A-Film: informatie belangrijkste releases februari 2006

Informatie belangrijkste A-Film releases in februari 2006


CINEMA ASIA 1 (BOX)
Releasedatum: 02-02-2006

Dolls*
Matsumoto en Sawako waren ooit een gelukkig koppel dat op het punt stond om in het huwelijksbootje te stappen. Maar door de inmenging van de ouders, die vooral het belang van de familie voorop wilden stellen, werd de jonge man gedwongen tot een vreselijke keuze.

Hiro is een eenzame, ouder wordende yakuza leider. Dertig jaar geleden was hij een arme fabrieksarbeider die elke middag in het park zijn vriendinnetje ontmoette. Maar door voorrang te geven aan zijn persoonlijke ambities, liet hij haar staan. Nu keert hij terug naar het park om er oude herinneringen op te halen.

Haruna Yamaguchi brengt haar dagen door aan het strand, waar ze naar de eindeloze zee kijkt. Haar gezicht is half omhuld met verband. Voor haar ongeval was zij een gevierde popster die een glamoureus leven leidde. Miljoenen fans verafgoodden haar, maar Nukui was ontegensprekelijk haar meest toegewijde fan. Vandaag wil hij zijn trouw bewijzen.

Geluid/Taal Japans: DOLBY 5.1, DOLBY STEREO
Ondertiteling Nederlands, Frans
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (1.85)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer
Interviews with Cast & Crew (+/- 40 min)
Venice Film Festival 2002 (+/- 8 min)
Behind the Scenes (+/- 18 min)
Filmographies & Biographies of Cast & Crew

In the Mood for Love
Wanneer Meneer Chow en zijn vrouw verhuizen naar een nieuw appartementencomplex, komt hij in contact met zijn buurvrouw, mevrouw Chan. Uit eenzaamheid zoeken Chow en Chan elkaars gezelschap op. Op een dag komen ze er achter dat hun partners een verhouding met elkaar hebben. Hun vriendschap wordt hechter door de gedeelde wraakgevoelens en groeit langzaam uit tot liefde. Nu staan ze voor de keuze: doorgaan met hun relatie of terug keren naar hun overspel plegende partners.

Geluid/Taal Cantonees: DOLBY 5.1
Ondertiteling Nederlands
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (1,66)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer

The Blue Kite
De vader van Tietou komt om in een heropvoedingskamp en zijn moeder belandt, na in aanraking te zijn gekomen met het rode leger, in de gevangenis. De blauwe vlieger van Tietou is een symbool van hoop voor het jonge gezin.

Geluid/Taal Mandarijn: DOLBY STEREO
Ondertiteling Nederlands, Frans
Beeldformaat 4:3 Letterbox
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Filmography of Director Tian Zhuangzhuang

Spring, Summer, Fall, Winter ...and Spring*
‘Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring’ is een afschildering van een leven in vijf hoofdstukken. De lente toont geboorte en dood; in de zomer heersen liefde en obsessie; in de herfst is er pijn en woede en in de winter leegte en vrede. Niemand blijft onberoerd door de kracht van de seizoenen en de jaarlijkse cyclus van geboorte, groei en verval. Dit geldt ook voor een oude en een jonge monnik die een kluizenaarshuisje delen dat drijft op een grote vijver, midden tussen de bergen. Met het ontvouwen van de seizoenen wordt ieder aspect van hun leven doordrongen van een intensiteit die leidt tot een nog grotere spiritualiteit - en tragedie. De jonge monnik ervaart het ontwaken van liefde wanneer een vrouw zijn beschermde leven binnendringt. Hij voelt de dodelijke kracht van jaloezie en obsessie, de prijs van verlossing en de verlichting van ervaring...

Geluid/Taal Koreaans; DOLBY STEREO, DOLBY 5.1
Ondertiteling Nederlands, Frans
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (1,77)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer
Making Of (+/- 17 min)
Press Conference (+/- 10 min)


CINEMA ASIA 2 (BOX)
Releasedatum: 02-02-2006

Zatoichi
ZATOICHI is blind, leeft van gokken en het geven van massages. Maar achter deze eenvoudige man schuilt een meester in het zwaardvechten. Zatoichi is bliksemsnel en uiterst doelgericht. Wanneer hij in een bergdorpje aankomt, merkt hij dat het hele dorp geterroriseerd wordt door de bende van Ginzo. In een goktent, ontmoeten Zatoichi en zijn vriend Shinkichi, een koppel Geishas, even mooi als gevaarlijk. Wanneer Zatoichi de bende van Ginzo tegen het lijf loop, wordt een bloedbad onvermijdelijk...

Geluid/Taal Japans: DOLBY 5.1, DTS 5.1, DOLBY STEREO
Frans: DOLBY 5.1, DOLBY STEREO
Ondertiteling Frans, Nederlands
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (1.85)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer

Together*
Xiaochun is 13 jaar oud, een getalenteerd violist die samen met zijn vader in een kleine provinciale stad woont. Hij is verlegen en gevoelig en muziek is zijn enige manier om zijn gevoelens te uiten. Xiaochun’s zachtaardige vader wil het beste voor hem en ze
verhuizen naar het immens grote Bejing, waar Xiaochun auditie kan doen bij een prestigieuze muziekschool waar zijn talent beter tot zijn recht zal komen. Hij ontmoet veeleisende leraren, ontdekt wat ware vriendschap is, wordt voor het eerst verliefd, leert hoe pijnlijk de liefde kan zijn en leert de ware aard van muziek. Nu zijn wereld zich in tweeën splitst en iedereen hem vertelt wat ze van hem willen, moet Xiaochun uitvinden wat hij zelf wil.

Geluid/Taal Mandarijn: DOLBY 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling Nederlands
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (1.85)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer
Interview Director Chen Kaige (+/- 41 min)
Filmography Director Chen Kaige

2046*
Hong Kong, 1966. In een kleine hotelkamer schrijft Chow Mo Wan een Science-Fiction boek dat zich afspeelt in 2046. Het gaat over een mysterieuze trein naar 2046 waar al degenen die daarheen gaan worden gedreven door hetzelfde verlangen: hun verloren herinneringen terugvinden. Tijdens het schrijven denkt hij aan de vrouwen die in zijn leven zijn voorbijgegaan. Elk van deze vrouwen hebben een spoor achtergelaten in zijn geheugen en voeden zijn inspiratie. Een van hen komt regelmatig terug, de vrouw van wie hij echt gehouden heeft. Het is zijn buurvrouw in hotelkamer 2046.

Geluid/Taal Cantonees: DTS 5.1, DOLBY 5.1
Frans: DOLBY 5.1
Ondertiteling Nederlands, Frans
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (2,35)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer

Fleeing by Night
In het decor van China in de jaren dertig ontmoet Ing’er, de dochter van een theatereigenaar na een jarenlange briefwisseling eindelijk haar verloofde Shaodung, die zijn opleiding in New York heeft genoten. Tijdens deze ontmoeting heeft een theatergezelschap net zijn tijdelijke intrek genomen in het ouderlijke huis van Ing’er. Zowel Ing’er als Shaodung raken gefascineerd door Lin Chung, de hoofdrolspeler van het gezelschap. Hij is een gekwelde jongeman gehuld in mysterie. Het verhaal krijgt een dramatische wending wanneer beide mannen zich tot elkaar aangetrokken voelen in een tijd waarin van een dergelijke liefde geen sprake kan zijn. Een mooi verhaal met een prachtige soundtrack.

Geluid/Taal Mandarijn: DOLBY STEREO, ENHANCED 5.1
Ondertiteling Nederlands, Frans
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (1.85)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer


CINEMA ASIA 3 (BOX)
Releasedatum: 02-02-2006

Rashomon
RASHOMON is niet zomaar een klassieker: sinds de verschijning in 1950 is de film uitgegroeid tot een archetype: dat waarin diverse visies op één gebeurtenis elkaar moedwillig tegenspreken. De vorm werd geïmiteerd in onder andere The Outrage, Hero en The Usual Suspects.

Het had nogal wat voeten in de aarde voordat Rashomon werd gemaakt: Akira Kurosawa’s vaste studio Toho wilde er niet aan en de baas van de kleinere Daiei studio was zó verbolgen over het uiteindelijke resultaat dat hij zijn naam van de credits liet halen. Eenmaal in de bioscopen was de film echter een groot succes en na vertoning op het Filmfestival van Venetië werd de film onmiddellijk beschouwd als een meesterwerk. RASHOMON draait om een moord en een verkrachting in de bossen. In flashbacks krijgt de kijker de gebeurtenissen viermaal te zien, steeds verteld vanuit een ander personage. De versies verschillen onderling zo sterk dat het onmogelijk is om de ware gebeurtenissen te achterhalen.
Bij het verschijnen van RASHOMON was de vertelvorm waarin diverse flash-backs elkaar tegenspreken volstrekt nieuw. Sindsdien is deze veelvuldig gekopieerd. Nog steeds is de titel van de film spreekwoordelijk voor een film die de waarheid van een steeds nieuwe kant belicht. RASHOMON werd bekroond met de Gouden Leeuw in Venetië in 1951 en de Oscar voor de Beste niet-Engelstalige film in 1952.

Geluid/Taal Japans
MONO
Ondertiteling Nederlands
Frans
Beeldformaat 4:3 (1.33)
Disc formaat DVD 5
Extra\'s No extra\'s!

The Brotherhood of the War (ak.a Taegukgi)
TAEGUKGI neemt het publiek mee op een emotionele reis door het door oorlog verscheurde Korea. Het verhaal speelt zich af in 1950 aan het begin van de Koreaanse oorlog. Jin seok (Won bin) en Jin-tae (Janfd Dong-gun) zijn broers die uit een arm maar gelukkig gezin komen. Jin-tae is schoenen poetser en is verloofd. Zijn jongere broer bereidt zich voor om naar de universiteit te gaan. De twee broers worden gedwongen zich staande te houden wanneer hun familie uit elkaar wordt gehaald en wanneer de vreselijke oorlog voor veel ellende zorgt.

Al vanaf het begin van de oorlog probeert de overbezorgde Jin-tae zijn jongere broertje te beschermen. Jin-seok is er, ondanks zijn leeftijd (18), lichamelijk slecht aan toe. Op een dag wordt Jin-tae verteld dat als hij een ere medaille weet te ontvangen, zijn jongere broertje zal worden ontslagen uit het leger. Jin-tae schrijft zich hierdoor in voor elke gevaarlijke missie. Maar deze missies eisen veel van hem en maken van hem een ander mens; een wrede en harde man, ongevoelig voor de dood. Jin-seok begrijpt niet hoe zijn broer zo heeft kunnen veranderen.

Uiteindelijk ontvangt Jin-tae een ere medaille voor zijn daden maar blijkt het niet mogelijk zijn broertje Jin-seok te ontslaan uit het leger…

Geluid/Taal Koreaans: DTS 5.1, DOLBY 5.1
Ondertiteling Nederlands, Frans, Duits
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (2,35)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer

Het Rode Korenveld (a.k.a the Red Sorghum)
China, de jaren dertig van de twintigste eeuw. Een oude lepralijder die een afgelegen wijngaard beheert, overlijdt. Jiu’er, de vrouw die door de lepralijder is gekocht en haar minnaar, die door de verteller van de film ‘mijn opa’ wordt genoemd, nemen de wijnhandel over. Zij zetten een geïdealiseerde quasimatriarchale gemeenschap op, onder leiding van Jiu’er. Dan dringen Japanse soldaten het gebied binnen en leggen de bewoners hun regels op. Ze willen de druivenvelden platgooien om plaats te maken voor een weg. Dit pikken de lokale bewoners niet en ze komen in opstand. Zullen zij hun verzet overleven?

Geluid/Taal Mandarijn: MONO
Ondertiteling Nederlands, Frans
Beeldformaat Anamorphic 16:9
Disc formaat DVD 5

Sword in the Moon
Deze Koreaanse martial arts film in de beste ‘heroic bloodshed’ traditie speelt zich af in het Seoul van 1628. Twee jongemannen sluiten vriendschap tijdens hun opleiding aan de militaire academie. Kyu-Yeop wordt gestationeerd bij het leger terwijl Ji-Hwan carrière maakt binnen de koninklijke garde. Wanneer Kyu-Yeop door zijn meerderen gedwongen wordt om een militaire coup te plegen, betekent dit ook dat hij zijn beste vriend moet vermoorden. Vijf jaar na de moord wordt ineens op mysterieuze wijze een aantal hoge generaals omgebracht. Niemand weet door wie de meedogenloze moorden worden gepleegd. Het enige dat men weet is dat ze worden gepleegd met een zwaard voorzien van de inscriptie van de koninklijke garde. Leeft Ji-Hwan nog en is dit zijn bloedige wraak?

Geluid/Taal Koreaans: DTS 5.1, DOLBY 5.1
Ondertiteling Nederlands, Frans
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (2,35)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer


SIMON
Releasedatum: 02-02-2006

Simon vertelt het verhaal van de onwaarschijnlijke vriendschap tussen de Amsterdamse oerhetero en hasjdealer Simon en de schuchtere homofiele tandheelkundestudent Camiel. Tijdens een gezamenlijke vakantie in Thailand wordt de vriendschap ernstig op de proef gesteld, waarna de twee elkaar uit het oog verliezen. Als ze elkaar veertien jaar later toevallig weer tegenkomen, blijkt Simon ernstig ziek te zijn…

Label Quality Film Collection
Geluid/Taal Nederlands: DTS 5.1, DOLBY 5.1
Ondertiteling Frans, Engels
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (1,77)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer
Feature Commentary Track with Eddy Terstall
Feature Commentary Track with Cees Geel


LA MALA EDUCACION
Releasedatum: 02-02-2006

Begin jaren ’60 ontdekken twee jongens, Ignacio en Enrique, de liefde, films en angst op een Christelijke school. Vader Manolo, het hoofd van de school en literatuurleraar, is getuige van deze ontdekkingen, maar neemt er ook aan deel.

De drie personages staan nog twee keer tegenover elkaar, eind jaren ’70 en in de jaren ‘80. Deze ontmoetingen veranderen het leven én de dood van sommige van hen.

Label Quality Film Collection
Geluid/Taal Spaans: DOLBY 5.1, DTS 5.1
Ondertiteling Nederlands
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (2,35)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Trailers & TV Spots (+/- 3 min)
Deleted Scenes (+/- 5 min)
Making of (+/- 2 min)
Photo Galleries
Press Books


SPRING, SUMMER, FALL, WINTER...AND SPRING
Releasedatum: 02-02-2006

Niemand blijft onberoerd door de kracht van de seizoenen en hun jaarlijkse cyclus van geboorte, groei en verval. Zelfs niet voor de twee monnikken die een kluizenaarshutje delen dat op een vijvertje drijft midden tussen de bergen. Met het ontvouwen van de seizoenen wordt ieder aspect van hun beider levens doordrongen van een intensiteit die leidt tot een nog grotere spiritualiteit — en tragedie. Want ook zij ontkomen niet aan de wensen van het leven, de verlangens, het lijden en de passie die ieder van ons in hun greep houdt. Onder toeziend oog van de Oude Monnik ervaart de Jonge Monnik het verlies van de onschuld wanneer een spel een gruwelijke wending neemt, ervaart hij het ontwaken van liefde wanneer een vrouw hun beschermde leven binnendringt, voelt hij de dodelijke kracht van jaloezie en obsessie, de prijs van verlossing en de verlichting van ervaring. Net als de seizoenen voortdurend aan verandering onderhevig zijn, zal het kluizenaarshutje voor altijd een thuis voor de geest zijn, zwevend tussen het nu en de eeuwigheid.

Label Quality Film Collection
Geluid/Taal Koreaans: DOLBY STEREO, DOLBY 5.1
Ondertiteling Nederlands, Frans
Beeldformaat Anamorphic 16:9 (1,77)
Disc formaat DVD 9
Extra\'s Original Theatrical Trailer
Making Of (+/- 17 min)
Press Conference (+/- 10 min)


OVERIGE RELEASES FEBRUARI

Quality Film Collection: 2 februari 2006
Les Choristes
Dorp aan de rivier
All or Nothing*
De Enclave
Jean de Florette
Manon des Sources
Wilbur wants to kill himself

She Hate Me
Ma Vie en Rose & Le Mur (2DVD)

Releases 23 februari 2006
Undertow
Saint Ange

*DEZE RELEASE IS EEN GEMEENSCHAPPELIJKE ACQUISITIE VAN A-FILM EN CINÉART.

Recente artikelen

Laatste reacties

VincentBroccoli  |  14-01-2006

Mooie films. Het jammere van die Asianboxen is het feit dat ik vaak net een film uit de box heb.
Lees meer >

TheGodfather  |  11-01-2006

Waarschuwing: de transfer van Het Rode Korenveld is (als ie hetzelfde is als die van de Zhang Yimou box) zwaar waardeloos! Het is echt een van slechtste dvd's u...
Lees meer >

Richard B.  |  09-01-2006

Waarschuwing: de transfer van Het Rode Korenveld is (als ie hetzelfde is als die van de Zhang Yimou box) zwaar waardeloos! Het is echt een van slechtste dvd's u...
Lees meer >

Caledonians  |  09-01-2006

maar wel goed dat ze de minder bekende titels in Nederland blijven uitbrengen (y) Inderdaad! A-Film is en blijft mijn favoriet in NL (y)
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina