Charro!

Recensent:
Marcel den Haan
10-10-2007

Totaalbeoordeling:

6.6
DVD

Charro! (DVD)
Samenvatting

Jess Wade (Elvis Presley) is een voormalig crimineel die het goede pad is opgegaan. Dit wordt hem niet in dank afgenomen door zijn oude bendeleden. De leider van de bende, Vince Hacket (Victor French), besluit Jess te brandmerken. Hierdoor is hij makkelijk te herkennen en kan hij in de val worden gelokt voor het stelen van een waardevol kanon. Dit kanon is uiteraard gestolen door Vince zelf en met het in de val lokken van Jess kan hij gelijk wraak nemen voor het stelen van zijn vriendin. Jess loopt ook in de val en wordt gebrandmerkt. Nu is hij te gemakkelijk te herkennen en moet hij alles op alles zetten zichzelf vrij te pleiten. Bovendien wil hij ervoor zorgen dat de echte daders gepakt worden.

Commentaar

Gedurende zijn filmcarrière speelde Elvis Presley in 31 speelfilms. Veel van deze films stelden niet veel voor en leken slechts gemaakt met één doel voor ogen: zoveel mogelijk fans van Elvis naar de bioscoop lokken en geld verdienen. Hierdoor speelde Elvis in veel films die qua verhaal op elkaar leken en waarin hij enkele nummers ten gehore bracht, dit om de fans te plezieren. Charro! is de 29e speelfilm van Elvis en betekent een verandering van koers voor één film. Deze keer geen vrolijke Elvis die achter de vrouwen aanzit en om de zoveel tijd uitbarst in gezang, maar een serieuze Elvis met stoppelbaard en zonder gezang. Alleen de titelsong is een nummer van Elvis, voor de rest is er alleen instrumentale muziek te horen. Deze verandering heeft echter nog geen goede film tot gevolg, het geheel is nog vrij simpel en soms ronduit saai te noemen. Het verhaal draait om een crimineel, gespeeld door Elvis, die het rechte pad op wil gaan. Dit wordt hem niet in dank afgenomen door zijn voormalige criminele broeders en zij laten hem in de val lopen. In eerste instantie zou dit een spijkerharde film worden met veel geweld en zelfs bloot, maar de studio besloot het geheel wat in te dammen. Dit is jammer want het verhaal heeft zeker potentie. Nu blijft het allemaal wat vlak en zijn er enkele ronduit saaie momenten aanwezig. Elvis speelt een goede rol en weet te overtuigen als voormalig crimineel. Dit laat eens te meer zien dat er meer in zijn carrière had gezeten, zolang hij maar de kans zou hebben gehad. De rest van de cast bestaat uit onbekenden, maar zij spelen allen hun rol met overtuiging. Charro! is een standaard western die zonder de aanwezigheid van Elvis Presley allang vergeten zou zijn. Zijn rol in de film zorgde uiteraard voor meer aandacht, maar het verhaal is te standaard om er echt uit te springen. Voor de fans van Elvis is deze film echter een welkome afwisseling tussen al het onderbroekenlol en voor hen de kans hun held eens serieus aan het werk te zien.

Filmspecs

Medium: DVD
Genre: Western
Regio: 2
Jaar: 1969
Speelduur: 94 min
Verpakking: Keep Case
Beeldverhouding: 2.40:1 anamorf
Geluidssporen:
  • Dolby Digital 1.0 - Duits
  • Dolby Digital 1.0 - Engels
  • Dolby Digital 1.0 - Spaans
Ondertiteling: Nederlands, Deens, Duits, Engels, En vele andere
Uitgever: Warner Home Entertainment
EAN: 7321916148208

Extra's

  • Trailer

Techniek en extra's

Beeldkwaliteit

De film staat anamorf op de schijf in het formaat 2.40:1. Warner heeft alle recente uitgaven van Elvis Presley films voorzien van opgeknapte transfers en dat is ook hier het geval. De kwaliteit van het beeld is prima. Het beeld is mooi scherp, slechts hier en daar een soft moment. De kleuren ogen natuurlijk en goed verzadigd. Ook contrast, zwartniveau en schaduwdetail zijn ruimschoots voldoende. Filmgrain is aanwezig, maar niet genoeg om af te leiden. Beschadigingen beperken zich tot een minimum. Ook is er soms wat aliasing te zien, maar verder is het beeld mooi schoon.
De film is verdeeld in 22 hoofdstukken en de optionele ondertiteling is duidelijk leesbaar en staat op een goede hoogte in het beeld.

Geluidskwaliteit

Het geluid wordt verzorgd door de originele monotrack in Dolby Digital 1.0 formaat (192 kb/s). Net als het beeld heeft ook het geluid een opknapbeurt gehad en de track klinkt heel redelijk. De dialogen zijn goed te volgen en ook de overige geluiden komen helder uit de speakers. Beschadigingen of ruis zijn niet aanwezig. Er is genoeg laag aanwezig om de track niet al te flets over te laten komen, maar geweerschoten en dergelijke missen wel wat aan dynamiek. Een track die voldoet voor een film zoals deze en uiteraard is het voor de puristen onder ons fijn dat de originele monotrack aanwezig is.

Extra's

De menu’s worden anamorf weergegeven in het formaat 1.78:1 en het achtergrondgeluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Op de DVD is slechts één extra, de originele bioscooptrailer. Het beeld is 1.78:1 letterboxed en het geluid is Dolby Digital 2.0 (192 kb/s).

Conclusie

Elvis Presley speelt Jess Wade, een ruige cowboy die het criminele leven zat is. Zijn voormalige bendeleden nemen hem dit niet in dank af en besluit hem in de val te laten lopen. Jess wordt de diefstal van een bijzonder kanon in de schoenen geschoven. Nu moet hij uit de handen van de wetgevers zien te blijven en proberen zijn oude makkers terug te pakken. Charro! betekent een ander soort film als we normaal van Elvis Presley gewend zijn. Deze keer geen vrolijk verhaal en dito liedjes, maar het verhaal over een ruige cowboy die bovendien niet zingt. Dit wil niet zeggen dat dit gelijk een topper is, maar voor de fans van Elvis een welkome afwisseling. Het verhaal is standaard en er gebeurd vrij weinig en daarom is Charro! een standaard western die extra genietbaar is voor fans van Elvis. Beeld en geluid zijn dik in orde en er is alleen een trailer aanwezig als extra.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Warner Home Video.

Lees meer

Laatste reacties

raymonddeniet  |  11-10-2007

na King Creole is dit toch wel een van de beste Elvis films naar mijn mening. Heerlijk om zoals vermeld eens iets compleet anders te zien dan de vehicles hieraa...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

6 Geweld Anamorf Dolby Digital
DVDBlu-rayStreamingBioscoop
6

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:6
Beeldkwaliteit:8
Geluidskwaliteit:7
Extra's:1
7.2

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 4
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.