Vier nieuwe releases van The Searchers

PERSBERICHT
15 juni 2023

Vier nieuwe releases van The Searchers
Baghdad Messi, How to Blow Up a Pipeline, Past Lives en Golda

 

Of je nu van drama, thriller of romantiek houdt: The Searchers heeft vier releases op stapel die de komende filmmaanden onvergetelijk maken. In augustus en september worden Baghdad Messi, How to Blow Up a Pipeline, Past Lives en Golda uitgebracht. Op de internationale festivals van Berlijn, Toronto en Sundance gooiden deze titels al hoge ogen en binnenkort kunnen ook de Nederlandse bezoekers ze aanschouwen op het witte doek.

Baghdad Messi - 3 augustus
De droom van de 11-jarige Iraakse Hamoudi is om zijn grote idool Messi te evenaren. Wanneer Hamoudi op een dag betrokken raakt bij een gruwelijke zelfmoordaanslag wordt hij zwaargewond wakker in het ziekenhuis. Terwijl zijn ouders alles op alles zetten om het gezin in veiligheid te brengen, vecht Hamoudi moedig om zijn voetbaldroom alsnog te realiseren.

De Belgisch-Koerdisch regisseur Sahim Omar Kalifa gebruikte zijn gelijknamige korte film uit 2012 (die meer dan 60 awards won én werd genomineerd voor een Oscar voor de beste korte film) als basis voor deze bijzondere vertelling. Baghdad Messi is zijn tweede speelfilm.

Bekijk hier de trailer

How to Blow Up a Pipeline - 17 augustus
Klimaatactiviste Xochitl (Ariela Barer) is recentelijk wees, nadat een extreme hittegolf haar moeder fataal werd. Ontgoocheld door hoe weinig concrete resultaten ze in haar strijd tegen de klimaatcrisis boekt, grijpt ze naar zwaardere middelen, waaronder sabotage en vernieling van milieu-onvriendelijke eigendommen zoals fourwheeldrives en luxe jachten. Samen met een groep gelijkgestemden gaat ze op een gevaarlijke missie om hun protesten naar een hoger plan te tillen: het opblazen van een oliepijpleiding in Texas. 

How To Blow Up a Pipeline is een uiterst urgent eco-drama in de vorm van een spannende heistfilm, die aanvoelt als de klassieke politieke thrillers uit het Hollywood van de jaren 70. De film ging in première op het filmfestival van Toronto en is gebaseerd op het gelijknamige, controversiële non-fictieboek van Andreas Malm. De film viel o.a. tijdens het Leiden International Film Festival in de prijzen.

Past Lives - 7 september
De hechte band van Nora (Greta Lee) en Hae Sung (Teo Yoo) wordt bruut verbroken wanneer Nora’s familie vanuit Zuid-Korea naar Canada emigreert. Twaalf jaar later studeert zij in New York en komen de twee via het internet weer met elkaar in contact. Ze fantaseren over een wederzien, maar door de fysieke afstand verwatert het contact. Weer twaalf jaar later is Nora inmiddels getrouwd en wordt ze tijdens een allesbepalende week herenigd met haar jeugdliefde, wanneer hij haar opzoekt in New York. 

In haar speelfilmdebuut onderzoekt toneelschrijver/regisseur Celine Song elementen als het lot, de liefde, en de dunne scheidslijn tussen het leven dat we leiden en hoe het leven had kunnen zijn. Past Lives gold eerder dit jaar als de grote verrassing van de filmfestivals van Berlijn en Sundance.

Bekijk hier de trailer

Golda - 21 september

6 oktober, 1973. Op Israëls heiligste dag Jom Kippoer lanceren Egypte, Syrië en Jordanië een gezamenlijke verrassingsaanval op het schiereiland Sinaï en de Golanvlakte. Compleet overrompeld moet premier Golda Meir (Helen Mirren), de ‘Iron Lady' van Israël, het dreigende gevaar zien af te wenden. Terwijl ze wordt tegengewerkt door haar volledig mannelijke kabinet, is het aan Golda om deze noodsituatie de kop in te drukken, want in deze race tegen de klok staan aan beide kanten van de strijd de levens van miljoenen burgers op het spel.

Helen Mirren, bekend van films als Fast & Furious, The Queen en Hitchcock, voegt met deze indrukwekkende hoofdrol een nieuwe film toe aan haar uitgebreide CV. Haar carrière kent al veel successen zoals het winnen van vier BAFTA’s, vier Emmy Awards en drie Golden Globes.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina