Lime Light Pictures: informatie over mei releases

LIME LIGHTS PICTURES PRESENTEERT
HILLSIDE STRANGLER


Vanaf 17 mei op dvd.

HILLSIDE STRANGLER is een huiveringwekkende, op waarheid gebaseerde thriller, over de neven Angelo Buono en Kenneth Bianchi
die de geschiedenis ingegaan zijn als één van Los Angeles’s bruutste seriemoordenaarsduo ooit.

De hoofdrollen worden gespeeld door C. THOMAS HOWELL (‘Hidalgo’, ‘The Hitcher’) en NICHOLAS TURTURO (‘Malcolm X’, ‘Hellraiser’).
De regie was in handen van CUCK PARELLO, bekend van andere ‘Henry Portrait of a Serial Killer’ en ‘Ed Gein’.

In 1977 werd de politie van Los Angels in rap tempo geconfronteerd met vermoorde vrouwen, die eerst verkracht waren en daarna zelfs verminkt.
Na 10 brute moorden op jonge vrouwen werden ze in 1978 gearresteerd.
Kenneth Bianchi zit een levenslange gevangenisstraf uit in de gevangenis van Washington. Angelo Buono stierf in de gevangenis in 2002.

Hun bijnaam, Hillside Strangler, was al door de media bedacht voordat bekend werd wie er verantwoordelijk was voor de moorden die de stad jarenlang in zijn greep hield. Daarom ook de enkelvoudsvorm Hillside Strangler, alhoewel de politie van Los Angeles er al snel vanuit ging dat het om meerdere personen moest gaan.

DVD BONUS MATERIAAL:
- Deleted scenes.
- Interviews met de acteurs.
- Documentaire van 10 minuten over de Hillside Stranglers: het echte
verhaal over het leven van deze twee seriemoordenaars.

Technische gegevens:
Lengte: 97 minuten
Beeld: 1.33:1 (4:3) Fullscreen
Geluid: Dolby Digital 5.1 DTS
Consumentenadviesprijs: 9.99 euro


http://www.hillside-strangler.com/


HUNTING FOR A PRESIDENT


Vanaf 17 mei op dvd.

Eén van meest populaire presidenten in de Amerikaanse geschiedenis is ongetwijfeld William Jefferson Clinton. Door de bekende Monica Lewinsky affaire was hij de hoofdrolspeler in een gigantisch mediaspektakel dat maandenlang Amerika beheerste. Opvallend genoeg bleef Clinton in het zadel en bleef ondanks alle negativiteit alom geliefd en gewaardeerd. De documentaire HUNTING FOR A PRESIDENT, die 17 mei op dvd uitkomt, portretteert Clinton als slachtoffer van één van de grootste lastercampagnes in de geschiedenis van de Amerikaanse media.

In navolging van de politieke documentaire Fahrenheit 9/11 van Michael Moore over George W. Bush, zal de spraakmakende documentaire HUNTING FOR A PRESIDENT eveneens de wereld wakker schudden. De documentaire doet verslag van de regeringsperiode van Clinton en belicht met name een 10 jaar durende uitgekiende campagne die tot doel had de geloofwaardigheid van Bill Clinton en zijn first lady Hillary Rodham Clinton aan te tasten. De film geeft redenen over de drijfveren van bepaalde personen en instanties die zich ten doel hadden gesteld om de zittende president uit het Witte Huis te verdrijven. Tevens komt de belangrijke rol van de media aan bod die zich gewillig door republikeinse bronnen lieten leiden. Naast Bill en Hillary Clinton zijn onder meer ook Ken Starr, Paula Jones en Susan en Jim McDougal te zien.

Het gesproken commentaar is van Oscar winnaar Morgan Freeman.
Script en regie: Nickolas Perry en Harry Thomason.
Gebaseerd op het boek van Joe Conason en Gene Lyons.

DVD BONUS: Bij de dvd wordt een boekje geleverd waarin alle feiten nog eens op een rijtje zijn gezet.
Lengte: 90 minuten
Geluid: Dolby Digital 5.1 en 2.0
Beeld: 1.33:1 (4:3) Fullscreen
Consumentenadviesprijs: 12.99 euro



Midsomer Murders

typisch Engelse serie vanaf 17 mei op dvd (4 dvdbox)

Het tweede seizoen van de populaire Engelse serie MIDSOMER MURDERS, gebaseerd op op de romans van Caroline Graham, komt op 17 mei uit in een 4 dvd box. De serie speelt zich af in het pittoreske graafschap Midsomer met haar cottages en landgoederen. Hier worden vreedzame dorpen steeds weer opgeschrikt worden door verschillende brute moorden. Werk aan de winkel dus voor inspecteur Barnaby (JOHN NETTLES, bekend van zijn rol als Bergerac in de gelijknamige tv-serie) en zijn assistent Gavin Troy (DANIEL CASEY). De twee tegengestelde persoonlijkheden hebben ieder hun eigen werkwijze. Barnaby, een aimabele ‘familyman’ van in de veertig, gaat methodisch en bedachtzaam te werk, wat in schril contrast staat met de onhandige en overijvige Troy. Ook Barnaby\'s vrouw en dochter, Joyce (Jane Wymark) en Cully (Laura Howard) spelen een prominente rol in de serie die door de KRO wordt uitgezonden.
De muziek uit de serie is gecomponeerd door Jim Parker.

Op de 4 dvdbox de volgende afleveringen:
Death’s Shadow (lengte 103 min)
Strangler\'s Wood (lengte 102 min)
Blood Will Out (lengte 104 min)
Beyond theiGrave (lengte 102 min)

DVD BONUS: De box bevat tevens een documentaire met een blik achter de schermen tijdens de opnames en diverse interviews met de acteurs en de regisseur (lengte 10 minuten).
Technische gegevens:
Totale speelduur: 7 uur en 30 minuten
Engels gesproken (Nederlands ondertiteld)
Geluid: dolby digital
Kijkwijzer: 12, geweld
Consumentenadviesprijs: 39.99 euro


The Lighthouse Keeper’s Daughter


vanaf 17 mei verkrijgbaar op dvd
Het filmdebuut van de legendarische Franse diva
en sexsymbool, Brigitte Bardot

De jonge student Gérard ontdekt in Corsica een stuk van een Fenicische amfoor. Daarom keert hij een aantal jaren later met een vriend terug, op zoek naar de schat die hij denkt gevonden te hebben. Als hij kennis maakt met de jonge en wulpse Manina (Brigitte Bardot), die met haar vader bij de oceaan woont, is op slag verliefd. Gérard vindt de resten van de amfoor maar wordt bedrogen door zijn collega-schatzoeker. Dan komt Manina in aktie....

Deze film uit 1952 over de pure liefde is het speelfilmdebuut van de toen 18 jarige Brigitte Bardot. Hierna zou ze internationaal doorbreken met “And God Created Woman”.

BB’s vader was woedend na het zien van MANINA en eiste dat bepaalde, onthullende scènes van zijn schaars geklede dochter uit de film werden gehaald. Tevergeefs voor hem, gelukkig voor ons.

Cast: Brigitte Bardot, Jean-François Calve, Howard Vernon, Espanite Cortez, Raymond Cordy en Robert Arnoux.
Regie: Willy Rozier.

DVD BONUS: op de DVD staan foto’s van Brigitte Bardot, gemaakt tijdens de filmopnames van MANINA.

Technische specificaties:
Beeld: zwart/wit, 1.33:1 (4:3) Fullscreen
Geluid: Dolby Digital 2.0 mono
Totale lengte: 88 minuten
Consumentenadviesprijs: 14.99 euro


THE LEGEND OF THE PIT FIGHTER


Vanaf 17 mei verkrijgbaar op dvd.

Zuid-Mexico – een onrustig gebied in de greep van een burgeroorlog en de macht van de onderwereld. In deze broeierige omgeving is Pitfighting de populairste sport om op te wedden, de zwaarste full-contact gevechtssport, beestachtig en meedogenloos, soms met dodelijke afloop.

De lokale kampioen is de mysterieuze vreemdeling Jack (Dominique Vandenberg), al vijf jaar ongeslagen als Pitfighter. Jack vecht als een bezetene in een Zen-achtige trance en verslaat iedereen op zijn weg. Maar Jack is een man zonder verleden; hij weet niet eens zijn echte naam. Met alleen een tatoeage met de naam “Marianne” op zijn lichaam als een aanwijzing naar zijn verleden, blijft Jack vechten om zichzelf terug te vinden. Wanneer steeds meer beelden terugkomen, ontdekt hij dat hij eens een zware crimineel was, omringd door duistere figuren. Om het verleden af te sluiten, moet hij zijn eigen onbekende oude wereld
weer in.

THE LEGEND OF THE PIT FIGHTER is een thriller vol harde actie en duizelingwekkende gevechten waar de liefhebbers van het genre van zullen genieten.

Geschreven en geregisseerd door: Jesse Johnson
In de hoofdrollen onder meer: Steven Bauer (Scarface, Traffic), Dominique Vandenberg (Gangs of New York) en Stephen Graham.

Technische gegevens:
Beeld: 1.33:1 (4:3) Fullscreen
Geluid: Dolby 2.0; 5.1 DTS
Totale lengte: 86 minuten
Consumentenadviesprijs: 9.99 euro

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina