Opnieuw in de filmtheaters: ORLANDO

ORLANDO (4K)
Oogverblindende bewerking van Virginia Woolfs klassieke roman

 
 
'Een waardige verbeelding van Woolfs universum' (de Filmkrant)
Het is meer dan dertig jaar geleden dat Sally Potters baanbrekende film in Venetië de publieksprijs won, en toch ‘oogt Sally Potters historische fantasie ORLANDO nog steeds verbluffend modern en vrij' (★★★★★ Trouw). Het blijft 'een magische ervaring om in de bioscoop te aanschouwen', en vanaf vandaag kan dat weer! De 4K gerestaureerde versie is nu te zien op het witte doek.

Redenen nodig om te gaan?
  • Dit was dé internationale doorbraak van Tilda Swinton, de rol van Orlando bleek haar op het lijf geschreven. Het spelen met beeldvorming rond gender blijkt een terugkomend thema in haar werk, denk aan SUSPIRIA en CONSTANTINE.
  • Het thema is actueler dan ooit: Virginia Woolf was haar tijd ver vooruit met een roman over de epische zoektocht naar liefde en vrijheid die Orlando begint als man en eindigt als vrouw.
  • De film ziet er beeldschoon uit: de beroemde artdirectors Ben van Os en Jan Roelfs verzorgden de over-de-top decadente vormgeving. Ze ontvingen hier terecht een Oscarnominatie voor, net als kostuumontwerpster Sandy Powell.
  • Er zit ook humor in, want 'Swinton’s fourth-wall breaks to camera have something of Phoebe Waller-Bridge’s Fleabag about them' (★★★★ the Guardian).
  • ORLANDO heeft regisseur Sally Potter op de kaart gezet. De roman werd als onverfilmbaar beschouwd, en toch lukte het haar. Dit blijkt nu de film opnieuw lovende reacties krijgt. Ronald Rovers schreef 'een kleine liefdesbrief' in de Filmkrant: 'Orlando liet me zien dat je je aan geen enkele regel hoeft te houden'. In 2017 bracht Cinéart Potters scherpe en star-studded komedie THE PARTY uit.
  • De film heeft een Nederlands tintje! Acteur Thom Hoffman speelde de rol van machtspoliticus King William of Orange: “De opnames waren op Blenheim Castle, waar Winston Churchill opgroeide. Ik keek mijn ogen uit. Tientallen beroemde Engelse acteurs met schitterende 17e eeuwse pruiken, flanerend door de stijltuinen. Tilda Swinton was een sierlijke Orlando. Wat een schitterende film! Ik heb maar een kleine rol maar zal deze opnames nooit vergeten”, aldus Hoffman.

ORLANDO (4k-restored) draait nu in de filmtheaters.
BEKIJK NU TIJDEN & TICKETS
 
'Het plezier spat van de pagina's' (Het Parool)

‘Te lang voor een grap, te frivool voor een serieus boek', - zo beschreef Virginia Woolf haar boek Orlando. Ze schrijft de roman in 1928 en creëert daarmee een ode aan de verbeelding, aan de taal, aan de schoonheid, aan de zintuigen en aan het leven. Het wonderbaarlijke verhaal van Orlando omspant drie eeuwen, verschillende continenten en doorbreekt de scheiding tussen de seksen. Het is een sensuele vertelling en een intense meditatie over het verstrijken van de tijd en het omgaan met veranderingen, met intelligente bespiegelingen over de positie van de vrouw. 

In samenwerking met Uitgeverij Orlando (geen toeval...) geven wij een exemplaar van dit sprankelende boek weg. Wil jij winnen?

JA, IK DOE MEE
 

Nu online beschikbaar

 

Nu in de bioscoop

 
 

VOLG ONS

Instagram  Facebook  Twitter  Youtube

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina