Eerste Nederlandse Original in 2019 op Netflix

Eerste Nederlandse Netflix original in aantocht

Tien Europese original titels aangekondigd

Vandaag onthult Netflix tien nieuwe Europese projecten: zeven original series - de eerste Nederlandse original (Nederland), Mortel (Frankrijk), The Wave (Duitsland), een nieuwe Italiaanse original (Italië), La Casa de Papel - deel 3 (Spanje), The English Game (Verenigd Koninkrijk), Turn Up Charlie (Verenigd Koninkrijk); twee documentaires - een Franse docu-serie en The Staircase (Franse productie opgenomen in de VS), en de film Rimetti a Noi i Nostri Debiti (Italië).

Netflix’s eerste Nederlandse original, van productiemaatschappij Pupkin, wordt wereldwijd gelanceerd in 2019. De serie, waarvan de naam nog niet bekend is, werd bedacht door Pieter Kuipers (Riphagen, Van God Los) en bestaat uit acht afleveringen van 30 minuten.

Korte inhoud
In het ruimdenkende Amsterdam genieten jonge studenten van alles wat het vrije leven ze biedt: rijkdom, seks, macht… en het portaal naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw dat ze per ongeluk hebben geopend.

100 projecten uit 16 landen

Netflix versterkt de lokale stemmen in nieuwe, diverse en niet eerder vertoonde verhalen uit Europa, het Midden Oosten en Afrika (EMEA) en deelt ze in 2018 met de wereld. Netflix vindt dat mooie verhalen overal vandaan kunnen komen en dat een aantal van de beste content creators uit de EMEA-regio komt. Daarom kunnen consumenten van over de hele wereld dit jaar genieten van meer dan 100 projecten uit 16 landen, verspreid over Europa en, voor de eerste keer, het Midden Oosten en Afrika, in maar liefst 16 talen. Dat is bijna een verdubbeling van het aantal geproduceerde titels en investering ten opzichte van 2017, en biedt banen aan 35.000 mensen die aan deze lokale producties werken.

Series als Dark (Duitsland), Suburra (Italië), Las Chicas del Cable (Spanje) en Black Mirror (Verenigd Koninkrijk) worden alom geprezen door critici en consumenten, en bewijzen dat goede content lokaal én globaal resoneert. Zo genereerde Dark na het debuut afgelopen december onverwachts een grote fanschare in landen als Chili, Bangladesh en Canada. Voor ieder uur dat men in Duitsland naar de serie keek, werd er internationaal negen uur gekeken.

Van Libanon tot Schotland, van Zweden tot Jordanië en van Spanje tot Polen, de nieuwe lokale verhalen van Netflix verschijnen in verschillende vormen van entertainment: series en films, unscripted, documentaires, onafhankelijke films, stand-up comedy, en kindertitels - in verschillende genres.

Zeven Original series, Twee documentaires, een Italiaanse film

Original series:

Netflix’s eerste Nederlandse original, van productiemaatschappij Pupkin, wordt gelanceerd in 2019.

Mortel (Frankrijk). De vijfde Franse original vertelt het verhaal van een groep tieners die aan elkaar verbonden zijn door een bovennatuurlijke kracht. De serie wordt gemaakt door Frédéric Garcia en geproduceerd door Mandarin Television.

The Wave (Duitsland). De derde original uit Duitsland is gebaseerd op de succesvolle film The Wave (Die Welle) en geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Geproduceerd door Rat Pack in samenwerking met Sony Pictures Television Germany.

Luna Nera (Italië), een Italiaanse original serie over vrouwen die verdacht worden van hekserij in Italië in de 17e eeuw. Gemaakt door Francesca Manieri, Laura Paolucci en Tiziana Triana, met productie door Fandango.

La Casa de Papel - part 3 (Spanje). Na het wereldwijde succes van deel 1 en 2 van deze Spaanse heist sensatie, ontwikkelt de Professor nieuwe roofovervallen die in 2019 onthuld worden.  

The English Game (Verenigd Koninkrijk). Een dramaserie bestaande uit zes delen over de uitvinding van voetbal. Het drama zoomt in op de betrokkenen en hoe zij van bij de start klasse-grenzen overschreden, om zo van voetbal de meest populaire sport ter wereld te maken. Geproduceerd door 42 en geschreven door Julian Fellowes, de maker van Downtown Abbey.

Turn Up Charlie (Verenigd Koninkrijk), een nieuwe Netflix original komedieserie met Idris Elba in de hoofdrol. Elba en Gary Reich zijn executive producers voor deze achtdelige serie.

Twee nieuwe documentaire series

Een docu-serie gebaseerd op een van de grootste cold cases in de Franse geschiedenis - de moord op Grégory Villemin in 1984. Elodie Polo Ackermann produceert de documentaire (Imagissime - Lagardère Studios) en Gilles Marchand is showrunner.

The Staircase vertelt het aangrijpende verhaal van Michael Peterson, een misdaadschrijver die beschuldigd werd van de moord op zijn vrouw Kathleen nadat zij dood werd gevonden onderaan de trap in hun huis, en de 16-jarige rechtszaak die daarop volgde. De gloednieuwe afleveringen van deze documentaire over de echte misdaad verschijnen naast de original serie gebaseerd op de waargebeurde feiten. Geproduceerd door Matthieu Belghiti, en geproduceerd en geregisseerd door Academy award winnaar Jean-Xavier de Lestrade.  

Original Film:

De eerste Italiaanse original film van Netflix is Rimetti a Noi i Nostri Debiti  Vergeef ons onze schulden) van Antonio Morabito met Claudio Santamaria, Marco Giallini en Jerzy Stuhr.

Netflix Logo

 

 

 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina