3000ste SACD waarschijnlijk voor Dire Straits

3000ste SACD waarschijnlijk voor Dire Straits

Het SACD Project team Europa heeft aangekondigd dat op 23 mei de 3000ste SACD wordt gelanceerd, en dat zal hoogstwaarschijnlijk de SACD versie worden van "Brothers in Arms" van Dire Straits. Tesamen met de SACD wordt ook de vernieuwde gelijknamige CD gelanceerd.

Een goede keus want 20 jaar geleden, in 1985, veroverde Dire Straits de markt met hun album "Brothers in Arms" dat op initiatief van de band alleen op CD werd uitgebracht. Een opmerkelijke beslissing omdat de CD toen nog in de kinderschoenen stond. De rest is bekend, het album ging meer dan 20 miljoen keer over de toonbank en werd nummer 1 in 22 landen.

Nu, twintig jaar later, viert Dire Straits de twintigste verjaardag van het album met een nieuw remixed en remasterde hybride surround sound versie van dit album op SACD format. Hoewel elke CD of DVD speler het schijfje op stereo CD kwaliteit kan afspelen, brengt een SACD speler pas echt het beste van de schijf en de band naar boven in 5.1 multikanaals geluid.

Bewerking : Edgar Smit 

Recente artikelen

Laatste reacties

theThinWhiteDuke  |  28-05-2005

ze hadden beter een goeie band uit kunnen kiezen voor de 3000ste SACD..... True: Bowie! (o nee, das geen band....) Ehmm...TIN MACHINE dan! (y)
Lees meer >

kruspe  |  28-05-2005

ze hadden beter een goeie band uit kunnen kiezen voor de 3000ste SACD.....
Lees meer >

roelof  |  27-05-2005

Vandaag ontvangen van Cdwow. Leuk digipackje. Deze week maar ff luisteren.
Lees meer >

John Tak  |  22-05-2005

Bij Radio correct in rotterdam (bergweg) hebben ze wel een aardige collectie SACD en DVD-A's. Ook hier twee bakken naast elkaar met inderdaad wel wat SACD's, m...
Lees meer >

Geef ook een reactie in dit topic!

Filteren

Tags

Meer >

Archief

Meer >

Deel deze pagina