Yamaha YAS-207: 's werelds eerste soundbar met DTS Virtual:X

Met de YAS-207 presenteert Yamaha de eerste soundbar ter wereld die over het virtuele 3D-audioformaat DTS Virtual:X beschikt. Hiermee brengt de opvolger van de succesvolle YAS-203 een ruimtevullende surround-sound in een nieuwe dimensie de woonkamer binnen - ongecompliceerder dan ooit tevoren. Daaraan toegevoegd zijn praktische functies als Clear Voice voor een optimale verstaanbaarheid van spraak en draadloze streaming via Bluetooth. Zo biedt de Yamaha YAS-207 een perfecte Home-Entertainment-ervaring - uit slechts één slanke behuizing met een bescheiden design. Voor de bijbehorende basbegeleiding zorgt de meegeleverde draadloze subwoofer.

Eerste soundbar met DTS Virtual:X

Met objectgebaseerde 3D-audioformaten zoals DTS:X komt immersive-surround-sound van bioscoopkwaliteit ook beschikbaar voor de thuisbioscoop. Dankzij de extra hoogte-informatie wordt zo een volledig nieuwe dimensie beschikbaar en geluidsresultaten kunnen boven de hoofden van de luisteraars plaatsvinden. Hiervoor zijn echter hoogwaardige installaties met vloer- of upfire-luidsprekers noodzakelijk. Dankzij de revolutionaire DTS Virtual:X technologie biedt de Yamaha YAS-207 deze indrukwekkende geluidsbeleving nu voor het eerst uit één slanke soundbar-behuizing. 3D-sound van bioscoopkwaliteit wordt hierdoor betaalbaarder en ongecompliceerder dan ooit tevoren.

Perfect geluid dankzij Clear Voice en 5 surround-modi

Naast DTS Virtual:X is de YAS-207 door Yamaha uitgerust met innovatieve technologieën, die zorgdragen voor een perfecte thuisbioscoop-ervaring. Clear Voice garandeert verstaanbare dialogen en een optimale stemweergave. Zo zijn met name bij het nieuws, sportuitzendingen en tv-programma's alle commentatoren en sprekers perfect te horen. Voor een uitmuntend geluid uit alle bronnen beschikt de YAS-207 over vijf surround-modi, die het geluid optimaliseren, afhankelijk van de toepassing. Er zijn programma's beschikbaar voor muziek, tv-programma's, films, sport en games.

Compatibel met 4K Ultra-HD, HDR en HDCP 2.2

Om ervoor te zorgen dat het beeld even indrukwekkend is als de surround sound, ondersteunt de Yamaha Soundbar 4K Ultra-HD Passthrough tot 60 beelden per seconde. Daarnaast zorgt HDR voor een uitgebreider contrast en perfecte kleuren. Dankzij de compatibiliteit met de meest actuele HDCP 2.2-kopieerbescherming kunnen probleemloos alle bronnen worden weergegeven die op de HDMI-ingang van de YAS-207 zijn aangesloten. De HDMI-uitgang biedt ARC-functionaliteit (Audio Return Channel), zodat audiosignalen van de televisie via dezelfde kabel worden overgedragen aan de soundbar. HDMI CEC maakt daarnaast een comfortabele bediening mogelijk van de apparaten met slechts één afstandsbediening.

Bluetooth-streaming en bediening via app

Ook draadloos streamen via Bluetooth wordt ondersteund. Zo kunnen muziek en andere audiocontent van smartphone of tablet heel eenvoudig via de soundbar worden afgespeeld. Ook de bediening van de YAS-207 gaat heel gemakkelijk via uw mobiele apparaat: hiervoor stelt Yamaha de gratis Home Theater Controller-app voor iOS en Android beschikbaar. De soundbar kan ook intuïtief worden bediend met de meegeleverde afstandsbediening.

Slanke behuizing en draadloze subwoofer

Yamaha heeft de YAS-207 compleet nieuw ontworpen. Het bescheiden uiterlijk met afgeronde zijkanten laat zich perfect inpassen in het interieur. De extreem vlakke soundbar met een hoogte van slechts 6 cm kan naar wens voor de televisie worden geplaatst of zonder problemen aan de wand worden gemonteerd. Voor een volle laagweergave zorgt de meegeleverde draadloze subwoofer die flexibel in de ruimte kan worden geplaatst. Met een vermogen van 100 Watt is het de perfecte afspeelpartner voor de YAS-207, die met vier woofers en twee tweeters is uitgerust en ook een vermogen heeft van 100 Watt.

Prijs en beschikbaarheid

De Yamaha YAS-207 is vanaf juli 2017 verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs bedraagt €379,00. Aanvankelijk wordt de soundbar geleverd met conventionele virtual-surround-sound-technologie. Waarschijnlijk wordt vanaf augustus 2017 de DTS Virtual:X-functionaliteit toegevoegd via een firmware-update.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina