Charlotte van Weede benoemd als Managing Director van Lemming Film

PERSBERICHT
Amsterdam, 7 december 2023

Charlotte van Weede benoemd als Managing Director van Lemming Film

 

Charlotte van Weede, die internationaal haar sporen verdiende als media Sales Executive, maakt in december de overstap van ITV Studios naar de toonaangevende onafhankelijke film en TV-drama producent Lemming Film. Zij neemt bij Lemming Film de dagelijkse leiding voor haar rekening. Van Weede brengt meer dan twee decennia aan ervaring in de internationale filmindustrie met zich mee. 

Lemming Film, het toonaangevende productiehuis dat verantwoordelijk is voor recente internationale successen als SWEET DREAMS en MELK en hit dramaserie DAG EN NACHT, is verheugd met de komst van Charlotte van Weede als Managing Director. Met Van Weede haalt Lemming Film een gewaardeerde filmprofessional in huis die leiding gaf aan tal van internationale verkoopteams. Recent was ze als Sales Director verantwoordelijk voor de global salesdivisie van ITV Studio’s Global Entertainment. Eerder werkte zij in Nederland als filmconsulent speelfilm voor het Nederlands Filmfonds. Ze was onder meer verantwoordelijk voor de internationale sales bij Hanway Films, Protagonist Pictures en eOne Features, waar ze de wereldwijde sales voor films als Oscar-winnaar SPOTLIGHT, EYE IN THE SKY en festivalsuccessen zoals MAPS TO THE STARSTRUMBO en BEASTS OF THE SOUTHERN WILD op zich nam. 

"Het is een absoluut voorrecht om met Leontine en het buitengewoon talentvolle Lemming-team aan de slag te gaan”, aldus Charlotte van Weede. "Lemming Film heeft een aanzienlijke reputatie verworven door creatieve grenzen te doorbreken en opmerkelijke films en drama series te produceren die wereldwijd door een divers publiek worden omarmd. Ik kijk er naar uit om bij te kunnen dragen aan de verdere groei van het bedrijf - als onafhankelijk productiehuis en tevens onderdeel van The Creatives - en het artistieke en commerciële succes verder uit te breiden." 

CEO/Producer Lemming Film Leontine Petit: "Ik ben zeer verheugd dat Charlotte van Weede de managing director wordt van Lemming Film. Haar jarenlange ervaring in de internationale film en tv-industrie zijn van grote waarde voor de verdere groei van Lemming Film. Met Charlottes kennis en netwerk van de internationale distributie en haar senior managementervaring wordt iets wezenlijks toegevoegd aan het team van Lemming Film." 

Op dit moment werkt Lemming Film onder andere aan de serie BENNIE gecreëerd door Barry Atsma voor Videoland, de internationale speelfilm MRK van Tallulah H. Schwab met Crispin Glover in de hoofdrol en de speelfilm STRAATCOACHES VERSUS ALIENS van Michael Middelkoop. Eerder dit jaar won Lemming Film zes Gouden Kalveren voor de speelfilm SWEET DREAMS van regisseur Ena Sendijarevi?, waaronder de prijs voor beste film. 

Over LEMMING FILM
Lemming Film is een toonaangevend Nederlands productiehuis voor films en televisieseries, met een kantoor in Duitsland en België. Sinds 1995 maken zij hoogkwalitatieve producties die de hedendaagse maatschappij weerspiegelen. Lemming Film richt zich op zowel de nationale als de internationale markt en streeft ernaar om met de beste lokale en internationale talenten te werken om zo een breed publiek te bereiken. Hun producties worden regelmatig gefinancierd vanuit verschillende internationale bronnen, zijn prijswinnend en worden veelvuldig vertoond op prestigieuze festivals. 

In 2021 richtte Lemming Film een nieuwe creatieve alliantie op met negen andere internationale onafhankelijke productiemaatschappijen, genaamd “The Creatives”, om samen high-end dramaseries en speelfilms te ontwikkelen. Vandaag de dag wordt Lemming Film geleid door CEO/producent Leontine Petit en producenten Erik Glijnis, Tom van Blommestein en managing director Charlotte van Weede. 

Recente producties zijn onder andere het prijswinnende en veelgeprezen SWEET DREAMS (Ena Sendijarevi?), DAG EN NACHT (Joram Lürsen en Kim van Kooten), PLEASURE (Ninja Thyberg), DO NOT HESITATE (Shariff Korver), MONOS (Alejandro Landes), RHEINGOLD (Fatih Akin), ZAMA (Lucrecia Martel) en MELK (Stefanie Kolk), die in april 2024 in roulatie gaat (Gusto entertainment). 

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina