Adobe kondigt nieuw DVD-authorings pakket aan

Adobe Systems Incorporated heeft vandaag Adobe Encore DVD aangekondigd, een professionele toepassing voor het maken van DVD's. Dit nieuwe product vormt een uitbreiding op de reeds bestaande producten van Adobe voor digitale video. Met Adobe Encore DVD kunnen professionele videoproducenten, DVD-productenten en onafhankelijke producenten geavanceerde meertalige DVD's maken met indrukwekkende interactieve menu's, meerdere geluidssporen en ondertitels. In deze nieuwste videotoepassing van Adobe wordt een geïntegreerde authoring-omgeving gecombineerd met een flexibele en creatieve ontwerpinterface. Voorts is de integratie met Adobe Photoshop® uitstekend, een toepassing die over het algemeen wordt gebruikt bij DVD-authoring.

"Adobe Encore DVD opent de deur voor videoprofessionals die willen profiteren van de uitgebreide mogelijkheden van DVD-technologie en die videoprojecten willen opleveren in een vorm die kan worden gebruikt door zowel consumenten als professionals", aldus Bryan Lamkin, die bij Adobe Systems als Senior Vice President verantwoordelijk is voor Digital Imaging & Video Products. "Door integratie van Adobe Encore DVD in andere toepassingen die belangrijk zijn voor het authoring-proces, zoals Photoshop, Adobe Premiere en After Effects, hebben we een superieure authoring-omgeving voor DVD's gecreëerd, die het voor onze klanten mogelijk maakt om nieuwe dimensies te verkennen."

Interactieve menu's en ontwerptools

Adobe Encore DVD bevat een uitgebreide verzameling ontwerpfuncties en een krachtige menu-editor, wat het DVD-authoring-proces tot nieuwe creatieve hoogten zal brengen. Door de integratie van Adobe Encore DVD en Photoshop kunnen menu's worden bewerkt zonder dat de Photoshop-bestanden die de achtergrond van de menu's vormen - zoals bij de meeste professioneel gemaakte DVD's - hoeven te worden aangepast of opnieuw gerenderd. Wijzigingen worden onmiddellijk doorgevoerd en zijn ook weer gemakkelijk ongedaan te maken. Dit bespaart producenten uren aan productietijd. De slimme ontwerpfunctie voor menu's kan ook overweg met de tekstfuncties van Photoshop, voor het bewerken, stileren en uitlijnen van tekst in het projectvenster.

Adobe introduceert nieuwe toepassing voor DVD-authoring

Adobe Encore DVD is eenvoudig te gebruiken, mede dankzij de intuïtieve opzet van het programma en de voorgedefinieerde knop- en menustijlen, bijvoorbeeld voor achtergronden met of zonder beweging. De eenvoudige interface van Adobe Encore DVD biedt volledige controle over de navigatie, zodat de precieze afspeelmogelijkheden van de DVD's heel nauwkeurig kunnen worden bepaald. Met behulp van een aanpasbaar palet kunnen favoriete knop- en achtergrondontwerpen worden opgeslagen voor later gebruik. Bovendien maakt Adobe Encore DVD automatisch hoofdstukken aan wanneer de in Adobe Premiere aangebrachte markeerpunten worden herkend. AVI-bestanden uit After Effects kunnen worden geïmporteerd voor het maken van bewegende menu's.

"Uit ons onderzoek blijkt dat de markt voor DVD-authoring dit jaar explodeert met 391% (CAGR, samengesteld jaarlijks groeicijfer). De introductie van Adobe Encore DVD is dan ook perfect getimed", aldus dr. Jon Peddie, president van Jon Peddie Research, een vooraanstaand marktonderzoeksbureau gespecialiseerd in multimedia. "Doordat Adobe de besturingsmogelijkheden die de professional nodig heeft, op een uitstekende manier heeft weten te paren aan functionaliteit voor de beginner, komt Adobe met dit product tegemoet aan de eisen en wensen van alle mogelijke professionele videomakers. Vrijwel iedereen kan dus zijn of haar eigen professionele DVD's maken en branden."

Flexibele productieomgeving

Met de van Adobe bekende interface en tijdslijn kunnen gebruikers video, audio en ondertitels combineren met maximaal 8 sporen voor geluid en 32 sporen voor ondertitels. Een efficiënt projectmanagementsysteem zorgt ervoor dat alles netjes georganiseerd blijft, zodat de gebruiker de structuur van zijn of haar project goed kan indelen, de specifieke onderdelen kan sorteren en opzoeken, en algemene aanpassingen kan doorvoeren in de diverse projecten. Voordat de uiteindelijke DVD wordt gebrand, kan de gebruiker zijn of haar werk weergeven in het geïntegreerde voorbeeldvenster. Zo kan de navigatie worden gecontroleerd op verbroken koppelingen en koppelingen zonder achterliggende gegevens.

Adobe Encore DVD biedt de hoogste mate van weergavecompatibiliteit, want alle typen beschrijfbare DVD's worden ondersteund, zoals DVD-r/rw, DVD+r/rw en DVD-ram. Tevens is geïntegreerde transcodering van audio en video aanwezig, voor de automatische conversie van videobestanden in MPEG-2, audiobestanden in Dolby Digital en optimalisatie van de bestandscompressie. Voor nog meer controle over het hele proces is voor de echte professional de mogelijkheid aanwezig om de instellingen handmatig aan te passen aan de eigen specificaties.

Prijzen en beschikbaarheid

Encore DVD wordt uitgebracht in het Engels en het Japans. De prijs is op dit moment nog niet bekend, maar zal zeer spoedig te vinden zijn op de website van Adobe. Naar verwachting zal de Engelstalige versie van Adobe Encore DVD voor Windows XP in het derde kwartaal van 2003 beschikbaar zijn. Het product Adobe Encore DVD kan worden aangeschaft via Adobe.com, Adobe.nl en Adobe.be, en via de detailhandel en officiële Adobe-dealers.

Recente artikelen

Laatste reacties

zerrax  |  03-04-2003

Zoals ik het nu lees wilt Adobe een graantje mee pikken van het succes van software van Sonic De echte Pro neemt natuurlijk de software van DVD Maestro! Dit...
Lees meer >

Lesley  |  03-04-2003

Ik heb nog niets gezien in het Adobe Pakket wat een meerwaarde heeft t.ov. Apple's DVD Studio Pro. DVD Studio Pro heeft inderdaad alle professionele mogelijk...
Lees meer >

Mark S  |  02-04-2003

programma's die ook niet die home-video uitstraling hebben ... niet zo van 3 keer klikken en het geheel staat op DVD......nee ik wil .....voldoende ondertiteli...
Lees meer >

Mark S  |  02-04-2003

programma's die ook niet die home-video uitstraling hebben ... niet zo van 3 keer klikken en het geheel staat op DVD......nee ik wil .....voldoende ondertiteli...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina