Buena Vista / Disney: Chicken Little


Walt Disney Pictures presenteert

Chicken Little
Geniet van de kleinste Disney held ooit in het grootste, hilarische avontuur tot nu toe.

Op een dag komt een stukje van de hemel naar beneden vallen...
en wie is dan de redder in nood?
Chicken Little bedenkt samen met zijn maffe vriendjes een plan
om de wereld voor de totale ondergang te behoeden.
Hij bewijst aan iedereen dat de grootste held op aarde best een klein kippetje kan zijn.
Met geweldige muziek en spannend bonusmateriaal gaat een fantastische wereld
vol adembenemende actie open. Een must voor iedere Disney liefhebber.

 

Verkrijgbaar vanaf 22 maart 2006
Vanaf 21 maart te huur

Welkom in Oakey Oaks
Ga mee naar het plaatsje Oakey Oaks en geniet van de kleinste held ooit in het grootste en grappigste Disney computeranimatie avontuur tot nu toe.

Ken je Chicken Little?
Al kennisgemaakt met Chicken Little? Je weet wel, het kleine kippetje dat een eikel op zijn hoofd kreeg en dacht dat de hemel naar beneden viel? Hij bracht het hele dorp Oakey Oaks, vol pratende dieren, in rep en roer. Sindsdien denkt iedereen dat hij maar een mal knulletje is en neemt niemand hem meer serieus. Maar dan valt er echt iets uit de hemel op zijn hoofd. Samen met zijn vriendjes, Billy het reuzenvarken, zijn vriendinnetje en beste maatje Malle Abby en Victor Fish moet Chicken Little alle zeilen bijzetten om het dorp Oakey Oaks en zijn bewoners te behoeden voor een heuse ramp. Maar zullen de bewoners hem geloven?

Met, in de Nederlands gesproken versie, de stemmen van Pepijn Gunneweg, Kim-Lian van der Meij, Edwin Rutten, Erik de Vogel, Caroline de Bruijn, Karin Bloemen, Isa Hoes, Erwin Krol en Jack van Gelder. Regie: Mark Dindal.

Vanaf 22 maart 2006 (in de aanloop naar de gezellige Paasdagen) is de grappige Disney familiefilm CHICKEN LITTLE voor iedereen verkrijgbaar op DVD. Met geweldige muziek en spannend bonusmateriaal. Een must voor iedere Disney liefhebber.

Het verhaal
Reis mee maar het plaatsje Oakey Oaks en maak kennis met een paar fantastische bewoners, zoals de kleine kip Chicken Little, zijn vriendinnetje en beste maatje de eend Malle Abby, Billy het reuzenvarken en gaststudent Victor Fish.
Chicken Little is klein, onhandig en druk, maar in feite is hij heel slim en dapper. Vooral zijn vader, de grote stoere haan Buck Cluck, ergert zich soms aan zijn zoon. Maar, wat zou jij doen als je denkt dat de hemel naar beneden komt vallen? Dan waarschuw je toch ook direct het hele dorp? Dan luid je direct de alarmbel. Helaas bleek het vals alarm te zijn. Oei, alle dieren lachen Chicken Little nu uit. Iedereen vindt hem onnozel. Iemand die om niets paniek zaait. Om de zaak nog enigszins voor hem te redden biedt zijn vader Buck Cluck zijn excuses aan voor de stommiteit van zijn zoon.
Chicken Little voelt zich nu heel ongelukkig. Hij wil aardig gevonden worden en doet daarvoor zijn uiterste best. Hij wordt zelfs lid van de plaatselijke honkbalploeg. Ook om indruk te maken op zijn vader, die heel goed was in honkbal. Tot ieders verbazing doet Chicken Litlle, ondanks het feit dat hij zo klein is, het helemaal niet zo slecht.
Net als iedereen hem weer een beetje accepteert, komt de hemel écht naar beneden. De aarde dreigt overvallen te worden door een invasie van buitenaardse wezens. Het hele dierenrijk loopt groot gevaar. Dit keer heeft hij zich niet vergist. Nú wordt het menens. Hij moet een moeilijke en zeer moedige beslissing nemen; groot alarm slaan, waardoor hij weer kans loopt door iedereen uitgelachen te worden.
Samen met zijn vriendjes zoals het schattige reuzenvarken Billy, zijn vriendinnetje en maatje Malle Abby en Victor Fish moet Chicken Little alle zeilen bijzetten om het dorp Oakey Oaks en zijn bewoners te behoeden voor een heuse ramp. Zonder paniek te zaaien natuurlijk. Maar zullen de bewoners hem wel geloven?

In dit knotsgekke vrolijke verhaal is Chicken Little vastbesloten te tonen wie hij werkelijk is. Hij bewijst aan iedereen dat de grootste held op aarde best een klein kippetje kan zijn.

Even voorstellen

Chicken Little is een kleine kip en lijkt bij lange na niet op zijn grote stoere vader, de haan Buck Cluck, die zich vaak ergert als Chicken Little in zijn ogen weer iets doms doet. Daarnaast is hij ook nog eens onhandig en druk. Nou ja, dat vinden anderen van hem. In feite is hij heel inventief en dapper. Hij gaat geen probleem uit de weg en staat altijd klaar voor zijn vrienden zoals de eend Malle Abby, Victor Fish en het reuzenvarken Billy Big. Zijn leven verandert voorgoed als een stukje van de hemel uit de lucht komt vallen. Chicken Little en zijn vrienden zijn de enigen die het mysterie kunnen oplossen en de wereld kunnen redden.

Malle Abby, het lelijke eendje, is het beste maatje van Chicken Little. Ze heeft gemerkt dat, sinds het pijnlijke incident waarbij hij het hele dorp in paniek bracht, het tussen haar vriendje en zijn vader niet meer zo goed gaat. Ze wil hem dan ook graag helpen. Als verstandige vriend en verslindster van de probleempagina’s in haar favoriete tijdschriften voor tienereenden is ze prima in staat om advies te geven over hoe je hoort te communiceren in een relatie.
Abby gaat door het vuur voor haar vrienden. Ze vindt Chicken Little het einde, waardoor ze hem altijd steunt en positief blijft, ook al is ze het niet altijd eens met zijn grote plannen. Ze is stiekem verliefd op hem.

Billy Big is een schattig en onzeker reuzenvarken, dat alleen maar goed wil doen. Hij is een trouwe bondgenoot van Chicken Little, Malle Abby en Victor Fish. Hoewel hij groot is vindt hij zichzelf toch te klein. Zijn familie is namelijk nog véél groter. Hij ziet zichzelf dan ook als ‘arm klein biggetje’. Hij vindt het heerlijk om ergens bij te horen. Het gelukkigste is hij als hij samen met zijn vriendjes is. Maar hij voelt zich ongelooflijk slecht als hij denkt dat hij iets verknoeid heeft. Als Billy het moeilijk heeft eet hij meestal snel iets lekkers of neuriet hij een favoriet liedje. Zo heeft hij voor elke gelegenheid een wijsje. Gelukkig krijgt Billy ruimschoots de gelegenheid om te bewijzen wat hij waard is op het ogenblik dat alles fout dreigt te lopen.

Victor Fish is gasttstudent. Hij heeft de grootste moeite om de nieuwe taal onder de knie te krijgen. Hij is een lieve, onschuldige vriend van Chicken Little, Abby en Billy. In elke situatie weet hij het hoofd boven water te houden. Blijkbaar hebben zijn vrienden geen problemen met zijn geblub. Je weet nooit zeker of hij alles begrijpt, maar als het erop aankomt, staat hij altijd paraat. Al is het maar met een lieve knuffel. Victor hoef je niets meer te leren, hij weet waar het om draait; liefde.

Foxy Loxy is een echte ster. Dankzij haar bijdrage aan het succes van de honkbalploeg krijgt ze de aandacht van het hele dorp. En bijna niemand doorziet haar. Deze vos vindt het heerlijk om zo geliefd te zijn, maar tegelijk pest ze Chicken Little de hele tijd over die keer dat hij dacht dat de hemel naar beneden viel. Om haar imago in stand te houden laat ze het pesten ook graag over aan haar snuggere hulpje Goosey Loosey. Wanneer Foxy brute kracht nodig heeft, hoeft ze maar met haar vingers te knippen of Goosey staat al klaar.

Goosey Loosey is eum… niet geweldig snugger. Ze heeft vooral aanzien omdat ze steeds voor Foxy de vuile klusjes opknapt. Ze spreekt dan ook meestal met haar vuisten of in gekke snatergeluiden. Toch is Goosey Loosey niet echt slecht, het is gewoon een gans met de verkeerde vrienden.

Buck Cluck is de lieve, alleenstaande vader van Chicken Little. Hij vindt het soms moeilijk om zijn zoon te begrijpen en te steunen. Dat komt omdat Chicken Little zo klein van stuk is en natuurlijk ook door het valse alarm.
Buck was ooit een bekende sporter. Maar als Chicken Little, om indruk te maken op zijn vader, vertelt dat hij ook lid wil worden van de honkbalploeg is Buck Cluck daar niet blij om. Hij is bang dat Chicken Little zich opnieuw belachelijk maakt. Hij kent veel leukere hobby’s voor zijn zoon, die veel meer passen bij zijn lengte. Voor Chicken Little weer een bewijs dat zijn vader hem niet begrijpt.

Morkupine Porcupine is de coolste en scherpste knul uit de hele buurt. De meisjes zijn gek op deze egel en ook de jongens willen net zo zijn als hij. Met zijn piekhaar en zijn vlotte zonnebril, zijn stijl en bijdehante commentaar, krijgt hij de hele school op zijn hand.

Turkey Lurkey is burgemeester van Oaky Oaks. Met behulp van zijn adviseurs kiest deze kalkoen altijd de kant van het winnende kamp. Als iedereen denkt dat Chicken Little iets heel doms gedaan heeft, dan is hij het daar helemaal mee eens. Maar als iedereen van mening is dat Chicken Little een held is, dan vindt hij dat uiteraard ook. Eingenlijk bedoelt Turkey Lurkey het allemaal wel goed, maar hij zou best nog iets op kunnen steken van wat een klein kippetje als Chicken Little allemaal kan.

BONUSMATERIAAL
Naast de film CHICKEN LITTLE is het leukste bonusmateriaal toegevoegd.

• NIET-GEBRUIKTE SCÈNES
Alternatieve openingsscène #1: Chicken Little Verhalenboek
Alternatieve openingsscène #2: Koken met Klaus
Originele openingsscène met Chicken Little als meisje
Tijd voor een hapje
• MUZIEK EN MEER
Muziekvideo van The Cheetah Girls “Shake Your Tail Feather”
Muziekvideo met de Barenaked Ladies “One Litlle Slip”
“One Little Slip” Karaoke
“One Little Slip” SingAlong
• SPELLEN EN ACTIVITEITEN

Vissen naar Fish
Vliegensvlugge vragen
• ACHTER DE SCHERMEN BIJ DISNEY

Het uitbroeden van Chicken Little
Achtergrondreportage van Chicken Little "The Making of":
• ALLES SPELEN
De incubatietijd: het verhaal achter het verhaal
Het ei van Columbus
Twee handen op één ei: De stemmen achter de personages
Rock-A-Doodle-Doo: De muziek in Chicken Little
De haan in het kippenhok: Een dag uit het leven van de regisseur

TECHNISCHE SPECIFICATIES
INTERACTIEVE MENU’S
DIRECTE SCÈNE TOEGANG
TAALKEUZE
• Dolby Digital 5.1: Nederlands / Frans / Vlaams / Engels
ONDERTITELING
• Nederlands / Engels / Engels voor doven en slechthorenden / Frans
BEELDFORMAAT
• 16 x 9 – 1.78:1
SPEELDUUR
• 81 minuten
LEEFTIJD
• 6 jaar

DE STEMMEN
Chicken Little
Billy (Billy Big)
Malle Abby (alias het Lelijke Eendje)
Victor Fish
Buck Cluck
Foxy Loxy
Burgemeester Turkey Lurkey
Directeur Fetchit
Dhr Woolnsworth
Mel en Tina Wickenberg (Alienouders) en Kirby Fred
Nederlandse versie
Pepijn Gunneweg
Jon van Eerd
Kim Lian van der Meij
Waterkoeler op kantoor
Edwin Rutten
Nina Deuss
Rob van de Meeberg
Carol van Herwijnen
Paul van Gorcum
Engelse versie
Zach Braff
Steve Zahn
Joan Cusack

Garry Marshall
Amy Sedaris
Don Knotts
Wallace Shawn
Patrick Stewart
Willard Catherine O’Hara

Regie: Mark Dindal (KEIZER KUZCO)
Producent: Randall Fullmer
Verhaal: Mark Dindal, Mark Kennedy
Scenario: Steve Bencich & Ron J. Friedman en Ron Anderson
Muziek: John Debney

Nederlandse bewerking:
Regie (dialoog & zang): Maria Lindes
Vertaling (dialoog & zang): Frans van Deursen
Opnamestudio: Sun Studio Holland
Techniek: Eddy Worsteling
Productie: Holanda Lazic & Tenna Schmølker Hornehøj

CHICKEN LITTLE is opgedragen aan Joe Grant, die 6 mei 2005, een week voor zijn 97e verjaardag overleed. Hij was een van de grote creatievellingen achter de Disney Classics DOMBO en FANTASIA.

Recente artikelen

Laatste reacties

(Disney)Tom Houben  |  12-02-2006

Jemig, wat een lelijke hoes :(
Lees meer >

BDB  |  11-02-2006

Lees ik het nou niet goed of staat de originele korte tekenfilm er niet op? :confused: Zijn afwezigheid zou me tegenvallen.
Lees meer >

Werner  |  11-02-2006

'k Heb overigens vanavond Lady And The Tramp bekeken. Het contrast van die ouwe, gezellige films kan volgens mij er niet groter meer op worden.
Lees meer >

Richard B.  |  10-02-2006

Da's volgens mij toch de eerste die ik aan me voorbij ga laten gaan... Het gegeven zegt me niks, ik vind de computeranimaties te lelijk voor woorden... doe mij ...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina