Kaartverkoop IMAGINE FILM FESTIVAL is gestart

Imagine Film Festival

Kaartverkoop IMAGINE FILMFESTIVAL gestart

Van 11 april tot en met 21 april vindt in EYE Amsterdam het IMAGINE FILMFESTIVAL plaats. De kaartverkoop van het festival is gestart en kaarten kunnen besteld worden via de websites van het festival en van EYE. Imagine Film Festival, hét filmfestival voor de fantastische film, is het grootste en langstlopende filmfestival voor de genrefilm in Nederland met een eigenzinnig en fantasierijk programma vol bijzondere en spraakmakende films. Naast ruim 50 speelfilms is er ook aandacht voor shorts, masterclasses en diverse workshops. Het themaprogramma van Imagine 2018 weerspiegelt de diverse vertelvormen die eigen zijn aan het genre ‘de fantastische film’. Van fantastische verhalen die teruggaan naar eeuwenoude mythes tot futuristische fictie die zich afspeelt in een verre toekomst.

Programma online

Het volledige programma van het festival staat inmiddels online en aan de hand van een overzichtelijk blokkenschema wordt duidelijk gemaakt op welk moment een bepaalde film of masterclas gepland staat. Een overzicht van alle films, shorts en masterclasses is ook online te raadplegen. Wie het overzicht bekijkt komt daar naast nieuwe films als The Lodger, het Italiaanse The Place en het Franse Revenge ook klassiekers tegen als The Big Lebowski, The Fly en Invasion of the Body Snatchers.

Kick-Ass Women

Kick-Ass Women logoNaast masterclasses en workshops richt het programma van Imagine dit jaar ook de schijnwerper op sterke vrouwen voor én achter de camera. Wie verhalen vertelt geeft iemand een stem, en in de bioscoop en ver daarbuiten was het de stem van de vrouw die het afgelopen jaar duidelijk gehoord werd. Het was een sterke, eigenzinnige en soms ronduit woedende stem. Onder de titel Kick-Ass Women eert Imagine dit jaar het machtige koor van kick-ass vrouwenstemmen in genrefilms, zowel voor als achter de camera. Met negen features, een shorts-programma en een panel onder leiding van Hedwig van Driel, waarin binnen- en buitenlandse gasten hun licht laten schijnen over de vrouwelijke stem in de fantastische film.

Masterclasses van David Russell en Mick Garris

Zoals elk jaar zijn voor de masterclasses professionals gestrikt die aan de top staan in hun werkterrein. Scenarist en regisseur Mick Garris geldt als Stephen Kings favoriete scenarist en hij bewerkte niet minder dan zeven romans en verhalen van de meester. Tijdens Imagine gaat Garris specifiek in op alle aspecten van boekverfilmingen, waarbij de nadruk uiteraard op het werk van King ligt.

Storyboarden is een essentiële fase in de pre-productie van een film. David Russell creëerde storyboards voor iconische films als Star Wars: The Return of the Jedi, The Wolverine, Terminator II: Judgment Day en twee van de Narnia-films, en voor talloze tv-series en games. In zijn masterclass zal hij door middel van een grote hoeveelheid beelden en clips scènes analyseren van belangrijke films die hij storyboardde en laten zien hoe ze uiteindelijk gefilmd en gemonteerd werden.

Imagine Filmfestival 2018 logo


Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina