Downloaden van The Hitman's Bodyguard kan je geld kosten

DOWNLOADEN VAN THE HITMAN'S BODYGUARD KAN JE GELD KOSTEN

DFW downloading IP adressen

EERSTE VERZAMELING IP-ADRESSEN ILLEGALE DOWNLOADS START MET THE HITMAN'S BODYGUARD

Het zal je niet ontgaan zijn, de jacht van Dutch Filmworks op illegale downloaders. De filmmaatschappij heeft aangegeven nu concreet werk te maken van het illegaal downloaden en heeft toestemming gevraagd om de IP-adressen te verzamelen van mensen die illegaal downloaden. Daarna biedt men aan de downloader een schikkingsvoorstel aan met een bedrag van € 150,-. Dat maakte de Autoriteit Persoonsgegevens eerder deze maand bekend.

The Hitman's Bodyguard

De gedeeltelijk in Nederland opgenomen speelfilm de film THE HITMAN'S BODYGUARD, met Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds in de hoofdrollen, is de eerste film waarbij Dutch Filmworks de gegevens van downloaders wil opvragen. The Hitman’s Bodyguard draaide eerder dit jaar in de bioscoop en was met 367.000 bezoekers behoorlijk succesvol. Sinds 15 december is de fim ook op DVD, 4K UHD, Blu-ray Disc en VOD verkrijgbaar.

Een test

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft het ontwerpbesluit van afgelopen zomer omgezet naar een definitief besluit. Het gaat in eerste instantie om een test waarbij een redelijke schikking centraal staat en de volledige schade en kosten nog niet worden verhaald op de illegale downloaders. Voor het verzamelen van de gegevens schakelt de filmdistributeur de hulp in van de Duitse partij Tecxipio. In Duitsland heeft men al veel ervaring met het opsporen van illegale downloaders. De daar uitgereikte boetes kunnen oplopen tot boven de € 1000,-.

Samenwerken met providers wordt lastig

Dutch Filmworks zal haar zorgvuldig samengestelde lijst met IP-adressen van overtreders voorleggen aan de betreffende internetprovider(s), met het verzoek de contactgegevens te verstrekken. Providers als Ziggo, KPN en XS4all hebben al aangegeven niet zo maar de gegevens van hun klanten vrij te zullen geven. Dutch Filmworks zal een verzoek indienen bij de rechter indien providers niet (willen) meewerken. De filmmaatschappij zal consumenten duidelijk kenbaar maken bij welke films en series onderzoek plaatsvindt. Hiervoor zal o.a. ook social media worden ingezet.
 
Dutch Filmworks

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina