Pagina 3 van 3 EersteEerste 123
De resultaten 51 tot 60 van 60 worden weergegeven.
  1. #51
    Johan van den D.
    Guest

    Standaard

    In het eerste kwartaal van 2003 gaat het beginnen
    Dan komt Blu Ray op de markt voor de consument
    Wellicht eerst in Japan en dergelijke en later in Europa maar het komt er dus spoedig aan
    Per disc kant kan er zo,n 27 gigabyte op en dat schep toch volop mogelijk heden

  2. #52

    Standaard weer iets nieuws hmmmmmm???????

    Ik heb onlangs een demonstartie van de blue ray disc gezien bij polectro plaza in Amstelveen,en ik moet zeggen dat viel niet tegen,al wijkt de kwaliteit niet veel af van DVD(in mijn ogen dan) maar of ik weer zou investeren in een nieuw systeem dat weet ik niet? eerst was ik aan de vhs,toen ben ik aan cd-i/video-cd begonnen en toen dat flopte(niet onterecht gezien de toch vaak matige beelkwaliteit) heb ik nog even laserdisc geprobeerd(maar die kregen laser rot),ik was erg blij met de introductie van dvd (al betwijfel ik de houdbaar heid,aangezien deze dezelfde problemen kan gaan opleveren als bij de LD met laser rot,dus ja als die BRD dan echt een levenlang mee kan,dan misschien wel,maar kom dan wel met multispelers zoals de eerste LD/DVD spelers van Pioneer.

  3. #53

    Standaard

    Bedoel je misschien disc-rot inplaats van laser-rot
    *For love some WiLL search the ends of the world..to possess the objects of their desire some even KiLL*
    Mijn collectie

  4. #54
    Johan van den D.
    Guest

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Wizz-Art
    Bedoel je misschien disc-rot inplaats van laser-rot
    Laten we daar maar wel vanuit gaan
    Maargoed, de disc die dat fenomeen krijgen zijn relatief te verwaarlozen tot op heden.

  5. #55

    Standaard

    Kon zo snel geen ander topic vinden....

    Ik las net dat er dit jaar al diverse oudere films al op blue-ray gaan verschijnen. Zijn deze films dan zoveel beter in kwaliteit want ik dacht dat daarvoor de film opgenomen moest zijn met de technische spullen die ze tegenwoordig hebben en dat dit niet mogelijk was met wat oudere films?

  6. #56

    Standaard

    Een celluloid film rolletje heeft een hogere "resolutie" als dvd. Men kan dus, mits men dat rolletje nog heeft en onbeschadigd is, een nieuwe transfer maken.

    Het is natuurlijk makkelijker om van een huidge opname die met HD apparatuur gemaakt wordt een blue-ray dan wel hd-dvd te maken.

    De serie 24 wordt bijvoorbeeld in de USA oa. in HD uitgezonden. Hoe raar het ook klinkt, de DVD die je er dus van koopt is van slechtere kwaliteit dan de tv uitzending aldaar.

  7. #57

    Standaard

    Maar zal de kwaliteit ook schrikbarend beter zijn dan de dvd? Of zul je hiervoor een HD-ready tv voor moeten kopen?

  8. #58
    Johan van den D.
    Guest

    Standaard

    De kwaliteit zal beter zijn maar of je het schrikbarend vind is een persoonlijk iets.

  9. #59

    Standaard

    Citaat Oorspronkelijk gepost door Paul_Hijmans
    Maar zal de kwaliteit ook schrikbarend beter zijn dan de dvd? Of zul je hiervoor een HD-ready tv voor moeten kopen?
    Om het verschil te zien zul je wel een HD ready tv moeten hebben of een goeie projector. Ik heb wel eens een presentatie gezien met een hoge kwaliteit beamer en ik was toch wel behoorlijk onder de indruk: de kwaliteit is echt wel een stuk hoger dan van standaard dvd en komt aardig in de buurt van wat ik de 'bioscoop ervaring' wil noemen.

  10. #60

    Standaard

    Blu-ray kan diverse beeldkwaliteiten bevatten. Zowel dvd kwaliteit als HD kwaliteit kan erop gezet worden. Hoe hoger de kwaliteit hoe korter de opname capaciteit.

    Het is uiteraard de intentie om Blu-ray vooral te gebruiken (net als HD-DVD) om beelden op HD kwaliteit op te slaan.
    Om optimaal gebruik te kunnen maken dien je dan natuurlijk ook een HD-ready scherm (of beamer) te gebruiken.
    Nu kun je natuurlijk er wil bij bedenken dat het ene scherm natuurlijk het ander niet is, niet alleen de de disc bepaalt de ervaring van kwaliteit ook het scherm waarop het getoond wordt, zoals terecht wordt opgemerkt door Richard.

    Je kunt zelf wel indenken dat het kijken naar een 35 mm filmcell in het zonlicht een mindere ervaring is dan naar een 28" tv, hoewel de filmcell meer detail bevat.
    Voor normale dvd kwaliteit wordt doorgaans gezegt (door deskundigen) dat een 70cm ongeveer het maximum (optimum) formaat is. Bij grotere formaat schermen worden de beelden te veel opgerekt en gaat daardoor te veel detail verloren. oor diverse software matige ingrepen kan die ervaring tegenwoordig toch wel enigzins verbeterd worden, aamr persoonlijk gebruik ik toch slechts een 24"scherm.

    Omgekeerd geldt echter het zelfde. HD beelden komen pas terecht op grote schermen. Op een 19" monitor zie je de details van hd beelden wel erg goed maar wel slechts als je lekker dichtbij zit, niet echt ideaal als tv.
    Nu heb ik niet schrikbarend veel ervaring met HD beelden, maar ik kan me zo indenken dat het verhoogde detail van HD juist pas vanaf ongeveer 28" formaat schermen op normale tv kijk afstanden zijn waarde krijgt, hoewel je bij kleinere schermen wel meer detail hebt zal dit door het geringe beeldformaat veelal gaan wegvallen.

    Hoe meer detail mogelijk is, hoe moeilijker het overigens het zal worden om een transfer zo optimaal mogelijk te maken. Voor diverse oude films zal dat dan ook een uitdaging zijn.

Pagina 3 van 3 EersteEerste 123

Instellingen bij het plaatsen van berichten

  • Je mag geen nieuwe topics plaatsen
  • Je mag geen antwoorden plaatsen
  • Je mag geen bijlagen invoegen
  • Je mag niet je berichten aanpassen
  •