Buena Vista: Bijzondere verhalen uit KRO Spoorloos 3 mei te koop op DVD

Buena Vista Home Entertainment presenteert:

Bijzondere verhalen uit KRO Spoorloos

Bekend van TV - Nu ook op DVD

Waar kom ik vandaan? Wie is mijn vader of moeder?
Deze vragen staan elke week central in één van de best bekeken programma’s (2 miljoen kijkers) van de Nederlandse tv, KRO Spoorloos

Vanaf 3 mei 2006 te koop op DVD (± 4 uur)

Niet voor niets is KRO Spoorloos, met wekelijks meer dan 2 miljoen kijkers, een van de best bekeken programma’s van de Nederlandse tv. Toegewijd, bevlogen en zeer meelevend proberen programmamakers, geholpen door een wereldwijd netwerk van correspondenten, vaders, moeders, broers en / of zussen op te sporen van mensen, die in Nederland zijn opgegroeid.

Wekelijks leven miljoenen Nederlanders mee met de wonderlijke, soms bizarre, vaak zeer emotionele zoektochten. In de hoop getuige te kunnen zijn van die bijzondere hereniging waar de betrokkene vaak jarenlang naar toe geleefd heeft.

Elk verhaal is uniek, maar sommige zijn wel zéér speciaal.
Deze DVD toont een topje van de ijsberg: mooie beelden van verre landen en karakteristieke steden, maar bovenal opmerkelijke verhalen die in hun originele vorm, dus onbewerkt, nogmaals bekeken kunnen worden.

Bij de DVD is een acht pagina’s tellend boekje gesloten. Met uitgebreide informatie en foto’s.

INHOUD DVD SPOORLOOS

1. EMILIO DENNEMAN zoekt moeder in CHILI (uitgezonden 29 mei 2000)
Emilio kreeg vijf jaar geleden voor het eerst zijn adoptiepapieren onder ogen en wat hij las maakte grote indruk op hem. Vanaf dat moment veranderde zijn hele leven. Het verlangen om zijn familie te leren kennen werd vanaf dat moment groter en groter…

2. ANTOINETTE DE BOER zoekt moeder in GRIEKENLAND (uitgezonden 6 september 1998)
Antoinette wordt na haar geboorte in Griekenland te vondeling gelegd. Ze komt in een kindertehuis terecht en wordt van daaruit geadopteerd door een Nederlands gezin. Nu heeft ze alles op orde in haar leven en heeft ze twee schatten van kinderen. Toch wil ze weten waar haar roots liggen. Ze is erg benieuwd naar haar biologische moeder.

3. DANIËL MEERWIJK zoekt kid-donor in NEDERLAND (uitgezonden 27 januari, 17 februari en 9 juni 2003)
17 Jaar geleden kwam Daniël ter wereld als zogeheten kid-kind. In 1984 nam zijn moeder de beslissing om in haar eentje een kind te krijgen. Nu is Daniël op zoek naar zijn vader. Hij kan het eerste Nederlandse kid-kind zijn dat zijn donorvader heeft leren kennen.

4. JOËLLE EN TAMARA VAN LEUSDEN zoeken moeder in SRI LANKA (uitgezonden 7 januari 2002)
Joëlle en Tamara zijn vier maanden als ze vanuit Sri Lanka naar Nederland komen. Uit hun adoptiepapieren blijkt dat ze een tweeling zijn. Toen de pleegouders hen ophaalden in Sri Lanka hebben ze een foto van hun moeder gemaakt. Die kregen Joëlle en Tamara te zien toen ze acht jaar waren. Ze hadden er beide eigenlijk niet zoveel mee. Maar omdat ze zo verschillend zijn, twijfelen ze eraan of ze wel een echte tweeling zijn.

5. SANDRA DI VINCENZO zoekt vader in ITALIË (uitgezonden 4 oktober 2004)
De ouders van Sandra gingen uit elkaar toen ze 10 was. Haar Italiaanse vader veroorzaakte door zijn alcoholgebruik veel onrust in het gezin. Sandra heeft dan ook geen goede herinneringen aan haar vader. Toch wil ze hem – nu ze ouder wordt – weer heel graag ontmoeten.

6. CELINE STROUCKEN zoekt moeder in NEDERLAND (uitgezonden 20 januari en 10 februari 2003)
Celine is op 10 juli 1984 geboren en een paar uur later te vondeling gelegd in een hal van een flat. Celine is op zoek naar haar biologische ouders.

7. HEIDI LAURA DE WINTER zoekt ouders in CANADA (uitgezonden 1 oktober 2001)
Heidi is vanuit Canada geadopteerd in Nederland. Ze had nooit vragen, maar na verloop van tijd begon het toch te knagen dat ze niet wist wie haar biologische ouders waren.
Op haar 18e ging Heidi op zoek naar haar moeder in Canada, maar dit leverde niets op.
Na een lange zoektocht in Canada ontmoet Heidi haar vader.

8. IPPASCHO VAN LEEUWEN zoekt moeder in DUITSLAND (uitgezonden 29 april en 3 juni 2002)
Ippascho wordt vlak na zijn geboorte naar een kindertehuis gebracht. Na vijf jaar wordt hij door het Nederlandse echtpaar Van Leeuwen geadopteerd. Als hij elf jaar oud is wordt zijn moeder ernstig ziek. Ze overlijdt. Ippascho wordt door zijn adoptievader in een internaat ondergebracht. Als ook zijn adoptievader overlijdt wordt het tijd om op zoek te gaan naar zijn biologische moeder.

9. HENK EN PETER FIERING zoeken vader in AMERIKA (uitgezonden 16 februari 2004)
Het gezin Fiering emigreerde in de jaren ’60 naar Amerika. Het huwelijk strandde en moeder Fiering keerde met haar zoontjes Henk en Peter terug naar Nederland. Er is nog spaarzaam contact geweest, maar dat hield op toen mevrouw Fiering hertrouwde. Uit respect voor hun stiefvader zijn Henk en Peter pas na zijn overlijden in 1998 op zoek gegaan naar hun echte vader.

10. SASCHA VAN OOSTEN zoekt moeder in THAILAND (uitgezonden 24 januari 2005)
Sascha is als Amm Om in Thailand geboren en kort na haar geboorte afgestaan. Bij de overdracht is er, tegen de gewoonte in, contact geweest tussen de twee moeders en dat was erg aangrijpend. Daarom steunt Sascha’s adoptiemoeder haar heel erg bij het zoeken naar haar biologische moeder.

11. JAN SLUYTER zoekt vader in SPANJE (uitgezonden 12 januari 2004)
Jan groeit op als de jongste van een gezin met zes kinderen. Zijn ouders Wim en Ciska runnen een pension dat onderdak biedt aan gastarbeiders. Op zijn sterfbed blijkt Wim een belangrijke mededeling te hebben voor zijn jongste zoon. Jan krijgt te horen dat hij een buitenechtelijk kind is. De biologische vader van Jan zou een Spanjaard zijn aan wie het gezin ooit onderdak bood. Pas een jaar geleden durft Jan het aan om naar de Spaanse gastarbeider op zoek te gaan. Spoorloos traceert de inmiddels 72-jarige Manuel Barrios. Hij is weduwnaar en vader van zeven kinderen. Hij erkent een verhouding te hebben gehad met de moeder van Jan. Maar hij is er echter niet van overtuigd dat hij de vader is van Jan.

12. GERRIT VAN LOENEN wordt gezocht door dochter in SURINAME (uitgezonden 1 november 2004)
Anneke is voortgekomen uit een relatie tussen haar Surinaamse moeder en Nederlandse vader Gerrit. Gerrit was dienstplichtig militair en toen zijn tijd er op zat, wilde hij Anneke’s moeder meenemen naar Nederland. Ze zag dat niet zo zitten, maar toen ze merkte dat ze zwanger was heeft ze geprobeerd in contact te komen met hem. Gerrit heeft nooit gereageerd op de brief en de foto van zijn dochter. Anneke is nu op zoek naar hem.

13. BEATRIZ COSSIO zoekt familie in COLOMBIA (uitgezonden 24 mei 2005)
Beatriz is in Colombia geboren. Ze was drie jaar oud toen ze door het echtpaar van Oosten werd geadopteerd. Uit de adoptiepapieren wist ze dat haar moeder in 1977 overleden was. Beatriz is nu op zoek naar overige familieleden.


Buena Vista Home Entertainment - Genre: Familiedrama - Speelduur: 234’ - Kijkwijzer: Alle leeftijden Interactieve menu’s - Directe scènetoegang - Taalkeuze: Dolby surround 2.0 - Nederlands gesproken
1.85:1 / 4 x 3

Recente artikelen

Laatste reacties

Sneaker  |  07-04-2006

Leuk voor me ma. Misschien leuk om uit te 5 Euro bakken te redden en als paas kadootje te geven.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina