Mobiele TV producten van Samsung

Mobiele TV producten van Samsung

Samsung zal tijdens de komende IFA beurs in Berlijn een complete lijn mobiele TV producten presenteren. Naast de bekende TV mogelijkheden op mobiele telefoons is Samsung er van overtuigd dat dergeklijke apparaten een gat in de markt zijn. Het gaat om camcorders, draagbare DVD spelers en persoonlijke mediaspelers die de mogelijkheid hebben om TV te onvangen.

De ontvangst van deze apparaten zal via de DMB (Digital Media Broadcasting) standaard gaan werken, een variant van de digitale radio standaard DAB, die overigens alleen in Duitsland en Groot-Brittanie echt voet aan de grond heeft gekregen. De eerste DMB geschikte producten zullen volgend jaar in Duitsland verkrijgbaar zijn, met een logische tweede release plaats het Verenigd Koninkrijk.

Wie de digitale signalen zal gaan uitzenden is nog wel een onbeantwoorde vraag. Voor Nederland geld eerder de vraag OF ze wel uitgezonden gaan worden. In Engeland ligt het voor de hand dat de nu reeds DAB gebruikende stations ook DMB gaan uitzenden, zoals de BBC, de EMAP en Sky. Digitale TV voor kleine mobiele apparaten is al beschikbaar in Japan en Korea, echter worden daar sattelieten gebruikt. Nokia is samen met een aantal partners momenteel een concurerend systeem aan het testen, genaamd DVB-H.

Bewerking : Edgar Smit

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina