Sony: Memorystick TV met 1440x1250 resolutie

De memory stick doet zijn intrede in de televisiewereld
Nieuwe serie televisietoestellen biedt de Memory Stick een breder perspectief

Badhoevedorp, augustus 2002 – Sony Nederland introduceert dit najaar het eerste televisietoestel met Memory Stick-aansluiting voor de Europese markt: de FQ80. Dit nieuwe topmodel zal begin deze herfst verkrijgbaar zijn in twee formaten: de KV-36FQ80 met een beelddiagonaal van 92 cm en de KV-32FQ80 met een beelddiagonaal van 82 cm.

Door de integratie van de Memory Stick-viewer in de televisie in combinatie met de nieuwe Extended Definition Picture-technologie kunnen digitale foto’s voortaan worden weergegeven met een ongeëvenaarde beeldkwaliteit. Extended Definition Picture maakt gebruik van een hoogwaardige videoversterker die de bandbreedte van het signaal van de beeldbuis vergroot, wat resulteert in een ongelooflijke scherpte en resolutie.

Dankzij de combinatie van deze vinding met Sony's exclusieve Digital Reality Creation-Multi Function (DRC-MF)-technologie en het nieuwe Digital Chroma Processing-systeem biedt de FQ80-serie de meest realistische beeldweergave ooit.

Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitale ruisonderdrukking en auto-ruisonderdrukking zorgen voor een vrijwel ruisvrije weergave van televisie-uitzendingen met een lage signaalsterkte. Daarnaast is de FQ80 uitgerust met een functie voor de weergave van digitale bronnen als DVD-video's en computerspellen die zijn opgenomen met een lage bitsnelheid. De unieke MPEG Digital Noise Reduction-technologie vermindert de blokruis voor een natuurlijkere weergave.

De nieuwe toestellen bieden een bijzonder stabiel beeld. De introductie van de nieuwe technologie, Vertical Picture Stabiliser, staat garant voor optimale beeldverhoudingen, zelfs in gebieden waar sterke contrastverschillen normaal gesproken zouden leiden tot gekromde lijnen.

De FQ80 is Sony's meest geavanceerde televisietoestel voor de Europese markt en brengt de beeldkwaliteit van de alom geprezen FD Trinitron WEGA-technologie opnieuw naar een hoger plan.

Memory Stick
Het Memory Stick-formaat wordt op dit moment ondersteund door meer dan 250 producenten van consumentenelektronica, IT-apparatuur en software. Meer dan 300 producten zijn uitgerust met een Memory Stick-aansluiting, uiteenlopend van camcorders en draagbare muziekspelers tot voice recorders en vele andere elektronische apparaten. De Memory Stick heeft een maximale leessnelheid van 2,5MB per seconde en is naast de versie van 128MB ook verkrijgbaar met een capaciteit van 16, 32 en 64MB.

Consumenten indicatieprijzen:
KV-36FQ80 € 4299,-
KV-32FQ80 € 2399,-

De FQ80-serie wordt begin september 2002 op de markt gebracht. 


FQ80 Technologie

Digital Reality Creation – Multi Function
De DRC technologie voegt niet alleen pixels toe aan de beeldinformatie, het streeft bovendien naar een signaal met zeer hoge definitie om zo de beeldscherpte en het realisme te verhogen. DRC50 verdubbelt het aantal horizontale pixels en het aantal verticale lijnen voor een vier maal hogere resolutie (1440x1250 pixels). DRC100 verdubbelt het aantal horizontale pixels in combinatie met een trillingsvrij 100Hz beeld.

Extended Definition Picture
Het gebruik van een hoogwaardige videoversterker maakt het reproduceren van signalen met hogere frequenties mogelijk. Dit resulteert in een helderder, gedetailleerder beeld en een natuurlijkere weergave.

Vertical Picture Stabiliser
Toepassing van een voltage stabilisatie-circuit verzekert een constante controle over de electronen straal. Dit staat garant voor optimale beeldverhoudingen van vertikale (en horizontale) lijnen, ook als de helderheid van het beeld op het scherm plotseling verandert.

Digital Noise Reduction
Door de signaal- en ruiscomponenten van het uitgezonden tv-signaal te vergelijken, minimaliseert DNR hoogfrequente beeldruis en vervorming, wat resulteert in een schoner, natuurlijker beeld.

MPEG Noise Reduction
Geavanceerde bewerking van digitale MPEG-2 beeldsignalen van TV-zenders of DVD, vermindert de ‘blokruis’, veroorzaakt door snel opeenvolgende beelden met verschillende inhoud, lage signaalsterkte of lage bitsnelheid.

Memory Stick Viewer
Door een Memory Stick in het Memory Stick slot van de televisie te steken, is het mogelijk om JPEG bestanden in DCF format te bekijken. Dit format wordt over het algemeen toegepast in digitale fotocamera’s en verzekert de hoogst mogelijke kijkkwaliteit van zulke beelden op het beeldscherm.

Recente artikelen

Laatste reacties

Martin_G  |  02-09-2002

Binnenkort maar een jatten dan.. wat een geld zeg.. koop je een auto voor
Lees meer >

Alex van den Berg  |  02-09-2002

Ik denk dat je op die 'resolutieverhoging' doelt. Klinkt mij als een soort PixelPlus (van Philips) in de oren. Mijn (Sony) video heeft ook die Reality Regenera...
Lees meer >

Mike Philippens  |  01-09-2002

je foto's gaan er beter uit zien op deze tv???? gaat de resolutie van je foto dan omhoog zodra je de stick in die tv propt???? Ik denk dat je op die 'resoluti...
Lees meer >

jwtje  |  01-09-2002

je foto's gaan er beter uit zien op deze tv???? gaat de resolutie van je foto dan omhoog zodra je de stick in die tv propt???? wordt een 2,1 megapixel camera d...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina