Future Me vanaf 7 maart in het filmtheater

PERSBERICHT
24 januari 2024

“Fictie is de leugen waarmee we de waarheid onthullen”

Future Me vanaf 7 maart in de filmtheaters

Op 26 januari in première op International Film Festival Rotterdam 2024 

Future Me is de slotfilm van de coming-of-age trilogie van regisseur Vincent Boy Kars. In het drieluik Independent Boy, Drama Girl en Future Me focust Vincent zich op Nederlandse millennials die navigeren door de tumultueuze wateren van identiteit. In Future Me maakt Vincent  zichzelf tot de pion van zijn eigen film. Zowel Vincent zelf als acteur Martijn Lakemeier kruipen in de huid van Vincent. Ze doen een poging te ontrafelen hoe Vincent de persoon is geworden die hij vandaag de dag is. Lukt het hem om zichzelf te bevrijden van zijn verleden en te worden wie hij wil zijn in de toekomst? Future Me is geproduceerd door HALAL  en wordt op 7 maart door Gusto Entertainment in de filmtheaters uitgebracht. Bekijk hier de trailer.  

In Future Me creëert Vincent wederom een cinematografische wereld die je meevoert. Je ziet maker Vincent zij aan zij staan met een identiek geklede acteur Martijn Lakemeier - het zijn bijzondere, soms bizarre scènes. Samen vertolken ze Vincent’s innerlijke wereld. Ook komt Vincent oog in oog te staan met de acteur Leopold Witte die zijn overleden vader vertolkt - als uit zijn eigen as herrezen. Andere belangrijke personages zijn de moeder van Vincent, gespeeld door Saskia Temmink, de vriendin van Vincent, Eva, gespeeld door Damaris de Jong, en Vincent’s therapeut André Havas. De spanning tussen de controle van Vincent als maker en de kwetsbaarheid van het mens Vincent loopt op momenten hoog op. Vincent geeft alle facetten van zijn leven bloot, zijn innerlijke strijd met zichzelf, maar ook de relaties die hij heeft met anderen. Hij geeft zelfs de controle uit handen aan een andere regisseur (Peter de Baan). Dit vreemde filmische experiment houdt ons allen een spiegel voor. Welke verhalen vertellen we over onszelf? En wat laat Vincent ons zien als de hele wereld meekijkt? Het resultaat is Vincents meest persoonlijke, intieme en gelaagde film tot nu toe. 

De films van het drieluik hebben allemaal iets gemeen: een verfrissend concept dat zich bevindt op het spanningsveld tussen fictie en het echte leven. Vincent stelt zich als regisseur nooit afwachtend op. Altijd grijpt hij zichtbaar en gretig in. Steeds stelt hij zichzelf de vraag: "Kan drama ons helpen om onszelf en de wereld beter te begrijpen?"

In de eerste film van de trilogie, Independent Boy (2017), nam Vincent een maand lang de regie over het leven van zijn besluiteloze vriend Metin. Het resultaat is een fascinerend documentaire-experiment over ambitie en inertie, waarin filmmaker en hoofdpersonage clashen over levensfilosofieën en hoe die te behalen. De film ging in première op IDFA en werd geselecteerd door het NFF in Gouden Kalf en NFF debuutcompetitie. 

In de tweede film van de trilogie, Drama Girl (2020), liet regisseur Vincent de danseres Leyla de Muynk cruciale scènes uit haar verleden naspelen. Samen navigeren de twee door het bijzondere verhaal, waarbij de verhouding tussen regisseur en personage steeds meer op scherp komt te staan. Drama Girl ging in première op IFFR in de Tiger Competition. De film werd ook in de pers goed ontvangen. Trouw schreef: “Een filmexperiment in de beste zin van het woord.” En de Volkskrant: “Een prachtig vormgegeven kruising tussen speelfilm en documentaire.” 

Future Me is Vincent Boy Kars’ meest ambitieuze film tot nu toe: een caleidoscopische onderdompeling in de onzekerheden, angsten en onverwerkte trauma’s van de regisseur, die tijdens het filmproces ook nog eens de regie uit handen geeft aan een andere maker. In deze finale wordt de regisseur opgeslokt in zijn eigen filmische experiment. Zijn verleden, heden en toekomst komen daarbij op het spreekwoordelijke spel te staan. Lukt het Vincent zichzelf te bevrijden van zijn eigen verhaal?

Première IFFR: 26 januari 2024 | Releasedatum: 7 maart 2024 | Speelduur: 98 min | Genre: Documentaire | Regie: Vincent Boy Kars | Cast: Martijn Lakemeier, Leopold Witte, Damaris de Jong, Saskia Temmink | Script: Vincent Boy Kars, Jeroen Scholten van Aschat en Jolein Laarman | Camera: David Spaans | Producent: Olivia Sophie van Leeuwen | Editor: Albert Markus | Componist: Beau Zwart | Taal: Nederlands | Beeldmateriaal: hier


 

Op de hoogte blijven van alle releases van Gusto Entertainment 
www.gusto-ent.com |Facebook|Instagram 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina