Video/Film Express: DVD releases in juli 2008


DVD release overzicht juli 2008

Tous les matins du monde - All the mornings of the world
(release 8 juli 2008)

Parijs, de tweede helft van de zeventiende eeuw. De sombere violist Monsieur de Sainte Colombe is de grootmeester van de viola da gamba. Na de dood van zijn vrouw leeft hij met zijn twee dochters Madeleine en Toinette afgezonderd van de buitenwereld, ver van alle intriges en tierlantijnen van het Franse hof van Louis XIV. Ondanks het feit dat hij zich afsluit van de wereld, is zijn muziek en naam bekend. Op een dag ontmoet hij Marin Marais, een jongeman die vioolles wil krijgen. Die ontpopt zich tot een bijzonder begaafde leerling, maar ook ambitieuze muzikant. Marais wordt verliefd op Madeleine. De confrontatie tussen de twee tegenpolen is bijzonder heftig.

Tous les matins du monde werd bekroond met zeven Césars, waaronder een César voor Beste Film en Beste Regie. De schitterende vertolkingen van Gérard en Guillaume Depardieu, Anne Brochet en Jean-Pierre Marielle droegen bij tot het succes van de film. Maar de muziek van gambist Jordi Savall laat zeker niemand onberoerd.

Extra : making of


Montalbano volume 1
(release 8 juli 2008)

De eigenzinnige, melancholische commissaris Montalbano speelt de hoofdrol in deze Italiaanse serie. Hij is een veertiger die alleen woont maar heeft een verloofde in Genua. Het is een commissaris in de traditie van groten als Maigret en Martin Beck, met eigenzinnige onderzoeksmethodes en een passie voor lekker eten en drinken. Hij is, net als zijn geestelijke vader Andrea Camilleri, links georiënteerd en heeft een originele vrije geest. De avonturen spelen zich steevast af op Sicilië, dus kunnen de maffia en politieke afrekeningen niet ontbreken.

Alle episodes zijn stuk voor stuk gebaseerd op de boeken van Andrea Camilleri, geboren in 1925 in Porto Empedocle, Sicilië. Gedurende geruime tijd was hij in Italië bekend als regisseur. Hij brak pas echt door met zijn boeken over commissaris Montalbano. De eerste verscheen in 1994, daarna zouden er nog vele succesvolle delen volgen. In 2005 ontving Camilleri een eredoctoraat van de Universiteit van Pisa.

De eerste vier afleveringen staan op de DVD:
The sncak thief
The voice of the violin
The shape of water
The mystery of the Terracotta dog


Great Gabsy
(release 29 juli 2008)

Nick Carraway verhuist van Minnesota naar Long Island. Al snel komt hij terecht in het high society wereldje van zijn flamboyante buurman Jay Gatsby. Deze heeft zijn zinnen gezet op het heroveren van zijn oude liefde Daisy Buchanan. Als Nick een nieuwe afspraak regelt tussen de twee, blijkt dat ook bij Daisy de liefde nog niet is bekoeld. Maar ze is inmiddels getrouwd met de
steenrijke Tom en niet van plan hem te verlaten. Bovendien is Daisy veranderd door het leven in rijkdom en lijkt Gatsby’s droom om de relatie opnieuw op te starten gedoemd te eindigen in teleurstelling en tragedie.

Verfilming van het meesterwerk van F. Scott Fitzgerald.


El Cid
(release 29 juli 2008)

Het epische EL CID is één van de meest spectaculaire megaproducties ooit gemaakt. De film, met in de hoofdrollen Oscar® winnaars Charlton Heston en Sophia Loren, is nu volledig digitaal gerestaureerd, wat zorgt voor perfecte beeld- en geluidskwaliteit. Op meesterlijke wijze regisseert Anthony Mann dit klassieke verhaal over de held (Heston) die in de elfde eeuw vocht voor een verenigd Spanje. De film volgt El Cid, uit de overlevering bekend als de ‘barmhartige krijger’, op zijn opmerkelijke tocht van vredesapostel beschuldigt van verraad tot de elitekrijger van de Koning, en later van verbannen held tot legendarische martelaar. EL CID is onvergelijkbaar in omvang, grandeur en avontuur en mag niet ontbreken in de collectie van elke filmliefhebber.

Volledig digitaal gerestaureerd.
Genomineerd voor 3 Oscars®.

Recente artikelen

Laatste reacties

Herman ter Lingen  |  07-06-2008

Edit; mijn commentaar verwijderd omdat ik 2 films met elkaar heb verward.
Lees meer >

navarone  |  06-06-2008

Jammer van El Cid (slechts 1 disc?). Volgens mij heeft het nauwelijks zin om hem dan als 1 disc uit te brengen, kwalitatief is deze net zo goed als de eerde...
Lees meer >

Herman ter Lingen  |  06-06-2008

Het lijkt erop dat dit slechts een single disc release wordt. Als dat zo is: een gemiste kans. Regio 1 kent een 2- disc De Luxe Edition en een Limited Collec...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina