De resultaten 1 tot 10 van 10 worden weergegeven.
  1. #1

    Standaard De 10 Beste Films van 2014 volgens DVD.nl

    De 10 Beste Films van 2014 volgens DVD.nl

    Lees dit artikel

  2. #2

    Standaard

    Kan me helemaal vinden in nummer 1. Ik zal nooit meer hetzelfde denken over een kunstbeen.
    Laatst aangepast door Werner : 30-12-2014 om 20:44
    DVD-pagina - DVD Info - Facebook - SafeTrader
    Ik heb een fantasy-boek geschreven! Lees er alles over hier!

  3. #3
    AllesOverFilm Forum Crew Avatar van Claudio Santulli
    Registratie datum
    May 2002
    Woonplaats
    Ja, tenzij de hemel naar beneden valt...

    Standaard

    LOL. Droog Werner en zo waar.
    Creativity, it's all in the mind!
    So much to do, so little time...

    LG OLED EVO 83G26LA, Denon AVC-X8500HA, OPPO UDP-203, Ziggo Next Mini x3, Logitech Harmony Elite, B&W FPM-series, Cambridge Audio WS30 (7.1.2), SVS SB3000, Xbox Series X, PS5 Spider-man L.E., Samsung Z Fold4, Samsung Galaxy Tab S7

    That's no moon, it's a spacestation!
    We're gonna need a bigger boat!
    www.electricdriver.eu

  4. #4

    Standaard

    Ik ben het grotendeels eens met dit lijstje. Maar waarom staat Boyhood zo hoog en zien veel critici dit als de beste film van 2014 ? Ik heb de film ruim een week geleden gezien en het is een goede film, maar om te zeggen dat dit de film van het jaar is vind ik overdreven, Het is natuurlijk een gedurfd project om iemand 12 jaar lang te volgen in de meest turbulente periode in zijn leven, maar sommige dingen in de film voelen gehaast aan en er wordt niet altijd voldoende bij sommige dingen stilgestaan (b.v. het alcoholgedrag en het huiselijk geweld van stiefvader nummer 1). Door deze dingen kon ik niet meeleven met het personage. Sorry dat ik het zeg maar ik vind het meer een film voor op een woensdagavond op RTL4.

    De 2 beste films van het jaar zijn voor mij: 1) Guardians of the Galaxy en 2) Interstellar. Guardians of the Galaxy was een project waar bij voorhand weinig mensen vertrouwen in hadden en volgens vele kenners zou dit de eerste Marvelflop worden. Wat waren deze zogenaamde kenners fout. Het was een heerlijke film met ontzettend goede muziek er in en de bromance tussen Rocket en Groot was onvergetelijk. Interstellar heeft bij mij de interesse gewekt in de ruimtevaart en heeft mij echt aan het denken gezet. En de muziek in deze film was echt machtig!

    Wat ik wel raar vind is dat "The Hobbit: BOTFA" niet in de top 10 staat. Voor mij was deze film een waardige afsluiter van een steengoede trilogie. En tevens ook het laatste (voorlopige ?) reisje naar Middle-Earth. We zijn natuurlijk al enorm verwend door de LOTR-trilogie en ik vind het daarom ook niet eerlijk dat de Hobbit altijd maar vergeleken wordt met LOTR. Mocht the Hobbit voor LOTR uitgebracht worden dan waren er minder azijnzeikers geweest. The Hobbit begon luchtig en werd grimmiger naarmate het einde vorderde.

  5. #5

    Standaard

    In mijn optiek is Boyhood mooi, maar niet bijzonder nee. Gardians of the galaxy levert prima zorgeloos vermaak, waar het af en toe aan mist in blockbusters. De ene is een technisch hoogstandje, terwijl de ander een enorm publiek weet te raken. Beide zijn te prijzen, vandaar beide op de lijst.... fe laatste hobbitfilm was filmisch en verhaaltechnisch erg matig, op zichzelf en in vergelijking met t sterkere tweede deel zeker. Voor veel critici was t voornamelijk teleurstelling waarom de film niet op lijstjes staat.

  6. #6

    Standaard

    Euhm waar is Gone Girl, Nightcrawler, Enemy, Starred Up, Under the Skin? Dit is eerder de aardige blockbusters van 2014 lijst.

    Captain America 2 op 2 ? Serieus. Dat gewoon aardige superheldpulp. En wat heeft iedereen met Guardians of the Galaxy ? Vond die redelijk tegenvallen.
    Laatst aangepast door WaymannDirector : 31-12-2014 om 12:28

  7. #7

    Standaard

    Eens met wat bovenstaande posters beweren over Boyhood. Het is een zeer goede film maar ik kan er zonder probleem van het afgelopen jaar minstens vijf betere noemen. Het uitgangspunt om 12 jaar lang iemand te volgen is wel redelijk uniek, maar uniek is niet noodzakelijk synoniem van goed. Ik mis overigens in dit lijstje How To Train Your Dragon 2 en Divergent.
    DVD-pagina - DVD Info - Facebook - SafeTrader
    Ik heb een fantasy-boek geschreven! Lees er alles over hier!

  8. #8

    Standaard

    How to train your dragon 2 is een pareltje van een animatiefilm. Was in dit Pixarloze jaar ongetwijfeld de beste animatiefilm. Divergent heeft mij, ondanks verschillende negatieve geluiden, enorm verrast. Is echt een goede film.

  9. #9

    Standaard

    Boyhood is net als Sven Kramer tijdens het NK schaatsen: kampioen worden zonder een afstand te winnen.
    Boyhood kreeg van veel redactieleden een stem en bij elkaar opgeteld kom je dan aan een hogere score.
    Zo ook met Captain America 2.
    Gone Girl zat dicht tegen deze top 10 aan (staat op 11...).

    Natuurlijk zijn er altijd films die men persoonlijk mooi vindt en in een Top 10 horen te staan. Dat geldt voor mij persoonlijk ook (zoals bijvoorbeeld Gone Girl en The Lunchbox (hoewel die officieel uit 2013 is, zag 'm pas in 2014)).
    Dan zouden we eigenlijk een top 100 moeten maken, om alle films in de lijst op te nemen. Misschien iets voor volgend jaar?
    Laatst aangepast door Ludo Keeris : 31-12-2014 om 15:31
    Philadelphia Phillies: World Series Champions 2008, National League Champions 2009 & 2022 en National League East Champions 2010 & 2011

  10. #10

    Standaard

    Voor mij is de nummer 10 uit de lijst de nummer 1 van het jaar. Dé film die mij ongelooflijk verrast heeft. Zowel qua verhaal als het optreden van Cruise. Al jarenlang zag ik bij zijn films niet een rol maar Cruise. Beetje arrogant ook altijd. Daardoor ging ik zijn films steeds minder waarderen en kreeg ik bijna een hekel aan hem. Maar wat een prestatie zet hij neer met Edge Of Tomorrow. Ik koop bijna niks meer maar deze moest erin komen. Grandioos!

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •