Vlaams Oorlogsepos WIL pakt groots uit met topcast in officiële trailer

 
Vlaams oorlogsepos WIL pakt groots uit met topcast in officiële trailer
Met trots presenteert Paradiso Filmed Entertainment de poster en trailer van Tim Mielants’ langverwachte film WIL, met (hoofd)rollen voor Stef Aerts, Matteo Simoni, Pierre Bokma, Karina Smulders en Jan Bijvoet.
In een grauw Antwerpen ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, verdeeld door bezetter, collaborateurs en verzetsstrijders, speelt zich een verhaal af van liefde, conformisme en corruptie aangewakkerd door een tweestrijd tussen goed en kwaad. Een duistere bladzijde uit het Belgisch verleden, beschreven door auteur Jeroen Olyslaegers in zijn boek WIL, bewerkt tot scenario door Carl Joos en Tim Mielants die de film geregisseerd heeft. 
WIL draait vanaf 28 september in de Nederlandse bioscopen. 

 
SYNOPSIS
1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in een bezet Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op Joden in hun stad, maar tegelijk steunen ze ook het verzet. En te midden van alle chaos en geweld bloeit de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een tegenstrijdige cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de Joden uit de klauwen van de bezetter?
 
Verdere belangrijke rollen in de film zijn weggelegd voor onder meer Kevin Janssens, Koen De Bouw, Els Dottermans, Jan Decleir, Ariane Van Vliet, Valentijn Dhaenens en Gene Bervoets.
Verder zijn de Duitse Dimitri Schaad en Pit Bukowski, en de Poolse Szymon Wroblewski in de film te zien.   
 
WIL is Tim Mielants' tweede film na DE PATRICK, die in Nederland al op veel erkenning kon rekenen. Eerder regisseerde hij o.a. afleveringen voor de internationale succesvolle series PEAKY BLINDERS, LEGION en THE TERROR, maar vooral ook THE RESPONDER waar hij leading director was en waarvoor hij 6 BAFTA-nominaties (incl. Beste Serie) scoorde. Carl Joos (BAANTJER HET BEGIN, SCHONE HANDEN), schreef het scenario naar de bestseller van Jeroen Olyslaegers, die ondertussen in acht talen vertaald is, meerdere grote literaire prijzen won en door The Times gekwalificeerd werd als historische fictie op haar best.

-----------------------------------------------------------------------------------------

‘Een belangrijk en confronterend boek waarin het verleden continu resoneert met het heden.’ – ***** NRC Handelsblad
 
‘Jeroen Olyslaegers heeft ’m te pakken, zijn Grote Roman. Hij schreef zijn Het verdriet van België, zijn De Kapellekensbaan en bovenal zijn eigenste WIL.’ – ***** De Standaard
 
‘Deze sterke roman is een bewijs dat er aan de overweldigende hoeveelheid oorlogsliteratuur nog altijd iets waardevols kan worden toegevoegd.’ – **** de Volkskrant

----------------------------------------------------------------------------------------

WIL is een productie van Lecter Scripted Media, Menuetto en Minds Meet in coproductie met het het Nederlandse Topkapi Films, het Waalse Les Films du Fleuve en het Poolse K & K Selekt Films. WIL kwam tot stand met steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Het Nederlands Film Fonds en de Nederlandse Production Incentive. Ook het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Jo Brouns en minister van Cultuur Jan Jambon, investeerde in de film. Andere overheidsfondsen die WIL mee financierden zijn: het Centre du Cinéma et de l’Audiovisuel (CCA), de Belgische tax shelter, de Antwerp Film Bonus. De roman WIL werd in 2016 gepubliceerd door Uitgeverij De Bezige Bij, die voor de gelegenheid een filmeditie van het boek zal uitbrengen. 

Paradiso Filmed Entertainment brengt WIL op 28 september uit in de Nederlandse bioscopen. 
bekijk hier de trailer van WIL

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina