Halloween Horror Show 28 oktober exclusief in Utrecht

PERSBERICHT

HALLOWEEN HORROR SHOW
Zaterdag 28 oktober exclusief in Utrecht

www.horrorshow.nl

Halloween komt eraan en dat betekent dat er ook veel nieuwe horrorfilms in aantocht zijn. Voor het meest exclusieve aanbod kunnen horrorkliefhebbers op zaterdag 28 oktober terecht bij de HALLOWEEN HORROR SHOW, die dit jaar exclusief plaatsvindt in Utrecht bij het Louis Hartlooper Complex. Daar vindt een horrormarathon plaats die tegen middernacht begint en die garant staat voor een lange slapeloze nacht. Op het programma staan vier huiveringwekkende nieuwe films, waarbij de liefhebbers van het horrorgenre volop aan hun trekken komen.

Een home invasion in de woestijn, de Antichrist en de Messias die gelijktijdig herboren worden, bejaarden die aan het moorden slaan tijdens een hittegolf, én de poorten naar de hel die geopend worden in een verlaten politiebureau: dat zijn de ingrediënten van deze speciale editie van de HALLOWEEN HORROR SHOW.

De HALLOWEEN HORROR SHOW vindt dit jaar exclusief plaats bij het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. “Omdat het aanbod van nieuwe, kwalitatief geschikte én beschikbare horrorfilms met Nederlandse ondertitels - een vereiste voor een landelijk evenement als dit - te wensen overliet, maar we de die-hard fans die hun Halloween outfits al hadden aangeschaft niet in de kou willen laten staan, is gekozen voor een programma met meer edgy, cult-achtige titels dan gewoonlijk”, aldus organisator Jan “Mr. Horror” Doense. “We zijn heel blij dat het Louis Hartlooper Complex onze partner wil zijn en dat we weer ouderwets de nacht in kunnen.” De HALLOWEEN HORROR SHOW start om 23.15 uur en loopt af rond 07.00 uur ’s ochtends.

Deze films zijn te zien tijdens de HALLOWEEN HORROR SHOW 2023:

8 FOUND DEAD
Bekijk hier de trailer.

Met een titel als 8 Found Dead laat de afloop van deze film zich makkelijk raden. Het mysterie is dan ook meer: wie is verantwoordelijk voor die acht toegetakelde lijken en waarom moesten die mensen dood? Het ontrafelen van dat mysterie is een enkele reis naar de hel, die verloopt via krankzinnig kronkelende wegen en misselijkmakende u-bochten. Twee jonge koppels verheugen zich op een weekendje weg. Bij aankomst in hun vakantiehuis in de woestijn treffen ze daar een maf oud echtpaar aan. Het gedrag van het stel is ronduit bizar en wordt steeds gekker. Dit simpele gegeven wordt in een knappe puzzelstructuur gegoten, die je voortdurend op het verkeerde been zet en die toewerkt naar een ongelofelijke ontknoping.

Regie: Travis Greene | Met: Alisha Soper, Jenny Tran, Tim Simek e.a. | Taal: Engels (Nederlands ondertiteld) | Lengte: 83 min.

DELIVER US
Bekijk hier de trailer.

De Antichrist wordt geboren en hij is niet alleen! In een afgelegen klooster raakt de jonge non Yulia zwanger van een tweeling. Ze beweert dat er geen man aan te pas is gekomen. Het Vaticaan stuurt de jonge priester Fox en de oudere kardinaal Russo om het wonder te onderzoeken. Gaat het hier soms om een oude profetie, die zegt dat de Antichrist en de Messias tegelijk op aarde zullen verschijnen? Maar wie van de twee baby’s is dan de duivel? Terwijl de priesters en Yulia om zich heen de voortekenen zien van een naderende Apocalyps, komt het échte gevaar vanuit de duistere krochten van het Vaticaan zelf in de vorm van een bloeddorstige priester die zijn eigen agenda heeft. Deliver Us is een film waarin stille dreiging en all-out horror elkaar voortdurend afwisselen.

Regie: Cru Ennis, Lee Roy Kunz | Met: Lee Roy Kunz, Thomas Kretschmann, Maria Vera Ratti e.a. | Taal: Engels (Nederlands ondertiteld) | Lengte: 103 min.

THE ELDERLY
Bekijk hier de trailer.

Let op: deze film is Spaans gesproken en Engels ondertiteld!

Als zijn vrouw plotseling zelfmoord pleegt, stort de wereld van de bejaarde Manuel in. De schok en het verdriet zijn zo groot, dat hij een progressieve vorm van dementie ontwikkelt. Zijn zoon Mario, die niet wil dat zijn vader in een verzorgingstehuis belandt, besluit hem in huis te nemen, ondanks felle tegenstand van zijn nieuwe vrouw die een baby verwacht. Terwijl Manuels situatie met de dag verergert en hij last krijgt van plotselinge gewelduitbarstingen, begint zich een reeks paranormale gebeurtenissen te voltrekken. Intussen wordt de stad ook nog geteisterd door een hittegolf. Naarmate het kwik stijgt en de heetste nacht van de eeuw zich aandient, blijkt Manuels situatie niet op zichzelf te staan. The Elderly (Viejos) is een creepy Spaanse horrorfilm, waarin vriendelijke ouden van dagen in angstaanjagende monsters veranderen. En dat is weer eens wat anders.

Regie: Raúl CerezoFernando, González Gómez | Met: Zorion Eguileor, Gustavo Salmerón, Paula Gallego | Taal: Spaans (Engels ondertiteld) | Lengte: 95 min.

MALUM
Bekijk hier de trailer.

Rookie cop Jessica brengt haar eerste nachtdienst door op hetzelfde politiebureau waar haar vader een jaar eerder psychotisch werd en iedereen doodschoot alvorens zelfmoord te plegen. Vlak daarvoor had hij drie vrouwen gered uit handen van de Flock of the Low God, een Charles Manson-achtige sekte. Jessica wilde deze dienst hier draaien, in de hoop meer te ontdekken over wat er met haar vader gebeurde. Terwijl ze de nacht doorbrengt in de archieven, en steeds dichter bij de schokkende waarheid komt, ontwaakt er iets kwaadaardigs in het verlaten politiebureau. Regisseur Anthony DiBlasi leerde films maken van Clive Barker (Hellraiser, Nightbreed) en de invloed van de horrormeester is evident in de freaky horrorbeelden, het akelige gedoe met sektes en de kliederige, old school practical effects.

Regie: Anthony DiBlasi | Met: Jessica Sula, Natalie Victoria, Chaney Morrow e.a. | Taal: Engels (Nederlands ondertiteld) | Lengte: 92 min.

LOCATIE EN MEER INFORMATIE

Jan “Mr. Horror” Doense presenteert de HALLOWEEN HORROR SHOW live bij het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Tickets kosten € 34,- (regulier tarief) en zijn verkrijgbaar via de website van het Louis Hartlooper Complex.

De HALLOWEEN HORROR SHOW start om 23.15 uur en eindigt rond 07.00 uur ’s ochtends.
Lengte van het programma: 9 uur.
Kijkwijzer: 16 jaar.

Tijdschema
23.15u: 8 FOUND DEAD
00.45u: Pauze #1
01.15u: DELIVER US
03.00u: Pauze #2
03.30u: THE ELDERLY
05.05u: Pauze #3
05.30u: MALUM
07.00u: Einde

Louis Hartlooper Complex
Tolsteegbrug 1, Utrecht
https://www.hartlooper.nl/

Ga voor meer informatie over de HALLOWEEN HORROR SHOW naar www.horrorshow.nl.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina