Extraction II

Recensent:
Rogier Burghout
21-06-2023

Totaalbeoordeling:

8
Streaming

Extraction II (Streaming)
Samenvatting

Nadat hij ternauwernood zijn zware verwondingen van zijn missie in Dhaka, Bangladesh heeft overleefd, is Tyler Rake (Chris Hemsworth) terug, en zijn team is klaar voor hun volgende missie. Tyler moet een familie bevrijden die overgeleverd is aan de genade van een Georgische gangster en infiltreert in een van 's werelds dodelijkste gevangenissen om hen te redden.

Commentaar

Extraction II is het vervolg op Extraction, de Netflix-film uit 2020, ook met Chris Hemsworth in de hoofdrol en Sam Hargrave als regisseur. Het einde van het eerste deel ging er niet vanuit dat er een vervolg gemaakt zou worden, maar de film werd een succes en kreeg goede kritieken. Dus de makers hebben toch de kans gezien om dit vervolg tot leven te wkekken (pun intended) en zo zien we Chris Hemsworth andermaal terug als Tyler Rake die zijn best moet doen om allerlei onheil het hoofd te bieden. Het begin van Extraction II moet verhaaltechnisch een hoop goed maken naar aanleiding van het einde van deel 1, en doet dat ook. Als kijker zit je dan wel een beetje te wachten op het onvermijdelijke punt dat Rake weer in actie gaat komen, en dan komt meteen het beste gedeelte van de film. En dat is met name wel te danken aan de choreografie van de actie en de cinematografie, vooral de lange, aaneengesloten takes van wel meer 20 minuten per stuk. De lange actiescènes in de gevangenis, aan boord van de trein en daarna in het kantoorgebouw zijn toch wel erg adembenemend om te kijken. Op zich zie je niets nieuws, want de strijd van een eenling tegen een groep terroristen in een kantoorgebouw moet toch wel een belletje doen rinkelen, maar omdat je toch niet helemaal zeker weet wie het gaat overleven is het toch wel erg spannend. Extraction II weet ook wel wat meer rust in het script te brengen dan deel 1, en dat is wel een welkome afwisseling. Ook brengt het script iets meer verdieping en achtergrondverhaal aan in het karakter van Rake, en dat raakt wel de juiste snaar binnen het geheel. Toch gaat men daarna weer snel terug naar de nerveuze actie, en dat is waar Extraction II om draait, en dat is ook goed. De film is pulp, maar wel heerlijke en spannende pulp en vooral erg goed gemaakt. Je moet wel je geloofwaardigheid een beetje opzij zetten (ook wanneer Rake zich achter een open ladder verschuilt om geweervuur vanuit een helikopter te ontwijken) maar als je dat doet, dan heb je twee uur geweldig vermaak. Het einde biedt een duidelijke opening naar een deel 3, en wat mij betreft kan die er zeker komen. Met daarnaast een uitgave van deze films op 4K UHD, maar dat is weer een ander verhaal.

Filmspecs

Medium: Streaming
Genre: Actie, Thriller
Jaar: 2023
Speelduur: 122 min
Uitgever: Netflix

Conclusie

Nadat hij ternauwernood zijn zware verwondingen van zijn missie in Dhaka, Bangladesh heeft overleefd, is Tyler Rake (Chris Hemsworth) terug, en zijn team is klaar voor hun volgende missie. Tyler moet een familie bevrijden die overgeleverd is aan de genade van een Georgische gangster en infiltreert in een van 's werelds dodelijkste gevangenissen om hen te redden. Extraction II is pulp, maar wel heerlijke en spannende pulp en vooral erg goed gemaakt. Je moet wel je geloofwaardigheid een beetje opzij zetten (ook wanneer Rake zich achter een open ladder verschuilt om geweervuur vanuit een helikopter te ontwijken) maar als je dat doet, dan heb je twee uur geweldig vermaak. Het einde biedt een duidelijke opening naar een deel 3, en wat mij betreft kan die er zeker komen. Met daarnaast een uitgave van deze films op 4K UHD, maar dat is weer een ander verhaal.

Deze uitgave is beschikbaar gesteld door Eigen Collectie.

Lees meer

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

16 Geweld Grof
DVDBlu-rayStreamingBioscoopUHD
8

Beoordeling allesoverfilm.nl

Film:8
Beeldkwaliteit:-
Geluidskwaliteit:-
Extra's:-
?

Beoordeling lezers

# beoordelingen: 0
?

Jouw beoordeling

Log in om deze film te beoordelen.