Cinemien brengt NICO, 1988 en de documentaire MOUNTAIN op 4 september uit op DVD

Nieuw op DVD vanaf 4 september bij Cinemien:

NICO, 1988 - Susanna Nicchiarelli

Nico, 1988 DVDSinger-songwriter Nico nadert de vijftig en leidt een teruggetrokken leven in Manchester, waar weinig nog doet denken aan haar roemruchte jaren als muze van Andy Warhol en zangeres van The Velvet Underground in de sixties. Ooit werd ze aanbeden vanwege haar legendarische schoonheid, nu maakt ze zich niet meer druk om haar uiterlijk en ook haar carrière lijkt voorbij, tot haar nieuwe manager haar en haar oude band op tournee door Europa stuurt. Nico, 1988 is een muzikale roadmovie over de wedergeboorte van een dappere en eigenzinnige artiest, moeder en vrouw achter het icoon. 

Hoofdrolspeelster Trine Dyrholm won in 2016 een Zilveren Beer voor haar rol in Thomas Vinterbergs The Commune (Kollektivet) en kennen we natuurlijk ook van Festen en The Legacy.

Cast: Trine Dyrholm, John Gordon Sinclair
Regie: Susanna Nicchiarrelli

Genre: Biopic
Talen: Duits, Engels, Tsjechisch
Jaar: 2017
Lengte: 93 min
Beeldformaat: 1.37:1
Kijkwijzer: 12

MOUNTAIN - Jennifer Peedom

"What is this strange force that draws us upwards - this siren song of the summit?" Robert Macfarlane

Mountain - DVDMountain, gebaseerd op het boek van Macfarlane, is een ode aan de bergen. Oscarwinnaar Willem Dafoe vertelt op poëtische wijze over de bekoring van de bergen door de tijd heen. De betoverende muziek van The Australian Chamber Orchestra zorgt voor een prachtige omlijsting.  De schoonheid van de bergen is al eeuwenlang een fascinatie voor de mens. Een bergtop bereiken, wordt gezien als een ontzagwekkende prestatie. In vroegere tijden werden bergen vooral als onheilspellend en onherbergzaam ervaren. Vandaag de dag worden ze niet alleen als wonderen der natuur maar ook als toeristische attracties gezien. Alpinisme wordt door steeds meer mensen beoefend, de risico's en de intensiteit van het berglandschap worden indrukwekkend in beeld gebracht.  Ontsnap aan de dagelijkse veiligheid, beleef het gevaar en laat je betoveren door de lokroep van de bergen. 

Cast: Willem Dafoe
Regie: Jennifer Peedom

Genre: Documentaire
Land: Australië
Taal: Engels
Jaar: 2017
Lengte: 74 min
Beeldformaat: 2.35:1

Cinemien Logo

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina