The Searchers op filmfestivals van Venetie en Toronto

PERSBERICHT
8 augustus 2023

The Searchers op filmfestivals van Venetië en Toronto
Maar liefst zeven films van The Searchers gaan in (wereld)première op de festivals van Venetië en Toronto in september

Op het Filmfestival van Venetië zal Michael Mann's (Heat, Thief, Miami Vice) meest recente krachttoer Ferrari in première gaan. De biopic vertelt het levensverhaal van de legendarische Enzo Ferrari (vertolkt door Adam Driver), die na tal van tegenslagen zijn hoop zet op de Mille Miglia van 1957 - één van de belangrijkste autoraces in Italië in die tijd. Actrice Shailene Woodley speelt de rol van zijn minnares Lina Lardi en Penélope Cruz is te zien als Enzo’s echtgenote Laura Ferrari. Het filmfestival van Venetië vindt plaats van 30 augustus tot 9 september.

In Toronto gaan Dumb Money, Knox Goes Away, Dream Scenario, Lee, One Life en The End We Start From allen in wereldpremière. In Dumb Money zet een groepje amateurbeleggers Wall Street op zijn kop, terwijl Michael Keaton het niet alleen opneemt tegen zijn vijanden, maar ook tegen zijn aftakelende geest in Knox Goes Away. Nicholas Cage duikt plotsklaps in ieders dromen op in Dream Scenario en Anthony Hopkins speelt de hoofdrol in het aangrijpende (en waargebeurde) holocaust-drama One Life. De legendarische oorlogsfotografe Lee Miller - die de wereld shockeerde met haar beelden van de Tweede Wereldoorlog - wordt vertolkt door Kate Winslet in Lee. Tot slot vecht een jonge moeder (Jodie Comer) tegen de gevolgen van apocalyptische gebeurtenissen in The End We Start From. Het Filmfestival van Toronto (TIFF) vindt plaats van 7 tot 17 september.

FILMFESTIVAL VAN VENETIË 

Ferrari
Regie: Michael Mann
Scenario: Troy Kennedy Martin, Michael Mann, Brock Yates
Cast: Adam Driver, Penélope Cruz, Shailene Woodley

De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari (Adam Driver): zijn autobedrijf gaat failliet, het huwelijk met zijn vrouw Laura (Penélope Cruz) gaat niet van een leien dakje en tot overmaat van ramp overlijdt hun zoon Dino. Enzo zet zijn laatste hoop op één wedstrijd: de Mille Miglia door Italië.

Ferrari is de langverwachte film van Collateral-regisseur Michael Mann met Adam Driver (Marriage Story, House of Gucci), Penélope Cruz (Madres Paralelas) en Shailene Woodley (The Descendants) in de hoofdrollen.

FILMFESTIVAL VAN TORONTO (TIFF)

Dumb Money
Regie: Craig Gillespie
Scenario: Lauren Schuker Blum, Rebecca Angelo & Ben Mezrich
Cast: Paul Dano, Shailene Woodley, Seth Rogen, Pete Davidson

In 2021 zet een groep amateurbeleggers en Reddit-gebruikers de beleggingswereld op zijn kop door massaal aandelen te kopen van de verliesmakende videogame-winkel GameStop. Ze creëerden eigenhandig een ’short squeeze’ waarmee ze één van de grootste hedgefunds op Wall Street neerhaalden door samen te spannen tegen de grootgewichten van de beurs.

In dit ongelooflijke, maar waargebeurde David versus Goliath-verhaal vertolkt Paul Dano de legendarische Youtuber en investeerder Keith Gill, die online bekendheid verwierf als ‘Roaring Kitty’. De sterrencast van deze komedie van regisseur Craig Gillespie (bekend van I, Tonya, Cruella en de serie Pam & Tommy) wordt aangevuld door Seth Rogen, Pete Davidson, Shailene Woodley, Sebastian Stan, America Ferrera en Nick Offerman.

Knox Goes Away
Regie: Michael Keaton
Scenario: Gregory Poirier
Cast: Michael Keaton, James Marsden, Al Pacino

Huurmoordenaar John Knox (Michael Keaton) wordt geconfronteerd met een zeldzame vorm van dementie die hem binnen de kortste tijd berooft van zijn geheugen. Wanneer zijn zoon (met wie hij geen contact meer heeft) plots bij hem op de stoep staat omdat hij zich in een levensbedreigende situatie bevindt, moet John het niet alleen opnemen tegen zijn vijanden, maar ook tegen zijn eigen aftakelende geest.

Michael Keaton (The Flash, Batman Returns) neemt in de spannende actiethriller Knox Goes Away zowel de regie als de hoofdrol op zich.  

Dream Scenario
Regie: Kristoffer Borgli
Scenario: Kristoffer Borgli
Cast: Nicolas Cage, Michael Cera, Julianne Nicholson

Nicolas Cage speelt de rol van een doodgewone professor die plots een gevierde celebrity wordt wanneer hij verschijnt in iedereens dromen. Maar wanneer deze dromen beginnen te veranderen in nachtmerries, slaat zijn populariteit snel om, met alle gevolgen van dien. Dream Scenario werd geschreven en geregisseerd door Kristoffer Borgli (bekend van Sick of Myself).

Lee
Regie: Ellen Kuras
Scenario: Liz Hannah, Marion Hume, John Collee
Cast: Kate Winslet, Alexander Skarsgård, Andrea Riseborough

In Lee volgen we de legendarische fotograaf Lee Miller (Kate Winslet) wanneer ze als fotojournalist naar de frontlinies van de Tweede Wereldoorlog reist om de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog bloot te leggen. Een fascinerend portret van Lee Miller, wiens unieke talent ons enkele van de meest onuitwisbare beelden van de 20ste eeuw hebben opgeleverd.

One Life
Regie: James Hawes
Scenario: Lucinda Coxon, Nick Drake
Cast: Anthony Hopkins, Johnny Flynn, Helena Bonham Carter, Adrian Rawlins

One Life vertelt het inspirerende waargebeurde verhaal van de Brit Sir Nicholas Winton (Anthony Hopkins), door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd vluchtelingenkinderen uit de handen van de Nazi's worden gered.

Academy Award-winnaar Anthony Hopkins (The Two Popes, Silence of the Lambs) speelt de rol van de oudere Nicholas Winton en Johnny Flynn (Emma, Beast) speelt de rol van de jongere Nicholas. De andere hoofdrollen worden vertolkt door Helena Bonham Carter en Jonathan Pryce.

The End We Start From
Regie: Mahalia Belo
Scenario: Alice Birch, Megan Hunter
Cast: Jodie Comer, Benedict Cumberbatch, Nina Sosanya

Een jonge moeder (Jodie Comer) reist met haar pasgeboren baby door het Engelse platteland nadat een catastrofale en apocalyptische overstroming haar en haar partner (Joel Fry) uit Londen verdrijft. The End We Start From toont een grimmig beeld van een apocalyptische toekomst in deze verfilming van de gelijknamige bestseller van Megan Hunter.

Aankomende releases en persvoorstellingen van The Searchers:

How to Blow Up a Pipeline – release 17 augustus
Regie: Daniel Goldhaber | Cast: Jake Weary, Sasha Lane, Ariela Barer, Jayme Lawson, Lukas Gage, Forrest Goodluck, Kristine Froseth, Marcus Scribner

Les enfants des autres – release 31 augustus
Regie: Rebecca Zlotowski | Cast: Virginie Efira, Frederick Wiseman, Roschdy Zem, Victor Lefebvre, Anne Berest, Chiara Mastroianni

Past Lives – release 7 september
Regie: Celine Song | Cast: John Magaro, Greta Lee, Teo Yoo

Retribution - release 21 september
Regie: Nimród Antal | Cast: Liam Neeson, Jack Champion, Embeth Davidtz, Matthew Modine

Golda – release 21 september
Regie: Guy Nattiv | Helen Mirren, Zed Josef, Claudette Williams

Dumb Money - release 28 september
Regie: Craig Gillespie | Cast: Paul Dano, Seth Rogen, Pete Davidson, Shailene Woodley, Vincent D'Onofrio, Sebastian Stan, America Ferrera en Nick Offerman

Dead Shot - release 19 oktober
Regie: Charles & Thomas Guard | Cast: Aml Ameen, Colin Morgan, Mark Strong, Felicity Jones

Over The Searchers
Sinds 2015 financiert en distribueert de onafhankelijke filmdistributeur The Searchers internationale arthouse en commerciële films. Met vestigingen in Nederland en België bedient de distributeur de hele Benelux en behaalde successen met releases als Everything, Everywhere All at Once, Operation Fortune en Beautiful Boy. Dit jaar staan onder meer de films How to Blow Up a Pipeline, Past Lives en Golda gepland voor distributie in Nederland en België.

Recente artikelen

Laatste reacties

Rogier Burghout  |  09-08-2023

Als Mann liefhebber ben ik vooral benieuwd naar Ferrari. Ik had niet gedacht dat deze al af was. Hopelijk daarna snel te zien in de bios.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina