Félicité en Summer 1993 zijn vanaf 28 november verkrijgbaar op DVD

Cinemien brengt op 28 november twee mooie films uit op DVD. De films FÉLICITÉ, over een zangeres in de Congolese hoofdstad Kinshasa en SUMMER 1993, over een zesjarig meisje dat opgroeit bij haar oom en tante.

FÉLICITÉ - Alain Gomis

Félicité DVDFélicité, een vrijgevochten, trotse vrouw, is zangeres in een bar in Kinshasa. Haar leven wordt volledig overhoop gehaald wanneer haar 14-jarige zoon het slachtoffer wordt van een motorongeval. Om hem te redden, gaat ze koortsachtig op zoek naar een oplossing. We volgen Félicité op haar tocht door de zinderende straten van Kinshasa, een bruisende stad vol muziek en dromen. Met de muziek van de wereldberoemde band de Kasai Allstars en het Symphony Orkest van Kinshasa die als rode draad door het verhaal lopen, schetst regisseur Alain Gomis een rauw beeld van de Congolese hoofdstad.

Begin dit jaar won Félicité een Zilveren Beer (Grand Jury Prize) tijdens de Berlinale 2017.

Cast: Véro Tshanda Beya Mputu
Regisseur: Alain Gomis

Genre: Drama
Jaar: 2017
Lengte: 123 min

Releasedatum: 28 november

 

SUMMER 1993 - Carla Simón

Een hartverwarmende biopic van de talentvolle en prijswinnende regisseur Carla Simón.

Summer 1993 DVDSpanje, zomer 1993. Na het overlijden van haar ouders verhuist de zesjarige Frida naar haar oom en tante op het platteland. Zij proberen Frida op te nemen in hun gezin. Dit gaat niet zonder slag of stoot en met name hun eigen dochtertje Anna moet het ontgelden. Frida wil het liefst weer naar de stad en bedenkt manieren om terug te keren.

Cast: Laia Artigas, Paula Robles, Bruna Cusí 
Regisseur: Carla Simón

Genre: Drama
Land: Spanje
Taal: Catalaans
Geluid: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Jaar: 2017
Lengte: 97 min

Releasedatum: 28 november

Cinemien Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Marcel Hoeve  |  23-11-2017

Dank voor de tip! Ik heb beide films toegevoegd aan mijn kijklijst. Ik ken deze films niet, maar ze lijken mij een verademing tussen al dat Marvel-geweld. Jamme...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina