SHOPLIFTERS en BECOMING ASTRID vanaf 17 april op DVD en VOD verkrijgbaar

Vanaf 17 april verschijnen via September Film twee art house films op DVD & VOD. De Japanse succesfilm Shoplifters van Hirokazu Kore-eda waarin een familie van winkeldieven een dakloos meisje onder de hoede neemt en de Zweedse film Becoming Astrid van Pernille Fischer Christensen over de schrijfster Astrid Lindgren.

SHOPLIFTERS

Synopsis
Shoplifters DVDAls Osamu en zijn zoon na hun zoveelste winkeldiefstal weer onderweg naar huis zijn, komen ze buiten in de kou een verloren klein meisje tegen. Als blijkt dat ze van huis is weggelopen, neemt Osamu haar mee naar huis, waar ze al snel wordt opgenomen in het hechte gezin. Hoewel de familie arm is en ze net genoeg verdienen door te stelen, hebben ze een gelukkig leven samen. Tot een onverwachte gebeurtenis verborgen geheimen blootlegt en de familiebanden hevig op de proef worden gesteld.

Regie: Hirokazu Kore-eda
Met o.a: Lily Franky, Ando Sakura, Matsuoka Mayu, Kiki Kilin, Jyo Kairi, Sasaki Miyu
Land van herkomst: Japan
Taal: Japans
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Drama
Lengte: 116 min
Kijkwijzer: 12

 

BECOMING ASTRID

Synopsis
Becoming Astrid DVDAls jonge vrouw maakte Astrid Lindgren een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Het gaf haar de kracht en het zelfvertrouwen een ander pad te kiezen dan van haar in die tijd werd verwacht. Ze volgde haar hart en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met haar fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durfde te breken.

Regie: Pernille Fischer Christensen
Met o.a: Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie
Land van herkomst: Zweden
Taal: Zweeds
Ondertitels: Nederlands, Frans
Genre: Drama
Lengte: 118 min
Kijkwijzer: AL

Septemberfilm Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Oudlid_X5  |  01-04-2019

Geen BR voor Shopliters? Terwijl het zo'n grote hit was. :cry:
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina