Buena Vista: Nieuwe boxsets in mei

Buena Vista Home Entertainment presenteert:

3-DVD BRUCKHEIMER BOX - VOLUME 1
CON AIR - CRIMSON TIDE - PEARL HARBOR

3-DVD BRUCKHEIMER BOX - VOLUME 2
THE ROCK - ENEMY OF THE STATE - KING ARTHUR

3-DVD BRUCKHEIMER BOX - VOLUME 3
GONE IN 60 SECONDS - BAD COMPANY - KING ARTHUR

3-DVD ROMANCE BOX - VOLUME 2
SWEET HOME ALABAMA - RAISING HELEN - RUNAWAY BRIDE

Verkrijgbaar vanaf 11 MEI 2005


4-DVD FAMILY FUN BOX - JUNGLE STORIES
THE JUNGLE BOOK: MOWGLI’S STORY - JUNGLE 2 JUNGLE -
GEORGE UIT DE JUNGLE - MIGHTY JOE YOUNG

Verkrijgbaar vanaf 28 MEI 2005

Ook in de maand mei brengt Buena Vista Home Entertainment weer een aantal DVD-Boxen uit met topfilms die men in de collectie niet mag missen. 11 mei verschijnen onvergetelijke Bruckheimer films, nu in schitterende verzamelboxen.
Voor de meer romantisch ingestelden is vanaf dezelfde datum de 3-DVD ROMANCE BOX – Volume 2 verkrijgbaar.

Ter gelegenheid van de release begin juni van de 2-Disc Speciale Uitvoering van de Disney Classic TARZAN verschijnt 28 mei een Live Action box met een verzameling aan Disney familie speelfilms met als thema JUNGLE: De 4-DVD FAMILY FUN BOX – JUNGLE STORIES. Nog meer Jungle plezier voor de hele familie.


Verkrijgbaar vanaf 11 MEI 2005:

3-DVD BRUCKHEIMER BOX - VOLUME 1
CON AIR - CRIMSON TIDE - PEARL HARBOR

CON AIR
Cameron Poe (Nicolas Cage) is een van de passagiers in een vliegtuig met aan boord de meest gevreesde misdadigers aller tijden. Hij heeft er 8 jaar gevangenschap op zitten en verlangt er naar zijn vrouw in de armen te sluiten en zijn dochtertje te ontmoeten, die hij nog nooit gezien heeft. Op die ontmoeting zal hij nog even moeten wachten. Onder leiding van Cyrus “The Virus” Grissom (John Malkovich) vindt hoog in de lucht een vliegtuigkaping plaats. Cameron moet alle zeilen bijzetten om de gewelddadige misdadigers ervan te weerhouden iedereen aan boord om te brengen. Tegelijkertijd heeft een FBI-agent op de grond (John Cusack) zijn handen vol om zijn meerderen te overtuigen het vliegtuig niet op te blazen...
Met: Nicolas Cage, John Cusack, Monica Potter, Steve Buscemi, Ving Rhames, John Malkovich
Scenario: Scott Rosenberg - Regie: Simon West - Productie: Jerry Bruckheimer
Speelduur: 115 minuten - Keuring: 16 jaar

CRIMSON TIDE
Een bloedige burgeroorlog is in Rusland gaande. De Tjetsjeense rebellenleider Radchenko heeft met zijn manschappen een Russische marinebasis overvallen en is in het bezit gekomen van kernwapens waarmee hij Japan en Amerika dreigt aan te vallen.
De Amerikanen besluiten direct de strategische kernonderzeëer USS Alabama naar het Oosten te sturen om de fanatieke Radchenko in toom te houden. Kapitein aan boord van de met kernbommen uitgeruste onderzeeboot is de ervaren Frank Ramsey (Gene Hackman). Hij besluit de van Harvard afkomstige Ron Hunter (Denzel Washington) als hoogste officier op de moeilijke en gevaarlijke reis mee te nemen. Als de boot in de buurt van de plaats van bestemming komt breekt alarmfase drie aan. Een naderend gevaar vormt een vijandelijke onderzeeboot. Om hieraan te ontsnappen duikt de boot de diepte in waardoor berichten vanuit het Pentagon maar half ontvangen worden. Al snel ontstaat tussen Kapitein Ramsey en Ron Hunter verschil van mening over de te nemen beslissingen, waarbij ook de bemanning verdeeld raakt en partij kiest...
Met: Denzel Washington, Gene Hackman, Matt Craven, Viggo Mortensen, Steve Zahn
Regie: Tony Scott - Productie: Jerry Bruckheimer
Speelduur: 116 minuten - Keuring: 16 jaar

PEARL HARBOR

Rafe en Danny zijn al vrienden sinds hun jeugd. De jonge Rafe, die tot over zijn oren verliefd is op de aantrekkelijke verpleegster Evelyn Steward (Kate Beckinsale), meldt zich als vrijwilliger aan voor het Eagle Squadron, dat met de Engelsen meevecht in de Battle of Britain. Door zijn vertrek wordt hun ontluikende liefde ruw verstoord.

Rafe’s kameraad Danny blijft achter maar wordt korte tijd later met Evelyn overgeplaatst naar het paradijselijke Hawaii. Daar krijgen ze te horen dat hun gezamenlijke vriend Rafe in Europa is gesneuveld. In hun ontgoocheling en verdriet zoeken zij troost bij elkaar, waardoor een nieuwe liefde opbloeit.

Maar Rafe is niet verongelukt. Onverwachts duikt hij op. De drie zijn in opperste staat van verwarring. Danny en Evelyn zijn blij dat Rafe nog leeft. Tegelijkertijd voelen ze zich schuldig over hun nieuwe geluk. Evelyn weet zich geen raad met haar houding. En Rafe voelt zich verraden. Veel tijd om hierbij stil te staan hebben ze niet. De volgende ochtend wordt Pearl Harbor aangevallen. Nu de oorlog aan Japan is verklaard moeten Rafe en Danny, jeugdvrienden maar tevens rivalen in de liefde, zij aan zij vechten en opnieuw – wellicht voorgoed – afscheid nemen van hun beider grote liefde Evelyn. Hartstocht en heldenmoed strijden om voorrang in dit tragische, maar bovenal ook romantische epos.

Met: Ben Affleck, Josh Hartnett, Kate Beckinsale, Cuba Gooding, Jr., Tom Sizemore,
Jon Voight, Alec Baldwin
Muziek: Hans Zimmer - Scenario: Randall Wallace - Regie: Michael Bay
Productie: Michael Bay, Jerry Bruckheimer
Speelduur: 183 minuten - Keuring: 16 jaar


3-DVD BRUCKHEIMER BOX - VOLUME 2
THE ROCK - ENEMY OF THE STATE - KING ARTHUR

THE ROCK
Oscarwinnaars Sean Connery en Nicolas Cage schitteren in deze sensationele film met keiharde actie en spanning, waarin de legendarische held generaal Francis X. Hummel zich met zijn elitecommando’s meester maakt van Alcatraz. Miljoenen levens staan op het spel. In een race tegen de klok is alle hoop gevestigd op FBI agent Stanley Goodspeed (Cage), expert in chemische wapens, en de gehaaide staatsgevangene John Patrick (Connery) die als enige ooit van het gevangeniseiland wist te ontsnappen.
Met: Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris
Regie: Michael Bay - Productie: Don Simpson, Jerry Bruckheimer
Speelduur: 131 minuten – Keuring: 16 jaar

ENEMY OF THE STATE
Robert Clayton Dean (Smith) is een succesvolle Washington D.C. advocaat. Zonder dat hij het weet krijgt hij een video in zijn bezit waaruit blijkt dat een topfunctionaris van het “National Security Agency” is betrokken bij een politieke moord.
Van het ene op het andere moment wordt Dean doelwit van een dodelijk team getrainde NSA agenten. Op high-tech niveau gaan ze een meedogenloze strijd aan om hem in diskrediet te brengen en het belastende bewijs weer in handen te krijgen. Wanhopig probeert Dean zijn oude leventje terug te krijgen en zijn onschuld te bewijzen... voordat het te laat is.
Met: Will Smith, Gene Hackman, Jon Voight, Lisa Bonet
Regie: Tony Scott - Productie: Jerry Bruckheimer
Speelduur: 131 minuten – Keuring: 16 jaar

KING ARTHUR
Het Romeinse Rijk is op zijn hoogtepunt. Grote delen van Europa, inclusief Brittannië zijn ingelijfd. Met geweld worden de opstandelingen neergeslagen , dorpen in brand gestoken, de bevolking geketend.
Generaties lang gaat het strijdbare volk, de Sarmatianen, gebukt onder een zwaar lot. Zodra de jongeren oud genoeg zijn, moeten zij dienst nemen in het Romeinse leger. Na vijftien jaar dienst krijgen ze hun vrijheid terug.
De teleurstelling is groot wanneer blijkt dat de Romeinse machthebbers zich niet aan de belofte houden. Arthur (Clive Owen), Lancelot (Ioan Gruffudd) en de ridders van de ronde tafel – Lancelot (Ioan Gruffudd), Galahad, Bors, Tristan en Gawain - moeten nog één extreem gevaarlijke opdracht vervullen om hun vrijheid van Caesar terug te krijgen. Een edelman en zijn gezin, waarvan een van de kinderen voorbestemd is om ooit tot Paus gekroond te worden, zijn ingesloten door de vijandige Saxen en de Woads, een strijdbaar oervolk dat zich onder aanvoering van de magische Merlijn in de bossen ophoudt.

Arthur en zijn mannen hebben weinig keus. In de zekerheid dat sommigen van hen deze strijd niet zullen overleven, blijven ze solidair aan elkaar en trekken ten strijde.
Met de hulp van zijn voormalige vijand Merlijn en het volk van de Woads lukt het hen uiteindelijk, na een op en neer golvende strijd, als overwinnaars terug te keren. Een belangrijke rol speelt de mooie Guinevere (Keira Knightley), een door Arthur bevrijde Woads gevangene, die met haar pijl en boog niet alleen vooraan in de strijd gaat, maar ook het hart verovert van King Arthur.
Met: Clive Owen, Keira Knightley, Ioan Gruffudd, Stellan Skarsgård, Stephen Dillane, Ray Winstone, Hugh Dancey, Til Schweiger
Regie: Antoine Fuqua - Productie: Jerry Bruckheimer
Speelduur: 126 minuten - Keuring: 16 jaar


3-DVD BRUCKHEIMER BOX - VOLUME 3
GONE IN 60 SECONDS - BAD COMPANY - KING ARTHUR

GONE IN 60 SECONDS
Nadat hij met “pensioen” is gegaan wordt de legendarische ex-crimineel en autodief Randall “Memphis” Raines gedwongen zijn oude hobby op te pakken om de dood van zijn broertje (Giovanni Ribisi - Saving Private Ryan, The Mod Squad) te voorkomen en hem te redden uit de handen van een meedogenloze misdadiger. Samen met zijn oude makkers, gespeeld door o.a. Oscar® winnaar Robert Duvall (Tender Mercies, Deep Impact, Phenomenon) en Will Patton (Armageddon), stort hij zich vol levensgevaar plankgas in de race om de ultieme autokraak waarbij hij ondermeer in één nacht 50 auto’s moet stelen. Zijn passie voor auto’s en autorijden kon Cage in deze film volop tonen. Bijna alle stunts deed hij zelf. De vrouwelijke hoofdrol wordt gespeeld door Angelina Jolie (Girl Interrupted). De regie was in handen van Dominic Sena (Kalifornia met Brad Pitt en David Duchovny).
Met: Superster en Oscar® winnaar Nicolas Cage, Giovanni Ribisi, Angelina Jolie, Oscar® winnaar Robert Duvall, Will Patton
Regie: Dominic Sena - Producent: Jerry Bruckheimer
Speelduur: 113 minuten. Keuring: 16 jaar.


BAD COMPANY
“The World is in good hands”
Oscarwinnaar Anthony Hopkins speelt de door de wol geverfde CIA-agent Gaylord Oakes die in korte termijn de sarcastische en eigenwijze Jake Hayes (Chris Rock) moet opleiden tot een geraffineerde en professionele spion. Als tweelingbroer lijkt Hayes als twee druppels water op de vermoorde partner van Oakes. Helaas heeft hij geen enkele affiniteit met het spionnenwerk, gevaar of de “goede zaak”. In tegendeel. Hij geniet liever van het goede leven. Zij hebben maar 9 dagen de tijd om hem af te richten tot de “ideale” spion. Een hels karwei. Maar een zeer riskante wapendeal moet tot een goed einde gebracht worden.

Met: Oscarwinnaar Anthony Hopkins, Chris Rock, Peter Stormare
Regie: Joel Schumacher - Productie: Jerry Bruckheimer

Speelduur: 116 minuten - Keuring: 16 jaar

KING ARTHUR
THE UNTOLD TRUE STORY THAT INSPIRED THE LEGEND
Het Romeinse Rijk is op zijn hoogtepunt. Grote delen van Europa, inclusief Brittannië zijn ingelijfd. Met geweld worden de opstandelingen neergeslagen , dorpen in brand gestoken, de bevolking geketend.
Generaties lang gaat het strijdbare volk, de Sarmatianen, gebukt onder een zwaar lot. Zodra de jongeren oud genoeg zijn, moeten zij dienst nemen in het Romeinse leger. Na vijftien jaar dienst krijgen ze hun vrijheid terug.

De teleurstelling is groot wanneer blijkt dat de Romeinse machthebbers zich niet aan de belofte houden. Arthur (Clive Owen), Lancelot (Ioan Gruffudd) en de ridders van de ronde tafel – Lancelot (Ioan Gruffudd), Galahad, Bors, Tristan en Gawain - moeten nog één extreem gevaarlijke opdracht vervullen om hun vrijheid van Caesar terug te krijgen.
Een edelman en zijn gezin, waarvan een van de kinderen voorbestemd is om ooit tot Paus gekroond te worden, zijn ingesloten door de vijandige Saxen en de Woads, een strijdbaar oervolk dat zich onder aanvoering van de magische Merlijn in de bossen ophoudt.

Arthur en zijn mannen hebben weinig keus. In de zekerheid dat sommigen van hen deze strijd niet zullen overleven, blijven ze solidair aan elkaar en trekken ten strijde.
Met de hulp van zijn voormalige vijand Merlijn en het volk van de Woads lukt het hen uiteindelijk, na een op en neer golvende strijd, als overwinnaars terug te keren. Een belangrijke rol speelt de mooie Guinevere (Keira Knightley), een door Arthur bevrijde Woads gevangene, die met haar pijl en boog niet alleen vooraan in de strijd gaat, maar ook het hart verovert van King Arthur.
Met: Clive Owen, Keira Knightley, Ioan Gruffudd, Stellan Skarsgård, Stephen Dillane, Ray Winstone, Hugh Dancey, Til Schweiger
Regie: Antoine Fuqua - Productie: Jerry Bruckheimer
Speelduur: 126 minuten - Keuring: 16 jaar


3-DVD ROMANCE BOX - VOLUME 2
SWEET HOME ALABAMA - RAISING HELEN - RUNAWAY BRIDE

SWEET HOME ALABAMA
Reese Witherspoon (Legally Blonde) speelt in deze heerlijke romantische komedie de wereldwijze Melanie Carmichael, een rijzende ster in de modewereld van New York, die plotseling verloofd raakt met de meest begeerde vrijgezel van de stad. Maar Melanie heeft een geheim verleden. Toen ze op de middelbare school zat is ze getrouwd met de plattelandsman Jake (Josh Lucas) en hij wil niet van haar scheiden. Ze besluit terug te keren naar Alabama om voor eens en voor altijd met het verleden te breken. Maar zo gemakkelijk gaat dat niet. Wat ze dacht dat ze zeker wilde, is misschien toch juist helemaal niet zo zeker.
Met: Reese Witherspoon, Josh Lucas, Patrick Dempsey, Candice Bergen, Fred Ward
Regie: Andy Tennant
Speelduur: 104 minuten – Keuring: Alle leeftijden

RAISING HELEN
Kate Hudson is sexy, goedlachs, en als aanstormend producente bij een modellenbureau iemand om in de gaten te houden. Ze houdt van haar vak, van de glamour en de spanning die haar werk met zich meebrengen. Tijd voor een vaste relatie heeft ze niet echt, laat staan voor het stichten van een gezin en het krijgen van kinderen.
Haar twee zussen, die beiden gelukkig getrouwd zijn en kinderen hebben, kijken met gemengde gevoelens naar het succesvolle vrije leven dat Helen leidt.
Haar glamourvolle leven van late nachten, dure restaurants en spotlights wordt volledig op zijn kop gezet als ze plotseling de voogdij over de drie kinderen van haar zus toebedeeld krijgt. Energiek als ze is grijpt ze haar verantwoordelijkheid. Het valt echter niet mee. Met vallen en opstaan, met avontuur en romantiek, met warmte en humor geeft Helen een opwindende nieuwe draai aan haar leven.
Met: Kate Hudson, John Corbett, Joan Cusack, Helen Mirren
Regie: Garry Marshall
Speelduur: 119 minuten – Keuring: Alle leeftijden

RUNAWAY BRIDE
Híj werkt als columnist voor een stadskrant. Zíj, die als de onberekenbare schoonheid Maggie door het leven gaat, heeft de reputatie dat ze haar aanstaande mannen voor het altaar verlaat. Voor hem een mooie reden om daarover een sappig verhaal in zijn krant te publiceren. Voor haar weer een reden om hem dit betaald te zetten, waarop hij van plan is te bewijzen dat hij het bij het rechte eind heeft. Als ze elkaar uiteindelijk ontmoeten verwachten geen van beiden dan ook dat de vonken zullen overspringen.
Met: Richard Gere, Julia Roberts, John Cusack, Hector Elizondo, Rita Wilson
Regie: Garry Marshall
Speelduur: 112 minuten – Keuring: Alle leeftijden


Verkrijgbaar vanaf 28 MEI 2005:

4-DVD FAMILY FUNR BOX - JUNGLE STORIES
THE JUNGLE BOOK: MOWGLI’S STORY - JUNGLE 2 JUNGLE –
GEORGE UIT DE JUNGLE - MIGHTY JOE YOUNG

THE JUNGLE BOOK MOWGLI’S STORY
Een hilarisch en swingend jungle avontuur gebaseerd op het gelijknamige, bekende verhaal van Rudyard Kipling. Reis mee naar de jungle en geniet van de avonturen van Mowgli, het jongetje dat opgroeit tussen de dieren.

Een prachtige film over liefde en volwassen worden.

Met: Brandon Baker, Dee Bradley Baker, Ken Hudson Campbell, Eartha Kitt
Naar het boek van Rudyard Kipling - Regie: Nick Marck
Speelduur: 88 minuten – Keuring: Alle leeftijden

JUNGLE 2 JUNGLE
Michael Cromwell (Tim Allen) woont en leeft in hartje New York. Hij staat op het punt te scheiden van zijn vrouw. Om dat rond te krijgen moet hij eerst nog even afreizen naar de jungle van de Amazone. Daar komt hij erachter dat hij een 13-jarige zoon heeft. Hoewel de jongen verwilderd is en niet echt goed opgevoed lijkt, besluit hij hem toch mee te nemen naar zijn huis in New York.
Met alle hilarische gevolgen van dien want zoonlief hanteert in hartje New York de gebruiken en wetten van de jungle. En die zijn echt iets anders dan men in Manhattan gewend is.
Met: Tim Allen, Martin Short, JoBeth Williams, Lolita Davidovich, Sam Huntington
Regie: John Pasquin
Speelduur: 105 minuten – Keuring: Alle leeftijden

GEORGE UIT DE JUNGLE
Na een vliegtuigongeluk in de jungle is baby George de enige overlevende. Een wijze aap neemt hem onder zijn hoede en leert hem te overleven. Eenmaal volwassen weet hij niet beter en is gelukkig met en tussen de dieren.
Zijn rustige vrije leven wordt hals over kop onderbroken wanneer Ursula, een carrièrevrouw op safari, bijna door een leeuw vermorzeld wordt. Al slingerend tussen de lianen redt George haar en neemt haar mee naar zijn boomhut, terwijl haar arrogante verloofde Lyle druk naar haar op zoek is. Ursula haalt George over met haar terug te keren naar San Francisco. Met zijn olifant Shep natuurlijk. Het is voor George wel even wennen. Ook voor de inwoners van San Francisco overigens.
Met: Brendan Fraser, Leslie Mann, John Cleese
Regie: Sam Weisman
Speelduur: 92 minuten – Keuring: Alle leeftijden

MICHTY JOE YOUNG
Voor het meisje Jill Young zijn gorilla’s van jongsafaan vertrouwde dieren. Haar moeder immers doet onderzoek naar gorilla’s en leeft temidden van hen. Op een dag wordt zij tijdens haar werk door stropers, die op een grote gorilla jagen, per ongeluk vermoord. De kleine gorilla Joe overleeft de jacht evenals het meisje Jill. Samen verschuilen ze zich in de jungle en overleven.

Jaren later ontdekt zoöloog Gregg O\'Hara de inmiddels gigantisch grote gorilla Joe. Hij realiseert zich direct dat Joe groot gevaar loopt. Stropers willen veel geld uit hem slaan.
Samen zorgen Gregg en Jill voor een nieuw onderkomen voor Joe in Californië.
Aanvankelijk gaat alles goed. Als de dreiging echter te dichtbij komt, breekt de reusachtige Joe uit zijn kooi, met alle gevolgen van dien...
Met: Bill Paxton, Charlize Theron, David Paymer,
Regie: Ron Underwood
Speelduur: 114 minuten – Keuring: Alle leeftijden

Recente artikelen

Laatste reacties

slindenau  |  20-04-2005

Er zitten leuke films bij, maar die koop ik wel los...is nog goedkoper ook :).
Lees meer >

Bart de Graaf  |  20-04-2005

Bruckheimer heeft inderdaad wel meer films gemaakt, maar BV heeft daar vast niet de rechten van om ze uit te geven in deze boxsets.
Lees meer >

deweb  |  19-04-2005

Hahaha!!!! Maargoed, leuk dat ze Bruckheimer mooi in box gieten maar waarom dan in godsnaam in beide boxen (volume 1 en 2 notabene) dezelfde DVD? Bruckheimer h...
Lees meer >

Edgar Smit  |  19-04-2005

gone in 30 seconds Is dat die sequel waar alles dubbel zo vlug in gaat ;) LOL :P
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina