A-Film DVD en Blu-ray Disc releases in november en december

A-Film Logo

A-Film november en december DVD en Blu-ray Disc releases

NOVEMBER:

Mad Men - Seizoen 2

In navolging van het eerste seizoen van Mad Men werd ook dit tweede seizoen bekroond met een Emmy Award voor Beste Drama Serie.

coverKorte inhoud:
De serie, van de schrijver van The Sopranos, is aan een ware zegetocht bezig. Dit nieuwe seizoen zet de mondaine ‘Mad Men’ koers voort, waarin de grenzen vervagen tussen de werkelijkheid en de perceptie in de snelle reclamewereld van de jaren zestig. Kan Sterling Cooper zich staande houden binnen deze nieuwe ontwikkelingen? Ondertussen wordt het privéleven van Don Draper nog gecompliceerder. Welke prijs moet hij betalen voor zijn geheime identiteit?

Cast: Jon Hamm, Elisabeth Moss, January Jones, Christina Hendricks, John Slattery, Vincent Kartheiser
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1 (DVD) / DTS-HD MASTER 5.1 (BD)
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 1.77:1 - 1080p HD (BD)
Ondertiteling: Nederlands
Extra's:
• An Era Of Style (+/- 22 min)
• Time Capsule - Historical Events Of The 1960s (+/- 68 min)

Releasedatum: 26 november (DVD & Blu-ray Disc)

 

Waterlife

Waterlife neemt je mee op een ontdekkingsreis naar gletsjers en woestijnen, bronnen en de immense dieptes van de zee, waarin we de meest fantastische en diverse natuur tegenkomen.

coverKorte inhoud:
In elke aflevering komt een ander ecosysteem aan bod en komen we geleidelijk aan meer te weten over de kenmerken van water die leven op onze planeet mogelijk maken en de verschillende manieren waarop dieren en planten zich aan deze omgeving hebben aangepast.
WATER LIFE volgt het water in al z’n verschijningen, onthult waarom het zaken zo essentieel voor het leven is en laat een fascinerende en aangrijpende wereld zien. Dankzij deze documentairereeks komen we de geheimen te weten die van water de werkelijke poel des levens maken.

Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1 (DVD) / DTS-HD MASTER Stereo (BD)
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 1.77:1 - 1080p HD (BD)
Ondertiteling: Nederlands
Extra's: • Making Of (+/- 27 min)

Releasedatum: 5 november (DVD & Blu-ray Disc)

 

De Indiaan

Wat doe je, als je niet op je vader lijkt?

coverKorte inhoud:
DE INDIAAN vertelt het verhaal van de achtjarige Koos die graag op zijn imposante, oer-Hollandse vader wil lijken. Eenvoudig is dat echter niet, aangezien hij is geadopteerd uit Peru en dus klein en donker is. Dan ziet hij voor de supermarkt een Peruaanse jongen die vreemde muziek staat te maken. Zo komt hij erachter dat ook hij van oorsprong een indiaan is. Vanaf dat moment doet hij er alles aan om, ondanks zijn Hollandse ouders, een waarachtige indiaan te zijn.

Regisseur: Ineke Houtman
Cast: Matthias den Besten, Bastiaan Ragas, Angelique de Bruijne, Kees Boot
Speelduur: 80 min
Geluid/Taal: Nederlands Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: Anamorphic 16x9 (1.85:1)
Extra's:
• Trailer
• Op de set van De Indiaan

Releasedatum: 26 november (DVD)

 

Easy Virtue

Let's Misbehave!

coverKorte inhoud:
John Whittaker, een jonge Engelsman wordt verliefd op Larita, een sexy en glamoureuze Amerikaanse vrouw, waarna ze impulsief trouwen. Wanneer ze samen naar het ouderlijke huis van John gaan, krijgt zijn moeder een hekel aan Larita. Terwijl Larita zich probeert aan te passen, ontdekt ze dat om haar huwelijk te redden ze haar schoonmoeder op haar eigen manier moet bespelen in een strijd waar de vonken vanaf vliegen.

Regisseur: Stephan Elliott
Cast: Jessica Biel, Colin Firth, Kristin Scott Thomas
Speelduur: 97 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16x9 (2.35:1)
Extra's:
• Trailer
• Verwijderde Scènes
• Goof Reel

Releasedatum: 12 november (DVD)

 

Disgrace

Gebaseerd op de Booker Prize-winnende roman van J.M. Coetzee.

coverKorte inhoud:
Een professor in Kaapstad raakt in opspraak nadat hij een affaire heeft gehad met een studente. Hij trekt zich terug op de afgelegen boerderij van zijn dochter in het binnenland van Zuid Afrika. Hij hoopt hier enig evenwicht in zijn leven aan te kunnen brengen. Maar een zeer geweldadige en traumatische ervaring zorgt ervoor dat hun leven voorgoed verandert.

Regisseur: Steve Jacobs
Cast: John Malkovich, Jessica Haines
Speelduur: 120 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16x9
Extra's:
• Trailer
• Making Of (10 min)

Releasedatum: 26 november (DVD)



Anvil

Anvil moet je zien om te voelen.

coverKorte inhoud:
Op hun veertiende sluiten vrienden Robb Reiner en Steve 'The lips' Kudlow een pact om tot hun dood te blijven rocken. Ze worden onthaald als de goden van de Canadese metal en beïnvloeden een hele generatie muzikanten waaronder bands als Metallica, Slayer en Anthrax. Desondanks breken ze zelf echter nooit helemaal door. Nu lopen ze in de vijftig en hopen met hun dertiende album en een Europese tour alsnog hun jeugddromen te verwezenlijken.
Een hilarische, maar ook ontroerende autobiografische documentaire over de vriendschap tussen twee muzikanten die ondanks vele tegenslagen nooit hun idealen hebben opgegeven.

Regisseur: Sacha Gervasi
Cast: Steve 'Lips' Kudlow, Robb Reiner, Kevin Goocher, Glenn Gyorffy
Speelduur: 90 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16x9 (1.77:1)
Extra's: • Trailer

Releasedatum: 12 november (DVD)

 

Ponyo

Van de beroemde animatiefilmer Hayao Miyazaki (SPIRITED AWAY, HOWL’S MOVING CASTLE, PRINCESS MONONOKE), een studio Ghibli produktie. In originele en Nederlands gesproken versie.

coverKorte inhoud:
Op een steile rots boven de zee woont een klein jongetje van vijf jaar, Susuke, samen met zijn ouders. Op een dag ziet hij in het water een goudvis met een meisjesgezichtje. Het bijzondere visje, dat hij Ponyo noemt, is ontsnapt aan haar vader, een onderwatertovenaar. Ponyo is van plan mens te worden. Maar als het visje dankzij wat magische druppeltjes eenmaal handen en voeten heeft, is het natuurlijk evenwicht verstoord. Een tsunami is het gevolg, het einde van de planeet lijkt nabij.

Regisseur: Hayao Miyazaki
Cast: Yuria Nara, Hiroki Doi, Jôji Tokoro, Tomoko Yamaguchi, Yuki Amami, Nozomi Ohashi
Geluid/Taal: Japans Dolby Stereo, Nederlands Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16x9 (1.85:1)

Releasedatum: 26 november (DVD)

The Yes Men Fix the World

Korte inhoud:
Andy Bichlbaum en Mike Bonanno zijn twee ludieke activisten die zich geen nee laten verkopen. Ze hijsen zich in een maatpak, doen zich voor als ‘één van hen’ en dweilen congressen en conferenties af om multinationals weergaloos op de hak te nemen. Zo laten ze zien hoe je makkelijk geld kunt verdienen aan slachtoffers van orkaan Katrina, doen ze zich voor als medewerkers van Dow Chemical die voor miljoenen BBC-kijkers de schuld op zich nemen voor het drama in Bhopal, en introduceren ze de Halliburton SurvivaBall, het antwoord op de angst van menig wereldburger.
De provocerende Yes Men zijn in your face, grappig, maar stellen tegelijk ook pertinente vragen bij het egoïsme van de multinationals, de groeiende hebzucht in onze maatschappij en de invloed van de markteconomie in onze maatschappelijke keuzes.

Cast/Regisseur: Andy Bichlbaum , Mike Bonanno, Reggie Watts
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16x9

Releasedatum: 19 november (DVD)

 

Mammoth

Topcast in nieuwe film van Moodysson.

coverKorte inhoud:
MAMMOTH draait om het leven van het succesvolle New Yorkse stel Leo en Ellen, hun 8 jaar oude dochter Jackie en hun Filippijnse oppas Gloria. Leo en Ellen hebben beide drukke banen. Hun dochter brengt haar tijd merendeels door met Gloria, die zelf weer haar twee zoontjes in de Filippijnen heeft achtergelaten. Die situatie zint Ellen niet meer. Wanneer Tom voor zijn werk op reis is, beseft ook hij dat hij zijn leven wil veranderen. Deze beslissing heeft vergaande gevolgen voor de toekomst van hen allen.

Regisseur: Lukas Moodysson
Cast: Gael García Bernal, Michelle Williams
Speelduur: 121 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeldformaat: Anamorphic 16x9 (2.35:1)
Extra's: • Trailer

Releasedatum: 12 november (DVD)



Tokyo!

coverKorte inhoud:
Tokyo! is een drieluik van niet-Japanse regisseurs dat zich afspeelt in de Japanse hoofdstad.
Michel Gondry bijt de spits af met Interior Design. Een verhaal over een jong stel dat naar de stad trekt op zoek naar succes, maar eerst zichzelf vindt.
In Merde van Leos Carax teistert een rioolmonster de inwoners van Tokyo. Dat trekt internationaal de aandacht.
In Shaking Tokyo van Joon-Ho Bong leeft een man in complete afzondering totdat hij verliefd wordt en zijn beschermde wereld letterlijk in duigen valt.
De drie films zijn moderne sprookjes over de metropool, die als zwijgend decor een onzichtbare kracht van vervreemding en verandering uitoefent op de levens van haar inwoners.

Regisseur: Michel Gondry, Leos Carax , Joon-Ho Bong
Geluid/Taal: Japans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16x9 (1.85:1)
Extra's: • Trailer

Releasedatum: 19 november (DVD)

Everlasting Moments

Topcast in nieuwe film van Moodysson.

coverKorte inhoud:

In Zweden aan het begin van de twintigste eeuw -in een tijd van sociale omwentelingen en armoede- wint een arbeidersvrouw Maria Larsson een fototoestel bij een loterij. Ze besluit het toestel te houden, een beslissing die haar hele leven verandert, want door de camera begint ze de wereld met andere ogen te bekijken. Door te fotograferen ontsnapt Maria aan haar miserabele bestaan als huisvrouw en echtgenote van een alcoholist en vindt ze haar onafhankelijkheid terug. Maar voor haar man Sigfrid vormt Maria's nieuwe hobby een bedreiging als ze vriendschap sluit met fotograaf "Piff Paff Puff" Pedersen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal..

Regisseur: Jan Troell
Cast: Jesper Christensen, Mikael Persbrandt, Maria Heiskanen, Callin Öhrvall, Ghita Nørby
Geluid/Taal: Zweeds Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: Anamorphic 16x9 (1.85:1)
Extra's: • Trailer

Releasedatum: 26 november (DVD)

DECEMBER:


Away We Go

coverKorte inhoud:
De ongetrouwde dertigers Burt en Verona verwachten hun eerste baby. Als de ouders van Burt aankondigen naar Europa te gaan verhuizen is er niks meer dat de aanstaande ouders aan Colorado bindt. Ze besluiten een ambitieus reisplan op te stellen en gaan op zoek naar de ideale plek een gezin te starten. Away we go neemt je mee op deze ontroerende en grappige roadtrip waarbij Burt en Verona vrienden en familie bezoeken en ontdekken dat ze hun eigen weg moeten bewandelen.

Regisseur: Sam Mendes
Cast:
John Krasinkski, Maya Rudolph, Maggie Gyllenhaal
Speelduur:
92 min.
Geluid/Taal:
Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Beeldformaat:
16x9 - 2.35:1
Ondertiteling:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
The Making Of Away We Go (16 min)
Green Filmmaking (7 min)
Feature Commentary with Sam Mendes and writers Dave Eggers and Vendela Vida

Releasedatum: 12 december (DVD)

 

Rudi Y Cursi

coverKorte Inhoud:
De twee broers Tato en Beto werken hard op het platteland van Mexico. Ze hebben een gezamelijke droom: genoeg geld sparen om het droomhuis van hun moeder te bouwen. Maar het lot heeft andere plannen. Tijdens een onschuldig potje voetbal worden beide broers ontdekt door voetbalscout Batuta. Het plattelandsleven ruilen ze in voor een decadent bestaan vol beroemdheden, rijkdom, snelle auto’s en mooie vrouwen. Maar elke droom heeft zijn schaduwkant en de band die de broers eens hadden, wordt onder druk gezet als ze tegen elkaar moeten spelen.

Rudo Y Cursi brengt de twee topacteurs uit Y Tu Mamá También weer samen.

Regisseur: Carlos Cuaron
Cast: Gael García Bernal, Diego Luna,
Speelduur: 102 min
Geluid/Taal: Spaans Dolby Digital5.1
Beeldformaat: Anamorphic 16:9 (1.85:1)
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Extra's
• Trailers & Teaser
• Making of (+- 27 min)
• Deleted Scenes (+- 8 min)
• Video clip of "Quiero que me quieras" sung by Gael García Bernal
• Videoclip "Rudo y Cursi" by Juana Molina
• Karaoke Version "Quiero que me quieras"

Releasedatum: 17 December (DVD)

 

Genova

coverKorte Inhoud:
Na de dood van zijn vrouw vertrekt Joe met zijn twee jonge dochters naar Genua (Genova) in Italië, om les te geven aan de universiteit. Hij hoopt daar een nieuw bestaan op te kunnen bouwen. Het leven in Italië zal hen alledrie veranderen. De jongste dochter kan het verlies van haar moeder maar moeilijk verwerken, terwijl de oudste dochter op ontdekkingstocht gaat. en zichzelf en haar seksualiteit ontdekt.

Regisseur: Michael Winterbottom
Cast: Colin Firth, Catherine Keener, Hope Davis
Speelduur: 90 min
Geluid/Taal: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16x9 (2.35:1)
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Extra's: Trailer

Releasedatum: 17 december (DVD)

 

Effi Briest

Korte Inhoud:cover

Duitsland, negentiende eeuw. De zeventienjarige Effi Briest sprankelt van leven als ze door haar ouders wordt uitgehuwelijkt aan een oudere hertog. Hij ziet haar als zijn trofee en hij neemt haar na hun huwelijk mee naar zijn huis in een saai provinciaal stadje, waar hij weinig tijd voor haar heeft. Dan ontmoet ze een jonge luitenant die haar uitdaagt en weer geluk in haar leven brengt. Dat kan echter niet zonder gevolgen blijven.

Gebaseerd op de beroemde roman van Theodor Fontane

Regisseur: Hermine Huntgeburth
Cast: Julia Jentsch, Sebastian Koch, .Juliane Köhler
Speelduur: 121 min
Geluid/Taal: Duits Dolby Digital 5.1
Beeldformaat: 16x9 (2.35:1)
Ondertiteling: Nederlands
Extra's: Trailer

Releasedatum: 10 december (DVD)

 

La Boheme

coverKorte Inhoud:
Giacomo Puccini's onvergetelijke opera verfilmd door Robert Dornhelm met sopraan Anna Netrebko en tenor Rolando Villazón. Parijs, 1830. Vier artistieke vrienden delen een vervallen appartement. De kunstenaars zijn te omschrijven als ware ‘Bohemiens’ , die weinig geld hebben, maar een ware passie voor het leven bezitten.Op kerstavond willen de vrienden feest vieren in de lokale kroeg, maar Rodolfo blijft thuis. Geheel onverwacht klopt de beeldschone buurvrouw Mimi aan. Het is liefde op het eerste gezicht. De magische eerste dagen komen abrupt ten einde, als blijkt dat Mimi een dodelijke ziekte heeft.

Regisseur: Robert Dornhelm
Cast: Nicole Cabell, Boaz Daniel, Stéphane Degout, Ioan Holender, Anna Netrebko

Releasedatum: 10 december (DVD)

 

QUALITY FILM COLLECTION:

Op 12 november verschijnt er weer een nieuwe lichting van de Quality Film Collection.
Hieronder vallen de volgende titels:

Zwartboek
The Killing Fields
Apocalypto
Grave of the Fireflies
Le Velo De Ghislain Lambert
Big Night
Dead Mans Shoes
Lola Rennt
The Last Seduction
Brothers (Susanne Bier)

Recente artikelen

Laatste reacties

TheGodfather  |  06-11-2009

Mad Men gaat er zeker in komen, topserie (y) En terecht (y) Ponyo en Away We Go komen er ook in (y)
Lees meer >

Sneaker  |  02-11-2009

Away We Go en Mammoth lijken me wel wat.
Lees meer >

Filmfan Leroy  |  02-11-2009

Ponyo komt er zeker (een keer) in!
Lees meer >

Marcel v/d H.  |  02-11-2009

Zit weer genoeg leuks tussen: Anvil, Ponyo, Mammoth. Daarnaast ook enkele goede QFC titels, maar daar heb ik de meeste al wel van.
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina