Tien Torens Diep - Vanaf 6 april verkrijgbaar op 3-Disc DVD

Tien Torens Diep - 3 disc DVD

De vriendschap tussen drie mijnwerkerskinderen naar boek Jacques Vriens

Vanaf 6 april verkrijgbaar op 3-disc DVD

Tien Torens Diep
Een avontuurlijk en ontroerend verhaal over
de vriendschap tussen drie mijnwerkerskinderen.
Gebaseerd op het beroemde boek van Jacques Vriens.

Vanaf 6 april 2010 verkrijgbaar als 3 disc DVD
Met exclusieve poster en routekaart

Het epos Tien Torens Diep vertelt over de vriendschap tussen de mijnwerkerskinderen Stef, Victor en Wietske, en hun geheime club. Deze speciale koelpietenclub heeft maar één doel: later mijnwerker worden in de steenkolenmijn.

Tien Torens Diep is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens. In de serie wordt op zeer indringende wijze het leven geschetst van een mijnwerkerskolonie in de jaren vijftig. Tien Torens Diep is niet alleen spannend voor de jeugd, maar het is ook een weemoedig weerzien voor veel Limburgse bewoners met een mijnwerkersverleden.

De verfilming kwam tot stand met steun van Provincie Limburg, Stichting Behoud Mijnhistorie en gemeenten en instanties uit de voormalige mijnstreek.

Korte inhoud
De boezemvrienden Stef en Victor wonen in het Zuid-Limburgse mijndorp Oranjedorp, waar alles draait om de steenkolenmijn Oranje Nassau. Stef en Victor delen lief en leed, maar vooral hun fascinatie voor de steenkolenmijn die pal aan het dorp grenst. In hun geheime club verzinnen Stef en Victor allerlei gewaagde plannen om in de steenkolenmijn te komen. Een meisje, Wietske, komt er achter, maar is zij te vertrouwen? En hoe meer de jongens over de steenkolenmijn ontdekken, hoe meer de twijfel toeslaat over hun plannen. Zeker als de mijn zich van zijn gevaarlijkste kant laat zien...

Vanaf 6 april is de volledige serie Tien Torens Diep verkrijgbaar op 3 disc dvd. Met exclusieve poster en routekaart*.

De hoofdrollen worden gespeeld door Tom Hodgson (Stef), Soy Kroon (Victor) en Charlotte Hoffman (Wietske). Verder spelen mee: Levi van Kempen (Joep, broer van Stef), Alexander van Bergen (vader van Stef), Dennis Verhagen (Colla Hameleers), Maureen Havlena (moeder van Stef), Bas Keijzer (Dries Pelt), Jasper Beerthuis (agent Smeets), Guus Dam (opa van Stef), Stefanie van Leersum (Martha, zus van Stef), Laura van Kuik (Berbel, zus van Stef), Nellie Benner (Femke), Thei Dols (pater Ooms), Mitchell Immerzeel (zoon kruidenier) en Ruud Drupsteen (vader Wietske).

Ook de schrijver van het gelijknamige boek vervult een rol. Jacques Vriens speelt Vaartstieger.

Een productie van Bijker © 2009, gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens, Van Holkema & Warendorf / Unieboek B.V.

Aflevering 1: Explosie bij de steenberg
De boezemvrienden Stef en Victor wonen in het Zuid Limburgse mijndorp Oranjedorp, waar het leven draait om de steenkolenmijn Oranje Nassau. Stef en Victor delen lief en leed, maar vooral hun fascinatie voor de steenkolenmijn die pal aan het dorp grenst. In hun verborgen hut op de hei verzinnen Stef en Victor een gewaagd plan om het mijnterrein op te komen. Een meisje, Wietske, komt er achter; maar is zij te vertrouwen?

Aflevering 2: De gevaarlijke test
Wietske wil perse lid worden van de koelpietenclub, maar Stef en Victor hebben grote twijfels. Meiden kunnen geen mijnwerker worden. De jongens besluiten dat Wietske toch drie testen af mag leggen. De eerste twee testen gaan de stoere Wietske gemakkelijk af. Dan besluiten Stef en Victor de lat hoger te leggen. Wietske zal achter het grote geheim van Vieze Dries moeten komen.

Aflevering 3: Het verraad
Wietske moet nog één test afleggen voordat zij lid mag worden van de geheimzinnige koelpietenclub: ze moet Stef en Victor helpen om in een rijdende vrachtwagen het mijnterrein op te komen. Wietske wil meehelpen, maar het plan loopt anders dan gedacht en dat zet de prille vriendschap onder druk. Als Stef en Victor besluiten dat Wietske eindelijk echt lid mag worden, volgt een nieuwe ramp.

Aflevering 4: De Koelstamp
Wietske krijgt eindelijk de koelstamp en is nu echt lid van de club. Maar de club zit met een probleem. Victor heeft de prijsduif van Vieze Dries uit de lucht geknald. Stef, Victor en Wietske besluiten alles op te biechten aan meneer pastoor, maar weten niet dat Colla stiekem meeluistert. Colla ziet zijn kans schoon om eindelijk wraak te nemen op de drie vrienden. Ondertussen ondernemen Stef, Victor en Wietske een nieuwe poging om de mijn in te komen, die hen voor nieuwe problemen stelt.

Aflevering 5: Naar het Kolenfront
Stef en Victor gaan eindelijk de mijn in, maar moeten Wietske achterlaten bij de poort. Het wordt een hels en gevaarlijk avontuur. Uiteindelijk krijgen Stef en Victor hulp uit onverwachte hoek. Ondertussen weet Colla het geheim van de dode prijsduif te ontmaskeren en hij verraadt Stef, Victor en Wietske aan Dries. Als Victor en Stef terug uit de mijn komen, heeft Wietske groot nieuws, maar helaas heeft dat geluk een bitter einde.

Aflevering 6: Koempels in de lucht
Midden in de nacht komen de pastoor en de mijnpolitie met het nieuws dat Joep is omgekomen in de mijn. Stefs leven staat volledig op z’n kop. De twijfel slaat toe. Wil hij zelf nog wel de mijn in? En hoe zullen Victor en Wietske reageren als hij besluit om geen koelpiet te worden? Zal de club nu definitief uit elkaar vallen? Stef heeft een bijzondere ontmoeting met Vieze Dries, die hem een groot geheim vertelt. Na deze ontmoeting weet Stef eindelijk wat hij moet doen.

Technische gegevens 3 disc dvd
3 disc amaray - 16:9 anamorphic widescreen 1.78:1 – Dolby Digital 2.0 – Skippable Chapters - Nederlands gesproken –
Genre: Avontuur - Speelduur: 148 minuten - Kijkwijzer: AL - Artikelnummer: 40915SDS00 - Consumentenadviesprijs: € 22,99

* De extra poster / routekaart is tot stand gekomen met dank aan VVV Zuid-Limburg en maakt deel uit van de Tien Torens Diep autoroute.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina