Succesvolle wereldpremière op Toronto International Film Festival

 

Succesvolle wereldpremière op Toronto International Film Festival
 Dream Scenario



Vanaf 14 maart in de bioscoop

Nicolas Cage (Renfield, Face/Off) verschijnt in ieders dromen in de A24-film Dream Scenario, een dark comedy met horrorelementen, geschreven en geregisseerd door Kristoffer Borgli (Syk pike, Eer) en geproduceerd door Ari Aster  (Beau Is Afraid, Midsommar, Hereditary). The Searchers brengt Dream Scenario op 14 maart uit in de bioscoop. Bekijk hier de trailer.

Dream Scenario ging succesvol in wereldpremière op het Toronto International Film Festival, waarna de film en hoofdrolspeler Nicolas Cage geprezen werden in lovende recensies in media als The Hollywood Reporter “Pure Comedy Gold. Nicolas Cage Has Never Been Funnier” en Variety “In a career of more than 100 credits, this nightmare ranks among Nicolas Cage’s best.”
In Nederland was Dream Scenario te zien op Leiden International Film Festival en het Imagine Fantastic Film Festival.

Naast Nicolas Cage spelen Julianne Nicholson (I, Tonya en Blonde), Lily Bird (Beau is Afraid, The Northman), Jessica Clement (Pure, Night Blooms) en Michael Cera (Barbie, Superbad)  belangrijke rollen.

De doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews (Nicolas Cage) wordt van de ene op de andere dag een viral celebrity wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. Hoe en waarom dit gebeurt, is voor Paul een compleet raadsel. De positieve gevolgen zijn aanvankelijk groot: studenten komen eindelijk naar zijn lessen, hij wordt gevraagd voor grote deals en de relatie met zijn vrouw is nog nooit zo goed geweest. Maar  al snel ontdekt hij ook de keerzijde van zijn bekendheid. De nachtelijke verschijningen nemen een duistere wending en veranderen in gruwelijke nachtmerries…

Na zijn grote doorbraak in Valley Girl (1983) is Nicolas Cage niet meer weg te denken van het witte doek met filmtitels als Face/Off, The Rock, The Unbearable Weight of Massive Talent en Renfield. Voor zijn rol in de film Leaving Las Vegas won hij een Oscar en een Golden Globe.

De Noorse filmmaker Kristoffer Borgli is vooral bekend van zijn films Syk pike (Sick of Myself) uit 2022 en Eer uit 2021. Syk pike was in 2022 te in het programma Un Certain Regard op het filmfestival van Cannes. De A24 film Dream Scenario is zijn eerste Engelstalige speelfilm (script en regie).

Details
Lengte: 102 min. | Script en regie: Kristoffer Borgli | Cast: Nicolas Cage, Julianne Nicholson, Lily Bird, Jessica Clement | Producent: Ari Aster voor A24 | Releasedatum: 14 maart | Distributie: The Searchers

Op de hoogte blijven van alle releases van The Searchers:
www.thesearchers.be | Facebook | Instagram

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina