Wat is de beste autoverzekering?

Wie een auto bezit en zich op de openbare weg wil kunnen begeven, is verplicht een autoverzekering te hebben. Op die manier zorg je ervoor dat je goed voorbereid de weg op gaat en ben je verzekerd in het geval je bijvoorbeeld schade veroorzaakt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, ook wanneer je de auto slechts af en toe gebruikt of voor korte stukken. Zodra je de wagen van de partkeerplaats afrijdt of vanuit de garage de weg opdraait, kun je namelijk al brokken veroorzaken indien jij of een medeweggebruiker niet goed oplet. Ben je dan niet verzekerd, dan kunnen de gevolgen niet te overzien zijn. En, zoals het gezegde luidt, komt spijt altijd te laat. 

Waar moet ik rekening houden bij kiezen voor bepaald pakket?

Hoewel een autoverzekering hebben dus bittere noodzaak is, kun je er behoorlijk tegenop zien om deze ook daadwerkelijk af te sluiten. Er zijn namelijk veel keuzes om te maken. Zo zijn er niet alleen verschillende pakketten om uit te kiezen, maar ook nog eens tal van verzekeringsmaatschappijen die allemaal claimen dat je bij hun het beste af bent. Allereerst dien je te bepalen waar je precies voor verzekerd wilt zijn. Vind je het verzekerd zijn tegen schade die je veroorzaakt aan anderen meer dan voldoende, of je ook graag schade aan je eigen auto in het pakket opgenomen hebben? En wat nou als je auto gestolen wordt, of wanneer je auto plots in lichterlaaie staat? Allemaal zijn dit factoren in overweging te nemen bij het afsluiten van een autoverzekering. 

Welke autoverzekering is verplicht?

De autoverzekering kiezen die voor jou het beste is, hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn. Het is goed om te weten dat je standaard de keuze hebt uit slechts drie verschillende opties. Het belangrijkste is dat je auto op zijn minst WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekerd is. Dit is het goedkoopste pakket, maar tegelijkertijd ook het kleinste pakket. Hiermee ben je alleen verzekerd in het geval van schade aan anderen en andermans bezittingen. Veroorzaak je een eenzijdig ongeval waarbij je per ongeluk een paaltje raakt, dan heb je weinig aan een WA. Wél kun je met een WA rekenen op hulpverlening na een ongeval. Is je auto al 9 oud of ouder, dan is de WA de beste keus. 

Wat is het verschil tussen WA+ en Allrisk?

Is jouw auto 6 jaar of ouder maar jonger dan 9? Dan is de WA+ (Beperkt Casco) een betere optie. Dit is een aanzienlijk breder pakket dan de WA. Met de WA+ ben je ook verzekerd tegen diefstal, brand, ruitschade, natuurschade en wanneer je loslopend dier aanrijdt. Bij Univé komt de WA+ trouwens samen met een 1 jaar nieuwwaarderegeling. Al met al is deze verzekering logischerwijs iets duurder dan de WA. Voor wie maximaal verzekerd wil zijn, is er de Allrisk autoverzekering. Deze lijkt sterk op de WA+, maar is inclusief schade aan de eigen auto én gratis vervangend vervoer indien je auto gemaakt moet worden bij een gecertificeerde autogarage. Tot slot is het goed om te weten dat, mocht je dit willen, er ook allerlei aanvullende verzekeringen mogelijk zijn. Denk aan een losse inzittendenverzekering, eigen keuze schadeherstelbedrijf en rechtshulp bij schade.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina