Helden van de toekomst - DVD serie over de Ajax opleiding

AFC Ajax Amsterdam en Armada Sports lanceren HELDEN VAN DE TOEKOMST
Een fantastische voetbalserie bestaande uit 6 DVD’s over de wereldberoemde Ajax-opleiding

11 september 2007 komt de zesdelige DVD-Box HELDEN VAN DE TOEKOMST – De wereldberoemde Ajax-opleiding uit.
De DVD-Box is een uitgave van Bridge Entertainment Group en is geproduceerd door Armada Sports in samenwerking met AFC Ajax Amsterdam.

Er zijn veel manieren om voetbal te spelen. De Amsterdamse voetbalclub Ajax heeft door de jaren heen een zeer aansprekende historie opgebouwd door de unieke manier van spelen en een speelstijl die over de hele wereld bewondering afdwingt. Zoals iedere voetballiefhebber weet, streeft Ajax er altijd naar zeer aanvallend met aantrekkelijk veldspel en op technisch hoog niveau te spelen. Om dit doel te bereiken heeft Ajax een wereldberoemd trainingsprogramma ontwikkeld waar jonge talenten in sportcomplex de Toekomst hun opleiding volgen tot jonge Ajax-professionals. Wim Zielhorst, een ervaren producent van sportfilms en -documentaires heeft meer dan vijf jaar bij Ajax meegelopen met de trainers, de technische staf en jonge talenten om het Ajax-trainingsconcept voor de eerste keer aan het publiek in al haar facetten te tonen. Het resultaat is een fantastische zesdelige DVD-voetbalserie voor iedere voetbalfan, het aanstormende voetbaltalent en hun ouders, voor jeugdtrainers in het algemeen en die in het amateurvoetbal in het bijzonder, voor Ajax-fans en het bedrijfsleven.

Op iedere DVD wordt uitgebreid ingegaan op een specifiek thema en / of leeftijdsgroep. Aan de hand van legendarische beelden van Ajax-spelers waaronder Dennis Bergkamp, Rafael van der Vaart en Johan Cruijff wordt op DVD 1 de Ajaxspeelwijze in beeld gebracht. Op de overige 5 DVD’s wordt uitgebreid ingegaan op de Ajax-opleidingsvisie. Met onder andere beelden van grote Ajax-voetballers zoals Ryan Babel, Wesley Sneijder, Hedwiges Maduro, John Heitinga, Nigel de Jong en Urby Emanuelson.

DVD1 – De Ajax-speelwijze
De Ajax-speelstijl – Formatie – Speelwijze – Balbezit - Oriënteren en anticiperen – Veldbezetting - Technische vaardigheden - Individueel spelidee - Balbezit tegenpartij - Keuze voor formatie.
DVD 2 – De Opleidingsvisie
Talentherkenning - Alles bepalende factoren – Talentontwikkeling - Geïntegreerde aanpak - Trainbaarheid van vaardigheden – Trainingsperiode – Trainingsbelasting - Individuele ontwikkeling - Trainen een vak apart - Aanpassen van de formatie - Individuele ontwikkeling en team.
DVD 3 – 7/12 Jaar
Leeftijdspecifieke kenmerken - Mentale ontwikkeling - Veelzijdig motorische ontwikkeling - Voetbaltechniek-training - Scouting van talenten – Stimuleren / corrigeren - Spelen in een ouder team - Tactische training - Keuze voor een positie - Aanleren van technieken – Balvaardigheid.
DVD 4 – 12/15 jaar
Leeftijdspecifieke kenmerken - Technische vaardigheden passen en aannemen - Toepassen van technische vaardigheden – Positiespel – Partijspel – Groeispurt - Specifieke vaardigheden.
DVD 5 – 15/19 jaar
Leeftijdspecifieke kenmerken - Individueel spelidee - Technische vaardigheden passen en aannemen – Positiespel – Teamtactiek – Partijspel - Speelwijze in relatie tot de tegenpartij.
DVD 6 – Bonus
Impressies van sportcomplex de Toekomst – impressie van de Arena (Ajax-ruimtes) – Integraal een helft van de wedstrijd Ajax – Sparta, gezien door de positiespel analyse camera – Ontwikkelingsfilmpjes van Hedwiges Maduro, John Heitinga, Wesley Sneijder, Ryan Babel, Urby Emanuelson – Interviews over de Ajax-opleiding met Maduro, Babel en Nigel de Jong – Trailers van de delen 1 t/m 5.

Recente artikelen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties. Geef als eerste een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina