Dutch Filmworks koopt nieuwe films aan in Cannes

Dutch FilmWorks heeft zes nieuwe titels aangekocht tijdens het filmfestival  in Cannes. Het gaat om TWO FOR THE MONEY met Al Pacino en René Russo, MAN ABOUT TOWN met Ben Affleck, RUNNING SCARED met Paul Walker, ESCAPE met Jean Reno en Sophie Marceau, KUMITE van en met Jean-Claude van Damme en 2001 MANIACS met Robert Englund.
Wanneer de films gereleased worden is nog niet duidelijk, veel van de films zijn nog in productie. Welke films uit deze selectie in Nederland in de bioscoop komen valt nog te bezien, alle films zullen echter zeker op DVD verschijnen.

Two for the Money

Al Pacino en René Russo spelen voor het eerst samen in deze thriller die het best getypeerd kan worden al een kruising tussen ‘The Devil’s Advocate’ en ‘Jerry Maguire’. In de film staat het gokken op sportuitslagen centraal. Net als in ‘The Recruit’ en ‘The Devil’s Advocate’ speelt Pacino de rol van mentor die het jonge talent op vaak onorthodoxe wijze het vak bijbrengt. De derde hoofdrol is nog niet bekend; de film zal worden geregisseerd door D.J. Caruso die onlangs ‘Taking Lives’ voor zijn rekening nam. De film wordt in de VS uitgebracht door Universal.

Man about Town

In deze nieuwe film van schrijver-regisseur Mike Binder (The Upside of Anger, American Gothic) speelt Ben Affleck (Paycheck, Armageddon) de rol van een impresario, wiens succesvolle leven ineen stort wanneer hij ontdekt dat zijn vrouw een affaire heeft met zijn collega. De opnamen van Man about Town gaan binnenkort van start. Wie de tegenspeler van Ben Affleck wordt, is nog niet bekend. In de Verenigde Staten wordt de film uitgebracht door DreamWorks SKG.

Running Scared

Sinds zijn doorbraak met Joy Ride en de uitermate succesvolle The Fast and the Furious 1 en 2, is Paul Walker dé nieuwe actieheld van Hollywood. In Running Scared speelt Walker een crimineel, wiens pistool gebruikt is om een agent mee dood te schieten. Joey heeft één nacht de tijd om het wapen terug te vinden. Een bijkomende complicatie is, dat het 10-jarige vriendje van zijn zoontje met hetzelfde wapen zijn tirannieke stiefvader heeft vermoord.

De regie van Running Scared is in handen van Wayne Kramer (The Cooler, sinds afgelopen week te zien in de Nederlandse bioscopen). De film kan omschreven worden als een kruising tussen Donnie Brasco en The Sopranos en wordt geproduceerd door Brett Ratner (Red Dragon, Rush Hour 1 en 2). Laura Dern (Wild at Heart) en Kyle MacLachlan (Blue Velvet, Dune) zijn in onderhandeling voor de andere hoofdrollen.

Escape

Jean Reno (Léon, Godzilla, Ronin) en Sophie Marceau (Nelly, The World Is Not Enough, Alex & Emma) spelen de hoofdrollen in Escape, de nieuwe film van Gerard Krawczyk (Taxi 2 en 3). Escape is gebaseerd op het boek Midnight Return – het vervolg op Midnight Express, dat in het verleden succesvol werd verfilmd door Alan Parker. In Escape ontsnappen twee vrienden uit een gevangenis, nadat ze eerder tot 20 jaar cel zijn veroordeeld wegens drugssmokkel. Te voet, per bus en per taxi proberen Billy en Harvey aan hun achtervolgers te ontkomen.

Escape, geproduceerd door Luc Besson (The Fifth Element, Léon), wordt aangekondigd als een film in de stijl van The Fugitive. Jean Reno vertolkt de rol van Harvey. Paul Bettany (A Beautiful Mind, A Knight’s Tale, Master and Commander) is in onderhandeling om de rol van Billy op zich te nemen.

Kumite

Jean-Claude Van Damme is schrijver, producent en regisseur van Kumite, een film in de stijl van zijn eerste grote succesfilm, Bloodsport. Bovendien neemt hij ook nog eens de hoofdrol voor zijn rekening. Evenals Bloodsport draait Kumite om een illegale martial-arts competitie, waarbij de deelnemers het er zelden levend van afbrengen. Van Damme’s tegenstander in Kumite is de legendarische Bolo Yeung (Bloodsport, Enter the Dragon, Double Impact). Aan het scenario voor Kumite heeft Van Damme drie jaar gewerkt.

2001 Maniacs


Regisseur Eli Roth (Cabin Fever) produceert deze keiharde horrorfilm met in de hoofdrol Robert ‘Freddy Krueger’ England (Freddy vs Jason, A Nightmare on Elm Street 1 t/m 7). In 2001 Maniacs valt een groep argeloze reizigers ten prooi aan de hongerige bewoners van een klein dorpje in het Zuiden van de Verenigde Staten. De hoofdrollen worden vertolkt door Lin Shaye (A Cinderella Story, There’s Something about Mary) en Giuseppe Andrews (Cabin Fever, Independence Day).

2001 Maniacs is een remake/sequel van de cultklassieker 2000 Maniacs (1964) van regisseur Herschell Gordon Lewis, de ‘Godfather of Gore’, en past perfect in het rijtje van recente horrorhits als (de remakes van) The Texas Chainsaw Massacre, Dawn of the Dead, Wrong Turn en Jeepers Creepers.

Recente artikelen

Laatste reacties

SkyW@lker  |  11-06-2004

Pacino lijkt weer op automatische piloot te gaan. Kumite is wel interessant aangezien Van Damme terug naar zijn beginjaren keert. Slasher-remakes zeggen me niet...
Lees meer >

Zaltman  |  08-06-2004

Van Damme’s tegenstander in Kumite is de legendarische Bolo Yeung (Bloodsport, Enter the Dragon, Double Impact) Legendarisch? :lol:
Lees meer >

Maarten van Krimpen  |  08-06-2004

2001 Maniacs zal er bij mij wel ingaan denk ik. Heerlijk, slasherfilms!
Lees meer >

Gerben van der Leun  |  07-06-2004

Het zijn ook de echte Cannesfilms, gelukkig dat DFW deze onderhanden neemt. Zo blijven de echt belangrijke films paraat voor een mooie release.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina