Filmfreak: Cult & Horror releases in april

Filmfreak Logo

 

Filmfreak: Cult & Horror releases in april


Iron Rose (Jean Rollin Collectie)

coverEen net verliefd stelletje gaat tijdens een zondags fietstochtje uitrusten op een rustiek, maar ietwat naargeestig kerkhof, waar ze zwijgend worden gadegeslagen door andere, zonderlinge bezoekers. Om wat meer privacy te krijgen, klimt het koppel een openstaande tombe in, waar ze gepassioneerd de liefde bedrijven. Eenmaal bijgekomen blijkt het donker ingevallen te zijn en is het moeilijk om hun weg terug naar de levende wereld te vinden. Na uren van dwalen over doodlopende weggetjes slaan wanhoop en noodlot toe.

Iron Rose (La Rose de Fer) werd bij uitbreng ronduit slecht ontvangen door publiek en critici maar blijkt jaren later één van Jean Rollins meest lyrische, verstilde films. Een klein meesterwerk met de koortsige structuur van een nachtmerrie.

Cast: Françoise Pascal, Hugues Quester, Nathalie Perrey

DVD details:
Land: Frankrijk
Jaar: 1973
Speelduur: 77 minuten
Geluid: Frans DD
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Extra's: Rollin trailershow, originele trailer, slideshow

Releasedatum: 5 april

 

Lost in New York (Jean Rollin Collectie)

coverHet eenzame, kleine meisje Marie ontmoet leeftijdsgenoot Michelle. De vondst van een magisch amulet stelt hen in staat om te reizen door tijd en ruimte. Wanneer ze zich afvragen hoe hun verdere levens eruit zullen zien, belanden ze in het grote, gevaarlijke New York, waar ze elkaar ook nog eens kwijtraken. Michelle en Marie vinden elkaar uiteindelijk terug op een strand, waar ze terugblikken op hun levens.

Lost in New York is een van Jean Rollins persoonlijkste films en toont zijn fascinaties in een haast structuurloze vorm: vampieren, kerkhoven, stranden, zijn liefde voor de schoonheid van de vrouw en vooral ook zijn liefde voor de cinema, waar tijd en ruimte overbrugd kunnen worden en magie en zinsbegoocheling mogelijk zijn.

Cast:
Adeline Abitbol, Funny Abitbol, Catherine Herengt

DVD details:
Land: Frankrijk
Jaar: 1989
Speelduur: 67 minuten
Geluid: Frans DD
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Extra's: Rollin trailershow, korte film, slideshow

Releasedatum: 5 april


cover

Automaton Transfusion (Steven C. Miller)

Een mislukt militair experiment zorgt ervoor dat in het stadje Grover City de doden weer tot leven komen en op zoek gaan naar menselijk vlees. Een groepje tieners komt in het stadje terecht en ziet maar één uitweg om te ontsnappen aan al die vleesetende en levensgevaarlijke zombies waar ze zich tussen bevinden; keihard terugvechten! 

Cast:
Garret Jones, William Howard Bowman, Juliet Reeves

DVD details:
Land: Verenigde Staten
Jaar: 2006
Speelduur: 73 minuten
Geluid: Engels 2.0
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Releasedatum: 12 april

 

Bloody Reunion (Dae-Wung Lim)

coverAls een groep voormalige studenten hoort dat hun oude, aan de rolstoel gekluisterde lerares niet lang meer te leven heeft, besluiten zij spontaan een reünie te houden en bijeen te komen in het landhuis van Ms. Park. Bij aankomst worden de studenten overwelmd door emoties, maar hun blijdschap slaat al snel om in boosheid als blijkt dat hun alcoholisme, boulimia, en plastische-chirurgieverslaving het gevolg is van de nogal merkwaardige opvoedingsstijl van Ms. Park. Nu oude wonden worden opengereten en lang verborgen geheimen worden opgerakeld verandert de vrolijke bijeenkomst in een vreselijke nachtmerrie van uitzinnige en mysterieuze slachtpartijen.

Bloody Reunion is het speelfilmdebuut van Dae-Wung Lim. Naast dat deze slasherfilm een zeer hoog gore-niveau bereikt wordt de film geprezen om haar politieke en culturele betekenis: 'Thema's van schuld en verantwoordelijkheid voor het ontwrichte leven is constant aanwezig. Daarnaast geeft deze film een kritisch commentaar op het Koreaanse onderwijssysteem waar uiteindelijk alleen de sterksten overleven.' 

Cast:
Seong-Won Jang, Eung-Su Kim, Seuseung-Ui Eunhye

DVD details:
Land: Zuid-Korea
Jaar: 2006
Speelduur: 93 minuten,
Geluid: Koreaans 5.1
Beeld: 16:9
Nederlands ondertiteld

Extra's: Making of, verwijderde scenes, special effects & make-up, fotoshoot, interview met de regisseur

Releasedatum: 19 april

Recente artikelen

Laatste reacties

magiccornflake  |  06-04-2010

Automaton Transfusion is nochtans dikke crap :D
Lees meer >

Sneaker  |  06-04-2010

Klinkt allemaal erg leuk.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina