SPHE: Spanglish vanaf 18 augustus op DVD

SPANGLISH

Grappige momenten door onbegrip en taalbarrières…

James L. Brooks, bekend van films als As Good as it Gets en Terms of Endearment, bekijkt de \'\'American dream\'\' family in Spanglish door een kritische bril. Een hartveroverende Adam Sandler, een sterke Tea Leoni, en een oogverblindende Paz Vega laten je niet meer los. Spanglish gaat over de grappige momenten die een taalbarrière kan creëren, maar ook over de moeilijkheden die ontstaan wanneer mensen van twee verschillende werelden met elkaar in aanraking komen. Spanglish, een film  die je raakt door zijn verfrissende kijk op het huwelijk, ouderschap en liefde. Kortom het leven.

John Clasky (een vertederende Adam Sandler) is een toegewijde vader die enorme successen boekt als chef in zijn restaurant dat door alle kritieken bejubeld wordt. Zijn wat bizarre familie geniet mee van dit succes, en zijn neurotische vrouw (Tea Leoni) aarzelt dan ook niet een meid in dienst te nemen die alleen maar Spaans spreekt. Alles moet kunnen en iedereen moet zich happy voelen voor de mooie schijn!

De Mexicaanse Flor (upcoming star Paz Vega) is pas verhuisd naar LA om daar voor zichzelf en vooral haar tienerdochter een beter leven op te bouwen. Alhoewel ze dus geen Engels spreekt is zij diegene die snel de mankementen van deze exentrieke “American dream” familie aanvoelt. Wanneer ze tijdens de schoolvakantie samen met haar dochter mee moet naar het strandhuis van de Clasky’s in Malibu, zijn de poppen helemaal aan het dansen. Alleen Flor houdt het hoofd koel en zal haar dochter uiteindelijk afschermen van de opdringerige American way of life.

Productinformatie:

Releasedatum DVD (koop):
18 augustus 2005

Releasedatum DVD/VHS (huur):
2 augustus 2005

Genre: Komedie, drama

Taal: Nederlands ondertiteld

Regisseur:
JAMES L. BROOKS (As Good As It Gets, Terms of Endearment, Jerry Maguire, Big War of the Roses)

Cast:
ADAM SANDLER (50 First Dates, Punch Drunk Love, Big Daddy, The Longest Yard)
TEA LEONI (Family Man, Fun with Dick and Jane, Bad Boys, Jurassic Park 3)
CLORIS LEACHMAN (The Longest Yard, Hanging Up, Now and Then)
PAZ VEGA (Di Que Si, Carmen)

Extra op DVD
• Audiocommentaar van regisseur/schrijver James Brooks en zijn crew
• DVD Rom Screenplay
• Verwijderde scènes met optioneel audiocommentaar
• Casting sessies met optioneel audiocommentaar
• Documentaire: \'How to Make the World\'s Greatest Sandwich\' door Thomas Keller
• Making of Spanglish

Recente artikelen

Laatste reacties

Surya  |  13-07-2005

Aardig, maar toch wel een stuk minder dan As Good as it Gets Sandler speelt ook in alle films op dezelfde manier, en ik vond het wat storend om alweer dezelf...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina