KEF komt met een nieuwe R-Series

KEF komt met een nieuwe R-Series waarbij geldt: “THE ONLY THING THAT REMAINS THE SAME IS THE NAME”. Met 1043 nieuwe onderdelen is dat een terechte opmerking.

KEF R-Series

De nieuwe KEF R-Series is geheel opnieuw ontworpen. Tientallen jaren aan ervaring en tomeloze passie voor muziek komen in de nieuwe R-Series samen. Deze serie combineert innovaties vanuit de Reference Series met nieuwe technologieën op maat. Zo levert de nieuwe R-Series meer detail, een levendiger weergave en diepte. Elk onderdeel van de nieuwe KEF R-Series is nauwkeurig ontworpen, zodat je kunt luisteren naar muziek met alle emotionele nuances van de oorspronkelijke opname.

De R-Series biedt de keuze uit drie vloerstaande luidsprekers, een op een stand te plaatsen compact model en bijpassende thuistheatermodellen. Elke luidspreker biedt de beste weergave die KEF ooit in deze categorie heeft gebouwd, ongeacht de afmetingen van de kamer- of systeemconfiguratie.

KEF R-serie - Ook voor film

In de filmwereld kunnen de beste geluidsengineers continu de mooiste klankpatronen bouwen. Met de nieuwe R-Series haal je het beste uit films, met een natuurlijk, constante weergave, welke essentieel is voor een fenomenale beleving van surround sound.

De Uni-Q unit van hetzelfde formaat wordt gedeeld door de R2C-center, de R3 en de drie vloerstaande modellen. Hierdoor ligt de focus in de kamer geheel op de film, en niet op de apparatuur.

Daarnaast beschikt de R-Series over de R8A, een closed­ box luidspreker voor aan de muur voor surround­toepassingen of te gebruiken als luidspreker-on-top Dolby Atmos-module. Met de toevoeging van één van KEF's toonaangevende subwoofers voel je de totale cineastische beleving, van de diepste impact tot het zachtste gefluister.

KEF R-Series - de highlights

  • R STARTS WITH REFERENCE - uitgerust met grote technische vernieuwingen. De meeste hiervan zijn afkomstig van, en bezield door, de ongeëvenaarde Reference Series
  • SHADOW FLARE - afstraling van de tweeter wordt niet langer gehinderd door de zichtlijn van de kastranden
  • LOW FREQUENCY DRIVERS - bestaan uit een tweedelige structuur, waarbij een shallow oppervlakkige laag van  aluminium bovenop een papieren conus rust.
  • CABINET BRACING – het gebruik van inwendige beugels met een ‘lossy’ interface is uiterst effectief in het wegnemen van ongewenste trillingen.
  • FLEXIBLE PORT TECHNOLOGY - met computational fluid dynamics worden de flare en het profiel van elke poort berekend om turbulentie tegen te gaan.

KEF R-Series - beschikbare modellen

  • R11 - drieweg bass reflex vloerstaander met vier 16,5cm bassdrivers - frequentiebereik 30Hz tot 50kHz
  • R7 - drieweg bass reflex vloerstaander met twee 16,5cm bassdrivers - frequentiebereik 33Hz tot 50kHz
  • R5 - drieweg bass reflex vloerstaander met twee 13cm bassdrivers - frequentiebereik 38Hz tot 50kHz
  • R3 - drieweg bass reflex boekenplankmodel met enkele 16,5cm bassdriver - frequentiebereik 38Hz tot 50kHz
  • R2C - drieweg gesloten centerspeaker met twee 13cm bassdrivers - frequentiebereik 64Hz tot 50kHz
  • R8A - tweeweg gesloten surround speaker in te zetten voor Dolby Atmos - frequentiebereik 96Hz tot 19.5kHz

Alle modellen maken gebruik van dezelfde Uni-Q luidsprekerunit voor hoge en middentonen. Elk model op de R8a na, is verkrijgbaar in Black Gloss, White Gloss en Wallnut afwerking. Bij de R8a ontbreekt de keuzemogelijkheid voor de Wallnut afwerking.

KEF R-Series - prijs en beschikbaarheid

De R11 kost €2.499,00, de R7 kost €1.599,00, de R5 wisselt van eigenaar voor €1.199,00, de R3 voor €799,00, de R2C is voor jou voor €999,00 en de R8A kun je de jouwe noemen voor €479,00. Alle genoemde prijzen zijn per stuk en inclusief btw. De nieuwe R-serie is vanaf nu verkrijgbaar waarbij gezegd moet worden dat niet alle modellen voor november beschikbaar zijn.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina