Bridge: Spijkerhoek Seizoen 1 als 3-DVD digipack

BRIDGE ENTERTAINMENT GROUP presenteert
in samenwerking met RTL en Endemol

SPIJKERHOEK Seizoen 1 (3-DVD digipack)
De eerste 13 afleveringen - 6 uur kijkplezier
De absolute TV-HIT van eind jaren ’80 en begin jaren ’90 en eigenlijk
de moeder van alle Nederlandse soaps.

Met Marijke Veugelers, Michiel Kerbosch, Adrienne Kleiweg, Pim Peters, Wilfred Klaver,
Hymke de Vries, Manouk van der Meulen, Mary-Lou van Steenis, Hidde Maas, Joep Sertons,
Wim Zomer, Frank Schaafsma, Edmond Classen, Rik Luycx,
Jan Willem Sterneberg, Yorick van Wageningen
Muziek: Hans van Eijck - Regie: Michael E. Briant & Andrew Wilson

Verkrijgbaar vanaf 14 februari 2006

Eind jaren ’80 en begin jaren ’90 was SPIJKERHOEK de absolute TV-HIT in Nederland. Welbeschouwd was het eigenlijk de moeder van alle Nederlandse soaps.
Nederland bleef er massaal voor thuis. Elke week keken meer dan 2 miljoen mensen naar de belevenissen van Patty Starrenburg, Dirk-Jan van de Akker, Gerard Verlinden en Tony Beymer.

14 februari 2006 brengt Bridge Entertainment Group Seizoen 1 van SPIJKERHOEK uit als 3-DVD digipack. Geniet opnieuw van de TV-serie SPIJKERHOEK; 6 uur kijkplezier vol spanning en
intriges.

Cast
Anke Chaiavelli - Marijke Veugelers
Mario Chaiavelli - Michiel Kerbosch
Willy van de Akker - Adrienne Kleiweg
Rein van de Akker - Pim Peters
Dirk-Jan van de Akker - Wilfred Klaver
Francine van de Akker - Hymke de Vries
Monique Starrenburg - Manouk van der Meulen
Patty Starrenburg - Mary-Lou van Steenis
Gerard Verlinden - Hidde Maas
Tony Beymer - Joep Sertons
Nico Willems - Wim Zomer
Jaap Sythoff - Frank Schaafsma
Derks - Edmond Classen
Jimmy Bergman - Rik Luycx
Wim de Beer - Jan Willem Sterneberg
Ruud de Lange - Yorick van Wageningen

Muziek: Hans van Eijck
Regie: Michael E. Briant & Andrew Wilson
Producent: Joop van den Ende TV-Producties bv

Technische gegevens
Speelduur: ± 350 min – Taal: Nederlands - Beeldformaat: 4:3 - Regio code: 2 (pal) - Audio: Dolby Digital 2.0 – Consumentenadviesprijs: € 19,99

SPIJKERHOEK SYNOPSISSEN – SEIZOEN 1
Aflevering 1 "HET PLEIN"
In deze eerste aflevering wordt kennis gemaakt met een aantal bewoners van een niet met name genoemd rustig provinciestadje. Twee families -Chaiavelli en Van de Akker- staan centraal. Anke Chaiavelli is de nog steeds sexy echtgenote van Mario. Anke was al eerder getrouwd en uit dat huwelijk zijn Patty en Monique geboren. De hele familie werkt in de snackbar \'Café Mario\'. Patty wil graag zangeres worden en Monique is liever lui dan moe. De familie Van de Akker heeft een garagebedrijf. Hun zoon Dirk-Jan is gek op motorcross en dochter Francine wil arts worden. De rust in het stadje wordt echter danig verstoord door de komst van een geheimzinnige man, Gerard Verlinden, die een penthouse op het plein betrekt.

Aflevering 2 "DE GELDSCHIETER"
Rein heeft ruzie met zijn zoon Dirk-Jan: hij ziet het absoluut niet zitten dat Dirk-Jan wordt gesponsord door Gerard Verlinden. Later, als Dirk-Jan weg is, vraagt Rein zijn vrouw Willy hoeveel geld ze Verlinden nog schuldig is. Wat is hier aan de hand? Anke Chaiavelli vraagt haar dochter Patty of het wel zo verstandig is dat ze gaat optreden in de discotheek van de louche Tony Beymer. Patty is er echter van overtuigd dat het een succes wordt. Anke heeft een conflict met haar man Mario: ze vindt dat hij hun losbandige dochter Monique eens wat harder moet aanpakken. Mario reageert geïrriteerd en wijst Anke op haar affaire met Gerard Verlinden. Francine heeft heuglijk nieuws: ze is toegelaten tot de universiteit van Leiden. Verlinden koopt een nieuwe crossmotor voor Dirk-Jan. In ruil daarvoor moet hij wel een risicovol klusje voor hem opknappen. Wat zal Dirk-Jan doen?

Aflevering 3 "NIEUWE KANSEN"
Het is Dirk-Jan gelukt het pakketje geld voor Verlinden naar Duitsland te brengen. Rein en Willy maken zich grote zorgen over Verlinden\'s invloed op hun zoon en steken dit niet onder stoelen of banken. Anke brengt een bezoek aan Verlinden. Ze beginnen elkaar gepassioneerd te kussen en gaan met elkaar naar bed. Monique merkt dat haar geliefde Tony Beymer erg afstandelijk tegen haar doet. Ze verdenkt haar zus Patty ervan een affaire met hem te hebben. Nico Willems gaat op bezoek bij Willy van de Akker en probeert bij haar een en ander los te krijgen over Verlinden. Wat is hij van plan? Patty ziet erg op tegen de aankomende talentenjacht. Tony geeft haar iets om van deze onzekerheid af te komen.

Aflevering 4 "ALLES HEEFT Z\'N PRIJS"
Patty staat stijf van de zenuwen: vandaag is de grote dag dat ze meedoet aan de talentenjacht. Tony geeft haar weer een \'opkikkertje\' om tot rust te komen. Maakt ze een kans om te winnen? Mario staat voor een raadsel: er is geld verdwenen uit de kassa van de snackbar. Als Patty in de discotheek wordt lastiggevallen door een dronken man, schiet Dirk-Jan haar te hulp. Hij is verliefd op haar, maar deze gevoelens zijn niet wederzijds. Monique ziet Tony samen met haar zus. Ze is woedend en eist dat Tony Patty laat vallen, maar Tony peinst er niet over. Rein en Willy hebben grote schulden en dat komt hun relatie niet ten goede. Uit wanhoop gaat Willy op bezoek bij Verlinden.

Aflevering 5 "TEGENMAATREGELEN"
Verlinden heeft een klusje voor Rein: hij moet voor hem een gloednieuwe wagen overspuiten. Rein vermoedt dat er meer achter zit, maar houdt zijn mond: het levert hem namelijk een aardig centje op. Monique waarschuwt Patty uit de buurt van haar vriend Tony Beymer te blijven. Hun conflict loopt uit op slaande ruzie. Jaap Sythoff, de beste vriend van Dirk-Jan, wil diens vader betrekken bij de oefenwedstrijden. Dirk-Jan gaat akkoord. Tijdens de training krijgt Jaap een ongeluk. Dan begint hij last te krijgen van steeds terugkerende neusbloedingen... Francine raadt hem aan een dokter te bezoeken. Patty gaat radeloos naar Tony. Ze kan niet meer zonder drugs en smeekt hem haar wat te geven. Tony wil hier echter wel iets voor terug... in natura.

Aflevering 6 "DE SPIN IN ZIJN WEB"
Mario en Anke proberen erachter te komen wie Monique zo in elkaar heeft geslagen. Monique beweert niet te weten wie de daders zijn, maar haar ouders voelen de spanningen tussen de beide zusjes. Tony heeft zijn oog laten vallen op de nog onschuldige Francine en gebruikt al zijn charmes om haar zover te krijgen dat ze met hem gaat stappen in Amsterdam. Willy en Rein maken zich zorgen over Francine\'s afspraakjes. Nico vraagt Patty of zij iemand weet die hem aan drugs kan helpen. Patty schikt. Is het zo duidelijk dat ze verslaafd is? Verlinden benadert Dirk-Jan. Hij wil dat hij weer een ritje naar Duitsland maakt om wat geld weg te brengen. Onderweg krijgt Dirk-Jan echter problemen met zijn motor en brengt hem naar de garage van zijn vader. Als ze de motor uit elkaar halen doen ze een schokkende ontdekking...

Aflevering 7 "HET TIJ KEERT"
Dirk-Jan confronteert Verlinden met het feit dat hij hem drugs naar het buitenland liet smokkelen zonder hem daarvan op de hoogte te stellen. Als Dirk-Jan weigert nog langer voor hem te rijden, laat Verlinden hem een schuldbekentenis van zijn ouders lezen. Verlinden zet hem voor het blok: als Dirk-Jan de drugs niet naar Duitsland vervoerd, raken zijn ouders in grote financiële problemen. Maar ook Willy stelt Dirk-Jan voor de keus: of hij stopt met rijden, of hij gaat het huis uit. Wat zal Dirk-Jan doen? Francine brengt de nacht bij Tony door. Rein is woedend en eist een verklaring. Als Francine hem verteld met haar vriend naar bed te zijn geweest, slaat Rein haar. Monique denkt dat Patty zwanger is, maar Patty zelf weet maar al te goed wat er met haar aan de hand is. Verlinden maakt snode plannen om de laatste huizen in de Spijkerhoek in zijn bezit te krijgen. Wat is hij toch van plan? En welk duister geheim deelt hij met Willy van de Akker?

Aflevering 8 "BEGIN VAN \'T SPEL"
Wim heeft fantastisch nieuws voor Patty: Tony heeft hen een contract aangeboden voor optredens in de discotheek, maar ook een platenmaatschappij wil hen een platencontract aanbieden. Patty heeft echter iets anders aan haar hoofd: ze heeft dringend wat drugs nodig en vraagt Tony haar wat te geven. Tony wil daar echter wel weer iets voor terug... Nadat ze Nico in vertrouwen heeft genomen over haar verslaving, neemt Patty een dapper besluit. Mario ontdekt wederom dat er geld is verdwenen. Dit keer komt hij er echter achter wie de dader is. Verlinden organiseert een casinoavondje en probeert de burgemeester in een netelige positie te manoeuvreren. Heeft hij succes? Dirk-Jan raakt betrokken bij een gevecht met Ruud de Lange in de snackbar van Mario en Anke. Francine is verbaasd als ze ontdekt dat Dirk-Jan op de hoogte is van haar relatie met Tony Beymer. Dirk-Jan probeert haar voor Tony\'s charmes te waarschuwen, maar Francine wil dat hij zich er niet mee bemoeit.

Aflevering 9 "NADEREND ONHEIL"
Iedereen maakt zich grote zorgen om het plotselinge verdwijnen van Patty. Nico brengt een bezoek aan Mario en Anke. Hij vertelt hen dat hij van de politie is en dat Patty al geruime tijd aan de cocaïne verslaafd was. Monique luistert dit gesprek af en verraadt Nico door Tony in te lichten dat hij bij Narcotica werkt. Rein leest in de krant een artikel over wat de gemeente met de Spijkerhoek van plan is. Hij is geenszins van plan de garage te verkopen. Willy is geschokt te vernemen dat mevrouw van Kempsen, één van de bewoners van de Spijkerhoek die haar huis niet aan de gemeente wilde verkopen, tengevolge van een val van de trap is overleden. Verlinden slaat nogmaals zijn slag: hij laat Tony een contract tekenen waarmee hij de huur van zijn discotheek opzegt. Nu heeft Verlinden bijna het hele plein in zijn macht. Na een tijdje van huis weg te zijn geweest, keert een herstelde Patty weer terug naar de Spijkerhoek.

Aflevering 10 "IN DE VAL"
Verlinden heeft Anke beloofd met haar te trouwen, maar dan moet ze Mario wel zover zien te krijgen dat hij de snackbar aan hem verkoopt. Anke, die haar werk haat, is vastbesloten om met Verlinden een nieuw leven te beginnen. Ze verzint allerlei listen om Mario over te halen de zaak te verkopen en naar Italië te verhuizen. Tijdens een motorcrossrace maakt Jaap een vervelende val en komt op zijn hoofd terecht. Hij wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Nico vertelt Jimmy dat hij Tony ervan verdenkt in drugs te handelen. Hij vraagt of Jimmy bereid is hem te helpen. Wat zal Jimmy doen? Tony, bang te worden ontmaskerd, besluit om aan het probleem \'Nico Willems\' een einde te maken. Verlinden bezoekt Willy. Hij zegt haar de hele schuld kwijt te zullen schelden. Op één voorwaarde: ze moeten dan wel de garage en het huis aan hem verkopen.

Aflevering 11 "DONKERE WOLKEN"
Er heerst afschuw alom: het lijk van een man wordt uit het water gevist. Tot Patty\'s ontzetting blijkt het Nico Willems te zijn. Francine is teruggekeerd uit Leiden en blijkt zwanger te zijn. Ze vertelt Tony het \'goede\' nieuws, maar tot haar verbazing wordt Tony woedend en wil hij haar niet meer zien. Francine raakt compleet overstuur en weet niet meer wat ze moet doen. Jaap, opgenomen in het ziekenhuis, krijgt zeer vervelend nieuws te horen: door het ongeluk en de klap op zijn hoofd zijn zijn oogzenuwen beschadigd en het is de vraag of hij ooit nog zal kunnen zien. Patty maakt kennis met de band \'Shift\', maar hun eerste repetitie samen loopt op een teleurstelling uit. Daarentegen is de opname in de studio een groot succes. Willy vertelt Rein over het bezoek van Verlinden en Rein neemt een advocaat in de arm. Deze heeft echter geen goed nieuws voor Rein. Mario is door het dolle heen: hij heeft bij de paardenraces een exorbitant hoog bedrag gewonnen.

Aflevering 12 "DROMEN OF NACHTMERRIES"
Mario weet nu zeker dat Anke hem ontrouw is. Anke vertelt Verlinden dat ze Mario bijna zover heeft dat hij de zaak verkoopt. Maar wil Mario de snackbar eigenlijk wel verkopen? Monique laat haar moeder weten dat ze haar affaire met Verlinden echt wel door heeft. Hoe zal Anke hierop reageren? Jaap wordt uit het ziekenhuis ontslagen. Hij trekt in bij de familie Van de Akker. Monique heeft genoeg van de Spijkerhoek. Ze besluit op kamers te gaan wonen. Patty moet de grootst mogelijke moeite doen om niet weer verslaafd te raken. Zal ze de verleiding weten te weerstaan? Of zal ze toch weer bezwijken? Mario deelt met Rein zijn vermoedens over de vreemde gebeurtenissen op en rond het plein. Rein is verbaasd als hij hoort dat Verlinden al een groot aantal huizen in de Spijkerhoek in zijn bezit heeft. Dirk-Jan haalt zich de woede van zijn moeder op de hals door te zeggen dat hij zijn vader niet bij de Grand Prix wil betrekken.

Aflevering 13 "DE ONTMASKERING"
Verlinden heeft Anke ten huwelijk gevraagd. Mario wordt razend als hij dit hoort. Wat zal hij doen nu hij de waarheid weet? En wat zijn de gevolgen voor Anke? Dirk-Jan doet mee aan de Grand Prix. Hij is vastbesloten te winnen. Zal dit lukken? Eindelijk is het zover: Patty doet mee aan een tv-optreden. Ze zingt het nummer \'Wonderful\' en is de ster van de avond. Monique, op zichzelf gaan wonen, komt onverwachts langs in de snackbar. De reactie van haar moeder verbaast haar... Verlinden\'s bezoek aan de garage zal onuitwisbare sporen nalaten: Francine overhoort een emotioneel gesprek tussen Willy en Verlinden en ontdekt zo dat híj, en niet Rein, haar vader is. Compleet overstuur rent ze weg...

Recente artikelen

Laatste reacties

René Veentjer  |  03-02-2006

Ik keek vroeger altijd met plezier naar Spijkerhoek, maar helaas nooit het laatste seizoen gezien. Ik zag vandaag zelfs nog wat oude beelden op tv bij RTl Boule...
Lees meer >

Roberto van Rooijen  |  10-01-2006

Erg leuk dat deze op DVD verschijnt. Ik heb ten tijde van het eerste seizoen nog meegedaan als figurant...ik woon in Amersfoort en op de Groenmarkt en Appelmar...
Lees meer >

Tim k  |  10-01-2006

Hidde Maas is een favoriet van mij en de serie vond ik toen écht lekker. Of ik dat nu nog vind weet ik niet, maar ik neem de gok.
Lees meer >

Joost van Hoek  |  10-01-2006

Gaat goed met de Nederlandse series. Eindelijk worden die eens op DVD gezet!
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina