Naqoyqatsi dit najaar in de bioscoop

Oorlog als manier van leven in "Naqoyqatsi"

Deze herfst wordt "Naqoyqatsi" in de bioscopen gereleased. Deze film is het derde deel uit de unieke "qatsi" serie van regisseur Godfrey Reggio. De vorige twee films uit deze serie, "Koyaanisqatsi" en "Powaqqatsi" hebben inmiddels al een zekere cultstatus bereikt.


"Naqoyqatsi" gaat over oorlog als een manier van leven. "Naqo" betekent oorlog en "qatsi" betekent leven. De film handelt ook over de overgang van de mens vanuit zijn oorspronkelijke natuurlijke omgeving, naar zijn huidige technologische omgeving. En de destructieve uitwerking die deze technologie heeft op de leefomgeving van de mens. En waarom de mens tot oorlog gedreven wordt.

De "qatsi" films zijn heel moeilijk te beschrijven. Misschien vat de term "audiovisuele ervaring" het nog het beste samen. Het zijn documentaires die spelen met beelden, geluid en gevoel en "Naqoyqatsi" zal daarop geen uitzondering vormen. De film laat de kijker zelf ervaren, zonder een bepaald politiek standpunt of oordeel naar voren te brengen. De kijker zal zelf tot nadenken gedreven worden.

De muziek van "Naqoyqatsi" wordt verzorgd door Philips Glass (The Truman Show, Koyaanisqatsi, Powaqqatsi) met chellowerk door Yo-Yo Ma. Samen met de treffende beelden moet "Naqoyqatsi" een ervaring geven die ongekend is in de hedendaagse cinema.

De première van de film is 28 augustus op het Internationale Filmfestival van Venetië. De officiële releasedatum is 18 oktober 2002. Wanneer en in welke bioscopen je de film in Nederland kunt gaan bekijken is nog niet bekend, maar ga er in ieder geval van uit dat deze film niet buiten de filmhuizen te zien zal zijn.

Op Ifilm kun je in ieder geval de trailer van "Naqoyqatsi" bekijken om alvast in de stemming te komen.

Recente artikelen

Laatste reacties

Geert Kranendonk  |  26-08-2002

Net gelezen op The Digital Bits : Also this morning, our own Adam Jahnke just had the chance to view a press screening of Godfrey Reggio's Naqoyqatsi. Here's ...
Lees meer >

Mike Philippens  |  16-08-2002

Koyaaniqatsi & Powaqatsi zijn vanaf 22/9 als doublepack te bestellen bij Amazon, mijn bestelling hebben ze al! Misschien beter in de Pricewatch thread, maar b...
Lees meer >

Geert Jan Alsem  |  14-08-2002

De trailer staat nu ook op de welbekende apple trailer site: http://www.apple.com/trailers/miramax/naqoyqatsi/
Lees meer >

Louis Bouduin  |  14-08-2002

Destijds werd Koyaanisqatsi op grote affiches voorgesteld als de eerste audio visuele symphony. Nu, voor zulke woorden schrik ik wel altijd even terug, maar zel...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina