The Fountain, de nieuwste film van Darren Aronofsky

Op zoek naar de eeuwige jeugd in "The Fountain"

Darren Aronofsky, regisseur van de films Requiem for a Dream en Pi begint deze herfst met de opnames voor zijn nieuwste rolprent, getiteld "The Fountain". Deze science-fiction film, voorheen bekend onder de naam "The Last Man", zal waarschijnlijk eind 2003 in de bioscopen te zien zijn.


Darren Aronofsky

Het verhaal is gebaseerd op een idee van Darren Aronofsky zelf. Hoewel details over het plot van "The Fountain" schaars zijn, is wel bekend dat het verhaal in de lijn ligt van films als The Matrix en dat het een "grootse science-fiction film" zal worden. De film beslaat een grote tijdperiode van ongeveer 1000 jaar en zal zijn wortels hebben in Zuid Amerika, met geruchten over een gevecht tussen Maya´s en Spanjaarden aan het begin van de film.
Hierna wordt er 1000 jaar in de toekomst gesprongen naar het jaar 2500 waarin één van de mannen uit het begin nog bestaat en op weg is naar God. De titel van de film slaat volgens geruchten op de fontein van de eeuwige jeugd waar de Spanjaard Ponce de Leon naar op zoek was. Het plot klinkt in ieder geval lekker vreemd, en het lijkt geknipt voor een regisseur als Aronofsky.

De film wordt uitgebracht door New Regency onder de Warner Brothers vlag. De cast zal in ieder geval bestaan uit Brad Pitt (Ocean´s Eleven) als Tom Verde, Cate Blanchett (Lord of the Rings) als Izzi, Ellen Burstyn (Requiem for a Dream) als Lillian en een nog onbekende rol door Sean Gullette (Pi, Requiem for a Dream).

Eind oktober zal er met filmen worden begonnen in Queensland (Australië). De film heeft een budget van meer dan 70 miljoen dollar. De cameraman is Matthew Libatique, net als bij Pi en Requiem for a Dream en hoewel verdere details schaars zijn, ziet het er naar uit dat vaste Aronofsky-componist Clint Mansell wederom de muziek voor zijn rekening zal nemen.

DVD.nl zal je op de hoogte houden van verdere ontwikkelingen rond "The Fountain".

Recente artikelen

Laatste reacties

Coen Vermeer  |  04-08-2005

Ik keek al erg uit naar deze film en de eerste shots geven meer nog meer hoop op een bijzondere film.
Lees meer >

steven van dijk  |  04-08-2005

Zag na jaren gisteren weer requiem for a dream wat een schitterende ontroerende film echt een topper, mis hier wel een recensie op dit forum en ook zijn film pi...
Lees meer >

Rochan  |  01-08-2005

volgens imdb is ie in post-production. iemand meer info? Er zijn weer wat pics opgedoken :) Zie onderstaande link. Vooral het mideelste plaatje ziet er w...
Lees meer >

Sicco  |  08-07-2005

volgens imdb is ie in post-production. iemand meer info?
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina