Filmfreak: Releases in november

Filmfreak Distributie heeft het genoegen u de koopdvd releases van november aan te kondigen:

19 november 2007
CHAPPAQUA wordt uitgegeven op het Warped Vision label
TOXIC AVENGER wordt uitgegeven op het Donut Film label
BLOODSUCKING FREAKS wordt uitgegeven op het Donut Film label
FLOWER AND SNAKE wordt uitgegeven op het Shock label

26 november 2007 (single discs)
FROZEN LAND wordt uitgegeven op het Filmfreak label
MICROPOLIS wordt uitgegeven op het Mélimédias label
LUNCHBOX wordt uitgegeven op het MushiMushi label
AMBIGUOUS wordt uitgegeven op het MushiMushi label
MANUFACTURING DISSENT: UNCOVERING MICHAEL MOORE wordt uitgegeven op het Cinema Delicatessen label
THE MONASTERY wordt uitgegeven op het Idfa's Delicatessen label



Chappaqua (Conrad Rooks)
Label: Warped Vision / Cat.nr.: WV03 / Winkelprijs: 17,95 euro

Russel Harwick vertrekt van New York naar Parijs, om daar in een kliniek van zijn drugsverslaving af te geraken. Tijdens een mysterieuze slaapbehandeling wordt Russel gekweld door hallucinaties en andere afkickverschijnselen.
Chappaqua is de semi-autobiografische getuigenis van regisseur Conrad Rooks, die zelf aan alles verslaafd is geweest wat God verboden heeft en wordt beschouwd als het eerste psychedelische meesterwerk op film.
Een prijswinnaar van het festival van Venetië, een echte 'counter culture film' met prominente beatniks als William S. Burroughs, Allen Ginsberg en musici als Ravi Shankar en Coleman, prachtige fotografie van de bekende Robert Frank, boeiend voor hen die in de jaren 1960 en/of drugsfilms geïnteresseerd zijn en ook voor kunstfilmliefhebbers.
'The picture‘s use of sound, the compositions of Ravi Shankar are uncommonly
evocative and right.' - NEW YORK POST
'A confusing, frightening and weirdly beautiful movie.' - PLAYBOY

Met Conrad Rooks, William S. Burroughs, Jean-Louis Barrault, Allen Ginsberg, Ravi Shankar, Ornette Coleman

DVD details: VS/Frankrijk, 1966, 78 min., DVD9, Engels 2.0, 4:3 fullscreen, Nederland en Frans ondertiteld,
Extra's: 12 pag. boekje, interview Conrad Rooks uit 2006 (ca. 45 min., Engels gesproken, niet ondertiteld), featurette 'Abschied vom Rettenden Gift' (ca. 35 min., Duits en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld)


The Toxic Avenger (Michael Herz en Lloyd Kaufman)

Label: Donut Film / Cat.nr: INK7007 / Winkelprijs: 9,95 euro
Twintig jaar na z’n bioscoopdebuut is THE TOXIC AVENGER één van de meest populaire en herkenbare superhelden uit de filmgeschiedenis. Weliswaar afzichtelijk maar dat krijg je dan ook als je in een vat chemisch afval terecht komt. En wat doen superhelden zoal? Oude vrouwtjes helpen, katten redden, maar bovenal de corruptie bestrijden en op een gruwelijke en bloederige manier wraak nemen op bendeleden en macho’s die Tromaville in hun greep houden.
Cast: Andree Maranda, Mitchell Cohen, Pat Ryan, JR, Jennifer Babtist, Robert Prichard en Cindy Manion.
Vele extra's!

DVD details: Verenigde Staten, 1985, 90 min., Engels 2.0, 4:3, Nederlands ondertiteld, DVD9, regiovrij.
Extra: Introductie, Tromaville cafe, The death of Toxie, Lloyd Kaufman interviews fans, getuigenissen James Bernardinelli, Toxie 15 years later, Toxic themes, Russel Vincent Porters film inspired by L. Kaufman, Toxic crusader, Make your own movie, Radiation march, Toxic trailer, Toxie’s birthday party, Lost scenes, Director’s commentary, interviews met Robert Prichard, Dan Snow and Mitch Cohen etc.


Bloodsucking Freaks (Joel M. Reed)
Label: Donut Films / Cat.nr: INK7006 / Winkelprijs: 9,95 euro
In een New-Yorks theatertje presenteert de gestoorde manager Sardu de meest bizarre en perverse acts: naakte en gekooide kannibalenmeisjes - de ‘Caged Sexoids’ -, een menselijk dartboard, onthoofding door middel van guillotine en een dwerg die via een rietje menselijke hersenen opzuigt! Wat het publiek alleen niet weet, is dat de ‘acteurs’ ontvoerde blanke slavinnen zijn die weinig kans maken de show te zullen overleven.

Met Seamus O’Brien, Louis DeJesus, Niles McMaster, Viju Krim, Alan Dellay, Dan Fauci, Ernie Peysher en Lynette Sheldon.
Audiocommentaar van Eli Roth, regisseur en schrijver van Hostel 1 & 2
Vele extra's!
DVD details: Verenigde Staten, 1976, 89 min., Engels 2.0, 4:3, Nederlands ondertiteld, DVD5, regiovrij.

Extra: audiocommentaar van Eli Roth, introductie door L. Kaufman, Aroma du Troma, interview met Eli Roth, Radiation marchpublic service announcement #1, Public service announcement # 2, bloodsucking stills en originele trailer.


Flower and Snake (Masaru Konuma)
Label: Shock / Cat.nr: JSD021107 / Winkelprijs: 14,95 euro

De eigenaresse van een erotische winkel verkocht na de oorlog haar lichaam aan een zwarte G.I.. Later voedde ze haar zoon Makoto in haar eentje op. Makoto schoot als kind de zwarte minnaar van zijn moeder neer. Daardoor is hij getraumatiseerd en masturbeert hij nu voortdurend bij foto’s van vastgebonden vrouwen.
Op een dag wordt Makoto bij zijn baas Toyama uitgenodigd en krijgt hij een nogal bijzondere opdracht. Toyama heeft immers ondekt dat Makoto een bondagemeester is. Makato wordt opgedragen de vrouw van zijn baas vast te binden, op te voeden en te onderwerpen.

Toyama, die een voorliefde voor SM heeft, wordt telkens door zijn vrouw Shizuko afgewezen. Makoto bedwelmt Shizuko en brengt haar naar zijn huis, om aan de opvoeding te beginnen. Gedurende de opvoeding valt Makoto voor de schoonheid van Shizuko, die zich op haar beurt steeds meer tot de geneugten van het masochisme voelt aangetrokken...
'Flower and Snake' is gebaseerd op de gelijknamige roman van Oniroku Dan, de belangrijkste Japanse SM-auteur. Dit was een belangrijke stap op weg naar de grote populariteit en erkenning die het sub-genre al snel zou krijgen. De vrouwelijke hoofdrolspeelster Naomi Tani werd door haar rol in deze film op slag beroemd en werd de koningin van de SM-film genoemd.
Met: Naomi Tani, Yashuhiko Ishizu, Nagatoshi Sakamoto en Hiroku Fuji.
DVD details: Japan, 1974, 74 min., DVD5, 4:3 letterbox, Japans 2.0, Nederlands ondertiteld.
Extra's: trailers


26 november 2007

Frozen Land (Aku Louhimies)
Label: Filmfreak / Cat.nr: DF69 / Winkelprijs: 14,95 euro

Een vals briefje van vijfhonderd euro brengt een ketting-reactie van ‘slechte daden’ teweeg en vormt de verbinding
tussen de verschillende episodes en kriskras dooreen lopende verhaallijnen van Frozen Land. De film opent met het ontslag van een literatuurdocent, die vervolgens aan de drank raakt en zijn stuurloze zoon Niko het huis uit jaagt. Niko print bij zijn vriend Tuomas een vals biljet van vijfhonderd euro, dat terechtkomt bij de nietsvermoedende Isto. Deze komt daardoor in de problemen, steelt een dure auto en geeft op zijn beurt ‘het kwaad’ opnieuw door. Wie met het verdoemde geldbiljet in aanraking komt, wordt onherroepelijk meegezogen in een spiraal van geweld.

In Frozen Land schetst de Finse regisseur Aku Louhimies een hectisch, rauw-realistisch portret van de hedendaagse Finse samenleving, die te kampen heeft met alcoholisme en geweld. Louhimies baseerde zijn film op Leo Tolstojs korte verhaal De valse coupon, waarin één slechte daad 'doorgegeven' wordt en leidt tot vele andere.

'Terecht bekroond met meer dan 15 filmprijzen' - De Volkskrant
'Een klein meesterwerk vol excellente acteerprestaties' - De Telegraaf
'Een niet te missen film' Filmfocus.nl

Awards:
Special jury prize Moscow International Filmfestival
Golden Owl Leeds International Filmfestival
FIPRESCI prize Goteborg Internation Filmfestival
Jury award Bergen International Filmfestival

DVD details: Finland, 2005, 137 minuten, 16:9 anamorf widescreen, 2.0, Fins gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld.
Extra: trailer


Micropolis: De Belegerde Citadel (Philippe Calderon)
Label: Mélimédias / Cat.nr: FFMM03 / Winkelprijs: 14,95 euro

Ergens in de savanne van het Afrikaanse land Burkina Faso bouwen meer dan een miljoen termieten vlijtig aan en gigantische ondergrondse citadel. Te midden van de futuristische gangenstelsels, tunnels, gaanderijen en kamers heerst de reusachtige koningin streng over haar werkers en soldaten, die gewapend met gif en sabelvormige kaken het fort bewaken. Een eindje verderop wacht een legertje griezelige vleesetende rekmieren - die alles op hun weg verwoesten – op een geschikt moment om de zwaarbewaakte termietenkolonie te belegeren. Dan slaat het noodlot toe: een tropische storm zaait dood en vernieling in de termietenheuvel. De roofzuchtige trekmieren maken van de gaten en scheuren in het bouwwerk gebruik om hun verzwakte vijand te omsingelen. Als de mieren pogen door te dringen tot het hart van de kolonie, de koningin, breekt een gevecht op leven en dood los…
‘De belegerde citadel’ is een heroïsche en meeslepende wildlife rampenfilm … met insecten en andere savannebewoners als steracteurs. Door middel van een revolutionaire camera, de boroscoop, wordt een fascinerende, tot nu toe onbekende wereld haarscherp en van zeer nabij in beeld gebracht. ‘De belegerde citadel’ is een adembenemend schouwspel over oorlog, geweld en heldhaftige opoffering.

DVD details: Frankrijk, 2005, 82 minuten, 16:9 anamorf widescreen, 2.0, Frans gesproken, Nederlands ondertiteld, Dolby 2.0 en 5.1
Extra: Making of


MANUFACTURING DISSENT: UNCOVERING MICHAEL MOORE (Debbie Melnyk & Rick Caine)
Label: Cinema Delicatessen / Cat.nr.: FFDOC31 / Winkelprijs: 14,95 euro

Uit interesse en bewondering begonnen Debbie Melnyk en Rick Caine aan een film over Michael Moore. Tijdens hun pogingen om een interview met dit boegbeeld van de linkse politiek te regelen begonnen er langzaam wat scheurtjes te komen in zijn eerlijke voorkomen. De twee besloten dieper te graven en de documentairemaker te volgen tijdens zijn triomftocht met Bowling for Columbine en Fahrenheit 9/11.
Gesprekken met oude vrienden, berichten over feitelijke onjuistheden in zijn verhalen en het constante afpoeieren van de filmmakers gaven de film over de sjofel ogende goedzak uiteindelijk een andere richting dan gepland was.

Melnyk en Caine proberen in Manufacturing dissent – uncovering Michael Moore een aantal interessante vragen te beantwoorden. Want hoeveel lijken heeft Moore zelf eigenlijk in zijn kast? En is zijn werk nou fictie, feit of propaganda? Pijnlijk genoeg voor Moore hanteren ze daarbij de stijl die hem zo populair maakte. Archiefbeelden, verrassingsbezoekjes, confronterende vragen en de underdogpositie; de jager is de prooi geworden.

Met o.a. Michael Moore, Noam Chomsky, Albert Maysles, Errol Morris, Ralph Nader.

DVD Details: Canada, 2007, 77 min., 16:9 anamorf, Engels 2.0, Nederlands ondertiteld.
Extra's: debat, deleted scenes


LUNCHBOX (Shinji Imaoka)
Label: MushiMushi / Artnr. MM06 / Winkelprijs: 9,95 euro
Lunchbox is erotisch geladen met krachtige beelden die zowel duister als vervreemdend zijn en opniew de experimentele grenzen van Pink Cinema
verleggen.
Een vrouw van vijfendertig krijgt een affaire met een jonge man. Wanneer hij haar wil verlaten, blijkt zij niet in staat te zijn hem te laten gaan.
Cast: Yumika Hayashi, Mutsuo Yoshioka, Lemon Hanazawa, Ryo Kurihara en Kiyomi Ito

DVD details: Japan, 2004, 65 minuten, Japans 2.0, Nederlands en Frans ondertiteld

AMBIGUOUS (Toshiya Ueno)
Label: MushiMushi / Artnr. MM05 / Winkelprijs: 9,95 euro
Vijf suicidale mensen ontmoeten elkaar via het internet en besluiten een ‘zelfmoordgroep’ te vormen. Ieder heeft zo zijn eigen redenenen om er een eind aan te maken. Ze besluiten hun laatste uren samen door te brengen. Eìeìn van de vrouwen voegt direct de daad bij het woord. De overige vier besluiten verder te leven en hun problemen anders op te lossen...
Cast: Hidehisa Ebata en Nikki Sasaki
DVD details: Japan, 2003, 63 minuten, Japans 2.0, Nederlands en Frans ondertiteld


THE MONASTERY (Pernille Rose Grønkjær)
Label: Idfa's Delicatessen / Artnr. FFDOC28 / Winkelprijs: 17,95 euro
The Monastery, Mr Vig and the nun is een meeslepend sprookje over een excentrieke kasteelheer, een eigenzinnige non en dromen die onverwacht uitkomen.

Sinds 1950 woont de excentrieke vrijgezel Jørgen Laursen Vig in Hesjberg, een sprookjesachtig kasteel in het noorden van Denemarken. Hij was 33 toen hij het kocht met het idee er een klooster van te maken. Daar is echter niets van gekomen en een halve eeuw later is het kasteel niet veel meer dan een imposante bouwval. Toch lijkt de mogelijkheid dat Hesbjerg een klooster wordt dichterbij dan ooit...

Meneer Vig heeft zijn droom in Moskou voorgelegd aan de patriarch van de Russisch-orthodoxe kerk en die heeft daarop een nonnendelegatie gestuurd om het kasteel te inspecteren. Aan het hoofd van deze delegatie staat zuster Amvrosija, een non die van aanpakken houdt en rotsvaste opvattingen heeft over hoe het er in een klooster aan toe hoort te gaan. Ondanks ruzies (zoals over het water dat via het dak de gebedsruimte instroomt) en even hilarische als pijnlijke momenten (de halfnaakte buurman en zijn wietplanten), bloeit er tussen de koppige Amvrosija en de zonderlinge meneer Vig een buitengewoon hartverwarmende relatie op.
Intieme en indringende documentaire over de kracht van de liefde - Volkskrant
Toch vinden de twee elkaar uit eindelijk toch op een of andere manier-als een cactus en een ballon-en dat kan de kijker niet onberoerd laten - NRC/NRC Next ****

De documentaire roept herinneringen op aan de ingetogen film ‘Into Great Silence'. Heeft u van die film genoten? Ga dan zeker deze docu ook zien. - Movie2Movie

DVD details: Denemarken, 2006, 84 min., Engels en Russisch 2.0, Nederlands ondertiteld.
Andere releases voor november - over deze boxen ontvangt u zsm meer informatie
IDFA 20 Jaar/IDFA 20 Year (Idfa's Delicatessen)
Werelddocumentairebox (Idfa's Delicatessen)
Shorts in a box (Selected Shorts)

Recente artikelen

Laatste reacties

Reinbo  |  29-11-2007

Toxic Avenger is een must have!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina